Hyvinkää maalin verran parempi kotihallissa

28.10.2018

Otteluisäntänä tänään toimi Koneurakointi Matti Tuokko Oy. Matti Tuokko (vas.) jakoi palkinnot päivän onnistujille Roosa-Mari Heikkiselle, Mikaela Saukkoselle, Junella Riikoselle sekä Milja Veilolle.
Unikulman tarjoamalla parhaan pelaajan palkinolla palkittu Mikaela Saukkonen, Kuva: Mikko Tuomi
Kauppalankadun Subwayn lahjakortilla palkittu Roosa-Mari Heikkinen, Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen omalla kiertopalkinnolla "110 lasissa"-paidalla palkittu ketju Sallinen-Saukkonen-Ravantti

Otteluraportti Hyvinkää-Blue Rings (1-0, 2-1, 1-1, 0-1)

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Rengas vaihtoi tasaisesti omistajaa, vaikkei Hyvinkään peli ollut vahvimmillaan. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa erän loppuun asti, kun 13 minuutin kohdalla Rosa Kuronen haastoi Iiris Wileniuksen ja Mira Sydänmaan esityöstä upeasti etukulmalta renkaan maaliin.

Toinen erä oli maalirikkaampi. Vintiö-kenttämme eli Mikaela Saukkonen, Roosa Ravantti ja Riina Sallinen teki tänään hyvin esimerkillistä työtä luoden vaarallisia  maalipaikkoja. Kova työ tuottikin tulosta, kun Ravantti heilutti maaliverkkoja toisen erä alussa Saukkosen ja Sallisen toimiessa syöttäjinä. Ehti kulua vain alle minuutti, kun Hyvinkää iski jälleen. Veera Hakonen teki maalin Wileniuksen ja Elina Tahvanaisen esityöstä. Blue Rings pääsi kuitenkin tekemään vastaiskun vain muutamaan minuuttia myöhemmin, kun Ida Adler teki ensimmäisen SM-sarjamaalinsa Jonna Vähäkankaan ja Taru Heikkilän syötöistä.

Erätauolla yleisöä viihdytti upealla esityksellä kauniisti luistellut Ella Saastamoinen. Kiitokset Ella esityksestä.

Kolmannen erän alussa Saukkonen tarjoili Tahvanaiselle, joka laukoi renkaan upeasti "ylämummoon". Peli jatkui tasaisesti taistellessa ja tilanteita luotiin molemmin puolin. Erän loppupuolella Blue Ring kavensi Hyvinkään jäähyillessä Seppälän toimesta Heidi Kotirannan ja Heikkilän toimiessa syöttäjinä. Neljättä erää varjosti Hyvinkään jäähyily ja Blue Rings pääsikin kaventamaan 5-3 ylivoimalla maalin päähän Hyvinkäästä. Maalintekijänä toimi Heikkilä Jenni Lehtosaaren ja Seppälän toimiessa syöttäjinä. Hyvinkää kuitenkin tiukasti puolusti loppuun asti, vaikka Blue Rings otti loppujännitykseksi maalivahdin pois ja hyökkäsi viimeisellä minuutilla ylivoimalla. Hyvinkää voitti lopulta runsaslukuisen kotiyleisön edessä maalein 4-3.

Päävalmentaja Kim Forsblom kuvaili peliä seuraavasti:
”Hieno taistelu joukkueelta ja isot pisteet meille. Olen tyytyväinen siihen miten paransimme pelaamista ottelun edetessä. Lopun jäähysumasta selviydyimme kunnialla, se osoitti joukkueelta luonnetta. Vintiöiden ketjun haluan nostaa esiin, Saukkonen, Sallinen ja Ravantti olivat tänään todella hyviä!” Vintiö-kenttä ansaitusti saikin joukkueen oman "110-lasissa" paidan.

Parhaana pelaajana Unikulman palkinnolla palkittiin vierasjoukkueesta maalivahti Junella Riikonen ja kotijoukkueesta vahvoja otteita näyttänyt Mikaela Saukkonen. Päivärinteen ruislastuilla palkittiin BR:stä Milja Veilo ja Kauppalankadun Subwayn lahjakortilla Hyvinkäältä maalivahti Roosa-Mari Heikkinen. Ottelun päätteeksi kukitettiin myös joukkueenjohtajaamme Tapio Sallinen, joka valittiin Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton puheenjohtajaksi! Paljon onnea Tapio tuleviin haasteisiin!