Viikonlopun ensimmäisestä vieraspelistä tappio

Pauliina Auvinen nostamassa rengasta kohti hyökkäyspäätä, Kuva: Mikko Tuomi
Pelin parhaan pelaajan palkinnon saanut Emmi Jusslin, kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen oman "110-lasissa"-paidan saanut Pauliina Auvinen ja joukkueen maskotti Wallu.

Otteluraportti LuKi-82-Hyvinkää 8-4 (1-1, 1-2, 4-0, 2-1)

Vieraspeliviikonlopun ensimmäisessä ottelussa kohtasimme Luvian. Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Onnistuimme kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun Iiris Wilenius laittoi Elina Tahvanaisen laukauksen jälkeisen reboundin Luvian verkkoon. Luvia kuitenkin tuli tasoihin ajassa 8:54, kun Noora Peltovirta laukoi renkaan maaliin Tuuli Uusitalon syötöstä. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja.

Tasainen kamppailu jatkui myös toisen erän alussa. Maalipaikkoja nähtiin puolin ja toisin. Luvia pääsi kuitenkin johtoon Riikka Häyrisen maalilla, kun toista erää oli pelattu 4:44. Saimme tilaisuuden hakea tasoitusta 5-3 ylivoimalla, kun kaksi Luvialaista istuivat jäähyllä. Tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt ylivoiman aikana. Erän lopussa kuitenkin tasoitimme pelin Wileniuksen päivän toisella osumalla, Tahvanaisen ja Veera Hakosen syöttäessä. Edellisestä maalista kerkesi kulua vain 39 sekunttia, kun rengas oli jälleen Luvian verkossa. Maalin teki Mikaela Saukkonen ja syöttäjinä toimivat Riina Sallinen ja Pauliina Auvinen. Pitkälle erätauolle lähdettiin Hyvinkään johtaessa 2-3.

Kolmannessa erässä Luvia pääsi todenteolla maalinteon makuun. Luvia tasoitti pelin, kun Peltovirta onnistui maalinteossa jo toistamiseen. Pian tasoituksen jälkeen Luvia karkasi johtoon Sanni Koivusen maalilla. Luvia vahvisti johtoaan tekemällä vielä kaksi maalia kolmanteen erään. Maalintekijöinä toimivat Uusitalo ja Koivunen.

Neljännen erän alkupuolella ei nähty maaleja kummankaan joukkueen toimesta. Erän loppupuolella Luvia pääsi jo 7-3 johtoon Häyrisen maalilla. Saimme vielä kavennettua tilanteeksi 7-4, kun Roosa Ravantti laukoi renkaan maaliin hienon kuvion päätteeksi Saukkosen ja Sallisen syöttäessä. Kirsi Pukkila maalasi vielä pelin loppulukemiksi 8-4.

Pelin parhaana pelaajana palkittiin Hyvinkäältä hienosti puolustuspäässä taistellut Emmi Jusslin ja Luvialta kaksi maalia viimeistellyt Noora Peltovirta. Joukkueen oman kiertopalkinnon "110 lasissa"-paidan sai tänään niin ikään puolustuksessa vahvasti pelannut Pauliina Auvinen.

Jatkamme pelejä huomenna Raisiossa, kun kohtaamme RNK Flyersin toistamiseen tällä kaudella. Ottelu alkaa klo 12.30 Kerttulan jäähallissa.