Edustusjoukkueen runkosarja päättyi tappiottomana

#10 Riina Sallinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

#10 Riina Sallinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen onnistujan mailan sai #6 Iiris Wilenius

Otteluraportti FoPS – Hyvinkää

1-11 (1-0, 0-4, 0-4, 0-3)

Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen runkosarjan viimeinen peli pelattiin torstai-illan ratoksi Forssassa. Muutama poissaolo toi kiinnostavan lisämausteen peliin, onneksi B-joukkueen Veera Hakonen ja Iina Kupiainen tulivat hätiin paikkaamaan puuttuvia pelaajia.

Hyvinkään ensimmäinen erä oli sanalla sanoen unelias. Vastustaja aloitti ottelun erittäin pirteästi ja Hyvinkään puolittaisesta pelaamisesta seurasi myös muutama jäähy. Kolmannen jäähyn aikana vastustaja jo rokotti ja meni johtoon ensimmäisen erän loppupuolella.  Oli selvää, että runkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Hyvinkää pystyisi paljon parempaan peliin niin halutessaan.

Peli kunnolla käyntiin toisessa erässä

Ryhtiilike oli havaittavissa heti toisen erän alussa. Elina Tahvanainen kirjautti kaksi maalia perätysten, ensimmäinen ajassa 16.20 ja toinen 17.48. Seuraavan maalin lapioi kulmalta Riina Sallinen pelikellon näyttäessä 19.53 ja ottelun suunta alkoi olla selvästi toisenlainen. Iina Kupiainen teki Hyvinkään neljännen maalin vielä toisessa erässä, ja pitkälle erätauolle lähdettiin 1-4 tilanteessa.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toisessa erässä oli jääty. Hyvinkää teki nöyrästi perustyötä, karvasi tiukasti ja piti renkaasta parempaa huolta kuin alussa. Tahvanainen teki illan kolmannen maalinsa viiden minuutin jälkeen ja tilanne oli 1-5. Pelipäällä ollut Sallinen onnistui maalinteossa toistamiseen ajassa 37.10 ja Sallisen hattutemppu oli valmis siitä minuutin päästä kellon näyttäessä 38.27. Kun Tahvanainen oli asialla vielä siitä minuuttia myöhemmin, tilanne oli 1-8 ja peli alkoi olla melko lailla selvä.

Hakoselle ensimmäinen maali

Viimeisessä erässä Veera Hakonen teki ensimmäisen maalinsa naisten pelissä ja tilanne oli 1-9. Pelin viimeiset kaksi maalia tulivat erikoistilanteista; Iiris Wilenius teki ylivoimalla Hyvinkään 10. maalin ja Kupiainen kaunisteli loppulukemat 1-11 alivoimalla. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kolmen maalin Riina Sallinen ja vastustajalta Annika Räikkönen. Joukkueen onnistujan mailan sai tänään Iiris Wilenius.

Sallinen veti pelin yhteen seuraavasti: ”Pelin alku oli vähän unelias, mutta pystyimme parantamaan peliä kyllä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja puolustajat katkoivat hyvin.” Tehtyjen kolmen maalin salaisuus oli Salliselle tänään rentous. ”En ottanut mitään stressiä maalinteosta, vaan perustyön kautta sain onnistumisia ja sitä kautta tuli palkinnoksi myös maaleja.”

Naisten Ykkössarjan runkosarja on viimeisiä pelejä vaille valmis. Hyvinkää pelaa seuraavan kerran välieräottelun lauantaina 10.3. Välierävastus selviää puolivälierissä noin viikon kuluttua.