Hyvinkään ringettetähdet Aino Ronimus ja Laura Latostenmaa ovat jääneet auttamaan kasvattajaseuraansa

9.2.2023

Hyökkääjä Aino Ronimus (vas.) ja maalivahti Laura Latostenmaa ovat Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen kantavia voimia.

kuva TONI VÄHÄMAA
Hyökkääjä Aino Ronimus (vas.) ja maalivahti Laura Latostenmaa ovat Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen kantavia voimia. kuva TONI VÄHÄMAA
Aino Ronimus on viimeistellyt Ykkössarjassa 17 peliin 29 maalia.

kuva TONI VÄHÄMAA
Aino Ronimus on viimeistellyt Ykkössarjassa 17 peliin 29 maalia. kuva TONI VÄHÄMAA
Laura Latostenmaa on saanut urakoida joukkueensa maalilla kuluvalla kaudella.

kuva TONI VÄHÄMAA
Laura Latostenmaa on saanut urakoida joukkueensa maalilla kuluvalla kaudella. kuva TONI VÄHÄMAA

"Hän on jo varmasti SM-sarjajoukkueiden kiikarissa"

”Tärkein tehtäväni on olla tukemassa ja viemässä edustusjoukkueen toimintaa eteenpäin”, sanoo Hyvinkää Ringeten tehohyökkääjä Aino Ronimus.

Hyvinkääläisen ringettekoulun kasvatit, hyökkääjä Aino Ronimus, 20, ja maalivahti Laura Latostenmaa, 17, voisivat taitojensa puolesta pelata SM-sarjassakin, mutta halusivat sen sijaan olla mukana tukemassa kotikaupunkinsa edustusjoukkueen uudelleensyntymistä ja pelata näin ollen sarjaporrasta alemmalla tasolla.

Ykkössarja-joukkue Hyvinkää Ringeten päävalmentaja Hannu Riento on syystäkin tyytyväinen, että kaksikko on vahvistanut joukkuetta kuluvalla kaudella. Ronimus on ollut joukkueensa ylivoimainen pisteykkönen. Hyökkääjä on nakuttanut 17 peliin tehot 29+7. Latostenmaa on puolestaan venynyt ringetterenkaan tielle useammin kuin kukaan muu maalivahti Ykkössarjassa, yhteensä 881 kertaa.

– Aino on taitava ja vahva pelaaja, jolta löytyy erinomainen laukaus. Hän tuo joukkueellemme lisäksi erikoisosaamista rightin pelaajana, Riento hehkuttaa.

– Laura on hyvä lähitorjuja. Hän on vaadittaessa räjähtävän nopea, mutta silti rauhallinen maalivahti, mikä on eduksi esimerkiksi läpiajoissa. Laura on tunnollinen harjoittelija ja jo varmasti SM-sarjajoukkueiden kiikarissa.

Vielä kaudella 2019–2020 Hyvinkään naiset pelasivat ringeten SM-sarjaa, mutta toukokuussa 2020 seura joutui yllättäen ilmoittamaan, ettei se pysty vastaanottamaan SM-sarjapaikkaa pelaajapulan takia.

Koska kaksi seuraavaa ringettekautta pelattiin läpi ilman hyvinkääläistä edustusjoukkuetta, kaupungin ringettepelaajat pitivät pelituntumaansa yllä muualla.

"Hyökkäyspelimme on nyt vauhdikkaampaa ja puolustuspelimme yhtenäisempää" - Laura Latostenmaa

Ronimus teki viime kaudella maaleja Ykkössarjassa, Helsinki Ringeten riveissä. Syksyllä hän oli helpottunut, kun sai palata takaisin kasvattajaseuraansa.

– Hyvinkää oli koko ajan se ykkösvaihtoehto itselle, jos vain joukkue saataisiin kasaan, Ronimus vakuuttaa.

– Seurassa on edelleen paljon nuoria, innokkaita harrastajia, joten on tärkeää, että täältä löytyy taas edustusjoukkue. Ja koen, että itselläkin on tosi tärkeä tehtävä näyttää nuorille esimerkkiä ja innostaa heitä.

Ringeten alle 18-vuotiaiden maajoukkueleireillä pariin otteeseen syksyllä käväissyt Latostenmaa pelasi viime kaudella B-junioreiden SM-sarjaa Hyvinkäällä ja kävi lainalla Luvian Kiekossa torjumassa aikuisten SM-karsintasarjapelejä.

– En oikein ajatellut edes muita vaihtoehtoja kuin Hyvinkäätä ja Ykkössarjaa. Koin, että se olisi hyvä askel urallani, Latostenmaa tuumaa.

– Ja helpottaahan tämä paljon arkea, kun voi kotikaupungissa edelleen pelata, Hyvinkään lukiossa toista vuotta opiskeleva maalivahti jatkaa.

Nuori ja kokematon hyvinkääläisjoukkue ei lähtenyt Ykkössarja-kauteen suurin odotuksin. Joukkueen tavoitteena on ollut kehittyä ottelu ja harjoitus kerrallaan ja sitä kautta luoda olemassa oloonsa taas uskottavuutta.

– Henkilökohtaisesti tärkein tehtäväni on ehdottomasti olla tukemassa ja viemässä Hyvinkään edustusjoukkueen toimintaa eteenpäin. Tekemisemme näyttää mielestäni nyt oikein hyvältä, Ronimus sanoo.

Alkusarjassa Hyvinkää jäi sarjataulukon viimeiseksi onnistuen 12 pelistään voittamaan vain kaksi. Jatkosarjassa joukkueen meno on ollut jo huomattavasti lennokkaampaa, ja se on näkynyt tulostaulullakin: 6 ottelua, 2 voittoa ja 1 tasapeli.

– Hienosti ollaan kehitytty kauden aikana. Hyökkäyspelimme on vauhdikkaampaa ja puolustuspelaamisemmekin on yhtenäisempää kuin syyskaudella, ja se on helpottanut omaakin tekemistä, Latostenmaa arvioi.

Hyvinkään maalivahti ei ole enää jatkosarjassa joutunut kantamaan niin suurta vastuuta oman maalin varjelemisesta kuin syyskaudella.

– Pidän siitä, että laukauksia tulee paljon, mutta täytyy kyllä myöntää, että välillä on ollut tosi rankkojakin pelejä, kun on jo pelkästään yhteen erään tullut se 20 torjuntaa, Latostenmaa sanoo hymyillen.


Toni Vähämaa / AAMUPOSTI

9.2.2023 4:30

Alkuperäiseen julkaisuun tästä