Voittoputki jatkuu - edustus voitti Nokian toistamiseen

#8 Jarna Immonen Kuva: Mikko Tuomi
Jarna Immonen palkittiin tänään joukkueen Onnistujan mailalla.

Otteluraportti NoU Nokia – Hyvinkää Ringette                        18.11.2017

4-11 (1-2, 2-1, 1-3, 0-5)

Nokialaiset kävivät Hyvinkäällä pari viikkoa sitten, ja vastavierailun aika tuli jo tänään. Edellinen peli päättyi 11-6, ja Nokian ratkaisupelaajia olivat nuorten maajoukkueen pelaajat Jenni Linnamäki sekä vaikeasti ohitettava maalivahti Oona Keskinen.

Hyvinkää aloitti ottelun jälleen vahvasti, kun Camilla Tuomi laukoi renkaan ensimmäisessä vaihdossa vastustajan maaliin. Vastustajan Linnamäki kuitenkin tasoitti pelin viiden minuutin kohdalla. Elina Tahvanainen vei Hyvinkään ensimmäisen erän loppupuolella 1-2 johtoon ja niistä lukemista lähdettiin toiseen erään.

Nokian Linnamäki tasoitti ottelu ajassa 19:37 ja parin minuutin päästä vastustaja olikin jo maalin johtoasemassa. Hyvinkää ei tästä ollut moksiskaan, vaan tasoitti 24:13 pelin tilanteeksi 3-3 Mirkku Miettisen maalilla. Niissä lukemissa lähdettiin pitkälle erätauolle.

Ratkaisu jälkimmäisellä puoliskolla

Kolmanteen erään Hyvinkää lähti jatkamaan kärsivällisesti työntekoa, jotta rengas saataisiin useammin vastustajan maalivahti Oona Keskisen taakse. Tahvanainen onnistui erän alussa maalinteossa jälleen, ja Hyvinkään ollessa alivoimalla Riina Sallinen teki tilanteeksi 3-5 ajassa 36:22. Emännät kavensivat heti seuraavassa tilanteeksi 4-5 ja sitten mentiinkin hetki ilman maaleja. Kolmannen erän kauniiksi päätteeksi Hyvinkään kuudes maali syntyi Tuomen mailasta.

Neljännessä erässä ei jäänyt enää jossitteluille sijaa. Tahvanainen täydensi hattutemppunsa jälleen erän ensimetreillä, ja 22 sekunnin pelin jälkeen taululla oli lukemat 4-7. Minuuttia myöhemmin Miettinen maalasi Hyvinkään kahdeksannen maalin ja peli alkoi olla sitä myöten selvä. Maalinteossa onnistuivat vielä kertaalleen Sallinen ja Tahvanainen, ja Iiris Wilenius laukoi loppulukemat 4-11.

Maalivahtien torjunnat (Nokia Oona Keskinen 53 torjuntaa, Hyvinkää Roosa-Mari Heikkinen 19 torjuntaa) antavat hyvän kokonaiskuvan pelin kulusta. Turhaan ei Keskinen ole nuorten maajoukkueen maalivahti viikon päästä alkavissa MM-kisoissa.

Joukkueen Onnistujan mailalla palkittiin tänään Jarna Immonen, kertoman mukaan palkinnon saatesanoina ”kädet kävi tällä pelaajalla tänään kuin tuulilasin pyyhkijällä”!

Päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi ottelua seuraavasti: ”Olimme vähän väsyneellä ilmeellä liikkeellä tänään, varmasti osin vaikutti ottelun poikkeuksellisen aikainen alkamisaikakin.” Pelin lopputulokseen Forsblom oli kuitenkin tyytyväinen. ”Pitkällä erätauolla keskusteltiin siitä, että jaksetaan kärsivällisesti jatkaa työntekoa ja se tuottaa kyllä tulosta lopulta. Näin sitten kävikin”, Forsblom summasi pelin jälkeen.

Nyt naisten kilpasarjat jäävät MM-kisatauolle, ja otteluita jatketaan itsenäisyyspäivän jälkeisenä viikonloppuna. Hyvinkäällä tullaan tuolloin näkemään yksi sarjan kärkikamppailuista Laitilan Jyskeen saapuessa vieraaksi Hyvinkäälle. Paavolan pannuhuoneessa kuhisee siis jälleen 10.12. klo 16.30!