Hyvinkäälle tärkeä kotivoitto Luviasta

11.11.2018

Joukkueen oman kiertopalkinnon "110 lasissa"-paidan sai kaksi maalia viimeistellyt Roosa Ravantti
Iskun tarjoaman parhaan pelaajan palkinnon saanut Roosa Ravantti, Kuva: Mikko Tuomi
Subwayn tarjoamalla kakkospalkinnolla palkittu Veera Hakonen, Kuva: Mikko Tuomi

Otteluraportti Hyvinkää-LuKi-82 5-3 (2-0, 1-1, 0-2, 2-0)

Hyvinkää sai isänpäivän aaton kotiotteluunsa vieraita Luvialta. Kärkinelikossa majailevan Luvian maalia vartioi maajoukkueessakin huippuotteita esittänyt Maria Perkkola, joten luvassa oli vähämaalinen kamppailu.

Hyvinkää aloitti ottelun vauhdikkaasti ja vyörytti peliä jatkuvasti Luvian maalille. Erän puolivälissä painostus palkittiin, kun kotijoukkue osui kahdesti. Ensin Roosa Ravantti ampui renkaan Luvian verkkoon. Reilu puoli minuuttia myöhemmin Veera Hakonen täräytti hienon sommitelman päätteeksi renkaan yläkulmaan ja vierasjoukkue turvautui aikalisään. Loppuerä mentiin maalittomissa merkeissä Hyvinkään hallitessa kenttätapahtumia. Hyvinkään maalivahti Roosa-Mari Heikkinen torjui erässä yhdeksän laukausta Maria Perkkolan napatessa 15 koppia.

Hyvinkää jatkoi raikasta pelaamistaan toisessa erässä ja piti paineen vierasjoukkueen päädyssä. Erän neljännellä minuutilla Elina Tahvanainen siirsi kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Vaikka Luvian paikat olivat vähissä, olivat ne sitäkin vaarallisempia. Heikkinen venyi muutamaan hienoon torjuntaan ja ainakin kerran luvialaislaukaus pysähtyi maalitolppaan. Erän loppupuolella Luvia onnistuikin nopean hyökkäyksen päätteeksi kaventaen taukotulokseksi numerot 3-1. Heikkiselle kirjattiin erässä viisi torjuntaa Perkkolan pysäyttäessä 11 kotijoukkueen laukausta. Pitkällä erätauolla yleisöä viihdytti Hyvinkään Taitoluistelijoiden Inka Virtanen hienolla ohjelmallaan.

Pitkän tauon jälkeen Luvia paransi peliään ja Hyvinkää tuntui unohtaneen liikkeen pukuhuoneeseen. Kotijoukkue sortui hieman hätäisiin ratkaisuihin renkaan kanssa eikä kaksinkamppailutilanteetkaan päätyneet hyvinkääläisille. Luvia osui erässä kahdesti ja viimeiseen erään lähdettiin jännittävässä 3-3 tasatilanteessa. Kolmannessa erässä Heikkiselle kirjattiin kahdeksan ja Perkkolalle 15 torjuntaa.

Kotijoukkue käytti lyhyen erätauon hyödyksi, kokosi rivinsä ja osoitti että pisteet jäävät tänään Pannuhuoneelle. Kahdessa ensimmäisessä erässä nähty meno jatkui ja Perkkola joutui todelliseen rengassateeseen. Erän toisella minuutilla Ravantti ampui illan toisen osumansa taitavasti Luvian puolustajan jaloista. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua myös Tahvanainen pamautti pelin toisen maalinsa ja ratkaisi lopullisesti pisteiden kohtalon: Hyvinkäälle kirjattiin 5-3 voitto. Maalivahtien torjunnat kuvaavat erän tapahtumia hyvin, sillä Heikkinen torjui kuusi laukausta ja Perkkola peräti 16.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Iskun tuotepalkinnoilla Hyvinkäältä kaksi maalia laukonut Roosa Ravantti ja Luvian huipputorjuntoja tehnyt Maria Perkkola. SubWayn lahjakortilla palkittiin kotijoukkueen Veera Hakonen ja Päivärinteen Ruislastuilla vierasjoukkueen Siiri Säynäväjärvi.

Hyvinkää päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi peliä seuraavasti: ”Todella kurinalainen esitys meiltä. Kolmas erä oli hankala, mutta niin se vaan välillä menee. Tärkeintä että löydettiin kirivaihde viimeiseen erään ja saatiin kairattua tärkeät pisteet.”

Ensi viikonloppuna Hyvinkää matkustaa lauantaina Lahden vieraaksi. Sunnuntaina Pannuhuoneella kohtaamme EKSin Espoosta. Kotiottelu alkaa tuttuun tapaan kello 16.30, tervetuloa katsomaan SM-ringetteä!