Edustusjoukkueen syyskausi päättyi vierasvoittoon

17.12.2017

Otteluraportti Ilves – Hyvinkää 17.12.2017

6-8 (1-1, 2-3, 2-1, 1-3)

 

Hyvinkää ja Ilves kohtasivat eilen Hyvinkäällä ensimmäistä kertaa Ykkössarjassa, ja heti perään koitti sunnuntai-aamupäivänä toinen peli. Molemmat joukkueet olivat saaneet yhden yön aikaa miettiä painotettavia ja parannettavia asioita.

Hyvinkää aloitti maalinteon Vera Ketosen johdolla ensimmäisessä erässä puolen välin paikkeilla. Ilves kuittasi pelin tasoihin erän loppupuolella, ja siitä lähdettiin jälleen tekemään maaleja vuorotahtiin. Toisessa erässä Hyvinkää pääsi vähän paremmin peliin mukaan, ja Elina Tahvanainen vei Hyvinkään 1-2 johtoon ajassa 19.34, ja Roosa Ravantti teki alivoimalla pari minuuttia myöhemmin lukemiksi 1-3. Ilves kuittasi kavennusmaalin heti perään Hyvinkään nukahduksesta. Nea Nieminen rokotti toisen erän loppupuolella vastustajaa kertaalleen, ja tilanne oli 2-4. Harmittavasti kotijoukkue pääsi vielä kaventamaan toisen erän lopuksi erätaukotilanteen 3-4.

 

Ottelun jälkimmäinen puolisko ratkaisi jälleen 

 

Kolmannen erän alku muistutti kovasti lauantain peliä, sillä Ilves tasoitti pelin heti ensimmäisellä minuutilla. Ilveksen 5-4 johtomaali syntyi 37. minuutilla. Kolmannen erän päätteeksi Tahvanainen heilutti verkkoa Camilla Tuomen hienosta syötöstä ja tasoitti pelin 5-5, missä tilanteessa lähdettiin viimeiseen erään.

Tahvanainen jatkoi neljännen erän aluksi samoissa tunnelmissa kuin mihin kolmas erä päättyi, ja Hyvinkää meni Tahvanaisen maalilla johtoon, kun pelikello näytti 46.15. Kenties Hyvinkään ja Ilveksen kokemusero alkoi näkyä juuri viimeisessä erässä, sillä Tuomi teki tilanteeksi 5-7 pari minuuttia myöhemmin. Ilves pääsi kaventamaan vielä pelin kertaalleen, mutta Mirkku Miettinen sinetöi Hyvinkään voiton 1,5 minuuttia ennen loppua. Vauhdikas ja fyysinen ottelu päättyi 6-8. Joukkueen Onnistujan mailan sai tänään Nelli Kyttänen.

 

Vastustajalle tunnustusta

 

Päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi ottelua seuraavasti: ”Lauantain pelistä nostimme perushuolellisuutta tosi paljon. Sen seurauksena pelin hallinta oli vahvemmin meillä kuin lauantaina. Vastustaja puolusti tiiviisti ja heidän maalivahtinsa pelasi hyvin, ja sen lisäksi laukomamme seitsemän tolppalaukausta vähensi maalimääräämme selvästi. Ilveksen tosi hyvin liikkuva joukkue oli myös tänään ennakkoluuloton ja rokotti virheistämme kovalla prosentilla. Täysi päivätyö piti tehdä tänäänkin voiton eteen.”

Hyvinkään edustusjoukkueen ottelut jatkuvat vuonna 2018 sunnuntaina 7.1. Järvenpäässä paikallisvastustaja Haukkoja vastaan. Hyvää joulun aikaa kaikille!