Ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan edustukselle

Elina Tahvanainen laukomassa Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen onnistujan mailan sai Roosa-Mari Heikkinen.

Otteluraportti 1. välierä Hyvinkää – Helsinki

9-4 (2-1, 3-1, 1-1, 3-1)

Paljon odotetut playoff-pelit alkoivat Hyvinkään osalta tänään. Vasta tiistaina ratkennut välierävastus on tällä kertaa Helsinki.

Ottelu lähti käyntiin vähän hermostuneesti puolin ja toisin. Hyvinkää aloitti viiden minuutin pelin jälkeen maalinteon, asialla oli Elina Tahvanainen. Hieman myöhemmin vastustaja rokotti ja toi pelin tasoihin. Pelin hallinta alkoi kuitenkin hiljalleen kääntyä hyvinkääläisvoittoiseksi, ja Iina Kupiainen täräytti renkaan verkkoon ensimmäisen erän loppupuolella hyvän haaston päätteeksi.

Tuomi laittoi tuulemaan

Toisen erän alku oli Camilla Tuomi -show. Trio Tuomi-Tahvanainen-Kupiainen taiteili Hyvinkään kolme seuraavaa maalia neljän minuutin sisällä, ensimmäinen ajassa 15.18, seuraava 18.38 ja kolmas 19.33, jolloin tilanne oli siis Tuomen hattutempun johdosta 5-1. Sitten alkoi kymmenen minuuttia kestänyt pelin sekava osuus, joka lopulta päättyi vastustajan kavennusmaaliin erän viimeisellä minuutilla. Pitkä erätauko alkoi lukemissa 5-2. Hyvinkään Taitoluistelijoiden Alisa Heijasto esitti upean taitoluisteluesityksen pitkällä erätauolla, kiitos Alisalle!

Myös kolmannen erän alku oli kotijoukkueelta heikohko. Vastustaja hallitsi peliä erän alussa eikä Hyvinkää oikein saanut hallittuja hyökkäyksiä. Vastustaja rokotti ajassa 36.39 harmittavasti reboundista, mutta maali kuitattiin Tahvanaisen toimesta 14 sekunnin kuluttua, ja ero oli jälleen kolme maalia. Hyvinkää sai jälleen pelistä paremmin kiinni, ja hallitsi pitkiäkin aikoja vastustajan kenttäpäädyssä.

Neljäs erä kosmetiikkaa

Tahvanainen täydensi oman hattutemppunsa neljännen erän aluksi ja tilanne oli 7-3. Riina Sallinen rokotti vasta maaliin vaihdettua vastustajan maalivahtia ajassa 48.49 ja tilanne oli 8-3. Hyvinkääläisten pelin viimeisen maalin viimeisteli Veera Hakonen. Harmillisesti vastustaja pääsi vielä kertaalleen maalintekoon heti seuraavassa vaihdossa, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt. Tämän välieräsarjan ensimmäinen ottelu päättyi Hyvinkään voittoon 9-4 ja otteluvoitot ovat siis 1-0. Kotijoukkueen maalit tarjoaa tällä kaudella FysEmotion.

Otteluisäntä oli tänään Hyvinkään kaupunki. Kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen ja liikuntapäällikkö Minna Kalmari jakoivat tänään palkinnot parhaille pelaajille. Kaupungin lahjoittamat palkinnot saivat tänään vastustajan maalivahti Kaisa Juntunen ja Hyvinkään Elina Tahvanainen. Päivärinteen Ruislastut sai tänään vastustajan Jenni Lehtosaari, ja Kauppalankadun Subiin pääsee Camilla Tuomi. Joukkueen onnistujan mailan sai maalivahti Roosa-Mari Heikkinen.

Välieräpeliin oli tiensä löytänyt melkein 170 katsojaa! Hienoa, kiitokset upealle kotiyleisölle välierätunnelmasta. Ja onnittelut E2-joukkueelle kisan voitosta.

Seuraava peli heti huomenna

Välieräsarja jatkuu huomenna Helsingissä Pirkkolan jäähallissa klo 12.00. Finaalipeleihin päästäkseen joukkue tarvitsee kaksi voittoa, joten Helsinki pelaa huomenna selkä seinää vasten. Tervetuloa kannustamaan Hyvinkää voittoon!