4.11.2018

Ottelun parhaana palkittiin kaksi maalia tehnyt Veera Hakonen
Joukkueen omalla ”110 lasissa” -paidalla palkittiin tänään Pauliina Auvinen

Otteluraportti EKS-Hyvinkää 6-5 (2-3, 1-0, 0-1, 3-1)

Päivän peli Espoossa alkoi EKS:n osalta vauhdikkaasti, kun jo ajassa 0.11 Camilla Ojapalo siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Peli oli koko ensimmäisen erän erittäin tasaista vääntöä ja tasoitusmaalia saatiin odottaa erän loppuun, kunnes ajassa 12.12 Mikaela Saukkonen tasoitti pelin 1-1 Vera Ketosen toimiessa syöttäjänä. EKS kuitenkin siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon, kun Ojapalo onnistui jo toistamiseen. Tästä sisuuntuneena erän loppuun Hyvinkäältä nähtiin vielä Veera Hakosen tasoitusmaali ja Rosa Kurosen tekemä 2-3 johtomaali.

Ottelun toinen erä mentiin myös hyvin tasaisissa tunnelmissa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta erän ainoaksi maaliksi jäi EKS:n Anna-Kaisa Raesolan alivoimalla tehty 3-3 tasoitusmaali.

Ottelun kolmanteen erään Hyvinkää lähti vielä sisuuntuneempana ja nälkäisempänä joukkueena ja kolmas erä olikin erittäin hyvää peliä. Hyvinkää siirtyi 3-4 johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa, kun Hakonen onnistui Elina Tahvanaisen ja Annamari Ruusun esityöstä toistamiseen. Enempää maaleja ei erässä kuitenkaan nähty.

Ottelun viimeisessä erässä näkyi, että molemmat joukkueet todenteolla halusivat kaksi pistettä itselleen. EKS sai pelin tasoihin heti erän alkuun, kun Raesola onnistui yllättämään Hyvinkään maalivahdin Taina Jääskeläisen. Vain hetkeä myöhemmin Iiris Wilenius siirsi Hyvinkääläiset jälleen johtoon. Tästäkään maalista ei aikaa ehtiny paljon kulua, kun EKS:n Ira Merivaara tasoitti pelin 5-5. Erä eteni pitkälle loppuun tasoissa kunnes Merivaara onnistui toisessa maalissaan ja siirsi espoolaiset 6-5 johtoon. Hyvinkäällä oli aivan erän lopussa vielä paikkanssa, mutta tällä kertaa pisteet jäi Espooseen erittäin tasaisen väännön jälkeen.

Hyvinkään päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi peliä: ”Parhaimmillaan peli kulki todella hienosti. Karvaus oli tunnollista, avaus toimi, puolustus- ja maalivahtipeli nollasi monet vastustajan hyökkäykset ja hyökkäyspäässä oltiin maalipaikoilla. Pisteet oli omalla pelillä otettavissa, mutta lopun jäähyily jätti luun käteen. Otetaan kuitenkin onnistumisista kiinni ja jatketaan luottavaisin mielin kohti seuraavia koitoksia!”

Ottelun parhaina palkittiin Hyvinkäältä kaksi maalia viimeistellyt Veera Hakonen ja EKS:ltä Milla Laakso. Hyvinkään joukkueen ”110-lasissa” -paidan sai tänään ansaitusti hyvin puolustuksessa taistellut Pauliina Auvinen.

Auvinen kommentoi peliä seuraavasti: ”Oltiin tänään hyvällä jalalla ja tuli paljon onnistumisia. Peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Tänään meidän taistelu ei riittänyt, mutta otetaan virheistä oppia ja parannetaan taas seuraavaan peliin.”