Kukitettavana #19 Mira Sydänmaa. Kuva: Timo Kupiainen

Kukitettavana #9 Elina Tahvanainen. Kuva: Timo Kupiainen

Jyskeen nuorten maajoukkue-edustajat Olga Elo, Ella Hellsten, Laura Kyllönen, Taru Kylä-Kaila, Nora Niemikko ja Lotta Ylitalo ja Hyvinkään maailmanmestarit Pauliina Auvinen, Mira Sydänmaa, Elina Tahvanainen sekä valmentaja Kim Forsblom. Huoltaja Pekka Takala ei ollut paikalla. Kuva: Timo Kupiainen

Maailmanmestarit Pauliina Auvinen, Mira Sydänmaa, Elina Tahvanainen ja Kim Forsblom. Kuva: Timo Kupiainen

Hyvinkään Taitoluistelijoiden Veera Kajoniemi Kuva: Timo Kupiainen

Joukkueen onnistujan mailan sai #10 Riina Sallinen.

Otteluraportti Hyvinkää Ringette – Laitilan Jyske 10.12.2017

5-5 (1-0, 3-0, 0-4, 1-1)

MM-kisatauon päätyttyä oli vihdoin aika taas pelata. Pelin aluksi Hyvinkää Ringette ry:n puheenjohtaja Tapio Sallinen ja varapuheenjohtaja Salla Mäkelä kukittivat molempien joukkueiden MM-kisakävijät, joita Jyskeen joukkueessa olivat siis Olga Elo, Ella Hellsten, Laura Kyllönen, Taru Kylä-Kaila, Nora Niemikko ja Lotta Ylitalo ja Hyvinkään joukkueessa Pauliina Auvinen, Mira Sydänmaa, Elina Tahvanainen, valmentaja Kim Forsblom ja huoltaja Pekka Takala.

Hyvinkää aloitti ottelun vahvasti, hallitsi rengasta ja pyöritti peliä vastustajan kenttäpäädyssä. Elina Tahvanainen teki erän ainoan maalin kahdeksan minuutin kohdalla Camilla Tuomen ja Iiris Wileniuksen hienosta esityöstä. Myös muutama muu vaarallinen paikka oli niin Hyvinkään kuin Jyskeen joukkueellakin, mutta lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Toinen erä oli niin ikään Hyvinkäältä vahva. Mirkku Miettinen viimeisteli maalin edestä Vera Ketosen syötön jälkeen taululle 2-0 erän alkupuolella. Vastustaja karvasi hyvin, mutta hyvinkääläiset laittoivat renkaan liikkeelle ja pääsivät ohi karvauksen. Ajassa 24:44 trio Tahvanainen-Tuomi-Wilenius teki kenties kauden hienoimman maalin ja Hyvinkään johtoasema oli 3-0. Vielä erän lopussa Tahvanainen täydensi hattutemppunsa ja erätauolle lähdettäessä lukemat olivat 4-0. Hyvinkään Taitoluistelijoiden Veera Kajoniemi tuli erätauolle tuomaan tunnelmaa upealla esityksellään – kiitos esityksestä Veera!

Kolmannessa erässä täyskäännös

Vaan kuinkas sitten kävikään. Kolmas erä oli Hyvinkäältä vähän unelias. Erän edetessä ottelun hallinta siirtyi Jyskeelle kuin vaivihkaa, ja lopulta pelikellon näyttäessä 39:26 vastustaja onnistui maalinteossa läpiajon päätteeksi. Pari minuuttia myöhemmin lähes identtisestä karvausvirheestä tuli jälleen läpiajo, ja tilanne olikin 4-2. Viimeistään nyt Jyske oli saanut käyntiin vimmatun takaa-ajon, ja Laura Kyllöstä on vastustajan kiittäminen siitä, että kolmannen erän päätteeksi emäntien 4-0 johtoasema oli muuttunut tasatilanteeksi 4-4.

Kuten monet tietävätkin, pelin hallinta on hankala saada takaisin, jos on edes alitajuntaisesti vähän hellittänyt otetta. Viimeiseen erään oli hyvinkääläisten kuitenkin saatava isompi vaihde silmään. Vastustajan hyvä vire jatkui myös neljännessä erässä, ja Jyskeen johtomaali nähtiin ajassa 47:37. Nyt olivat hyvinkääläisetkin päässeet peliin jälleen mukaan, ja viimeinen erä oli melko vauhdikasta eestaas-menoa. Noin kuusi minuuttia ennen loppua Hyvinkää sai ottelun tasoihin 5-5, asialla kukas muukaan kuin Tahvanainen. Pientä värinää aivan ottelun loppuun toi kotijoukkueen kamppijäähy, mutta vastustaja ei onnistunut pääsemään enää johtoon ja peli päättyi tasan 5-5. Tällä kaudella kotijoukkueen maalit tarjoaa FysEmotion.

Päivärinteen Ruislastut sai ansaitusti vastustajan tehonainen Laura Kyllönen. Lahjakortin Hyvinkään Kauppalankadun Subiin ansaitsi tänään vahvan pelin pelannut kotijoukkueen Sanni Korhonen, ja päivän Twister-pelaaja oli Mirkku Miettinen. Joukkueen onnistujan mailan sai tänään vintiö Riina Sallinen. Kiitos satapäiselle kotiyleisöllemme jälleen.

Hyvinkään päävalmentaja Kim Forsblom summasi ottelun seuraavasti: ”Pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvää peliä, ja loimme sellaisia maalipaikkoja joilla olisi voinut vaikka ratkaista koko pelin. Kolmannessa erässä tuli kaksi pahaa virhettä, joiden seurauksena vastustaja sai tehtyä maalit ja sai hurmoksen päälle. Loppu oli todella kovaa kamppailua sarjapisteistä. Tapahtumiin nähden tasapeli oli varmastikin aivan oikea tulos.”

Edustusjoukkueen vuosi 2017 päättyy pelien osalta ensi viikonloppuna pelaamalla Tampereen Ilvestä vastaan ensin kotona lauantaina ja sitten Tampereella sunnuntaina. Tervetuloa siis Paavolan pannuhuoneelle jälleen ensi lauantaina samaan aikaan, eli 16.30!