G-juniorit eli Gepardit olivat tehneet hienon kannustuslakanan Kuva: Mikko Tuomi
#21 Camilla Tuomi

#21 Camilla Tuomi Kuva: Mikko Tuomi
HyTL:n Ella Saastamoinen esiintyi erätauolla

HyTL:n Ella Saastamoinen esiintyi erätauolla Kuva: Mikko Tuomi

Jouni "Jonne" Levanderille luovutettiin ottelun jälkeen pelipaita, lahjaa ojentamassa edustusjoukkueen kapteeni Camilla Tuomi sekä B-joukkueen kapteenisto Emmi Helminen, Minka Levander ja Julia Räisänen. Kuva: Mikko Tuomi

Hyvinkää Ringette ry:n puheenjohtaja Tapio Sallinen ojensi Jonnelle seuran puolesta onnitteluina Unikulman tyynyt. Kuva: Mikko Tuomi

Jouni "Jonne" Levander keskellä, vasemmalla Camilla Tuomi ja Emmi Helminen, oikealla Minka Levander, Julia Räisänen ja Tapio Sallinen. Kuva: Mikko Tuomi
#21 Camilla Tuomi palkittiin joukkueen Onnistujan mailalla.

Otteluraportti Hyvinkää – Nokia 5.11.2017

11-6 (2-2, 3-0, 3-2, 3-2)

Jouni ”Jonne” Levanderin 50-vuotisjuhlaotteluun oli saapunut Hyvinkää Ringeten vieraaksi Nokian Urheilijat. Katsomoon oli saatu kutsuvieraiksi Hyvinkään Respect-ryhmäläisiä, eli entisiä edustusjoukkueen jäseniä perinteiseen vuotuiseen tapaamiseen. Myös toinen kutsuvierasryhmä oli paikalla, nimittäin Superpesikseen kauden päätteeksi noussut Tahkon Leidien joukkue!

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta räväkästi. Elina Tahvanainen avasi maalihanat pelikellon näyttäessä 0.38. Hyvinkää painosti vahvasti, mutta Nokia onnistui tasoittamaan pelin kolmen minuutin kohdalla. Hyvinkääläisten laukaukset osuivat kolmioon tai menivät tyystin ohi, kun taas vierasjoukkue hyödynsi vähät maalipaikkansa ja meni johtoon erän puolivälissä. Camilla Tuomi kuitenkin tasoitti lukemat 2-2 heti seuraavassa vaihdossa.

Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Tahvanainen ja Tuomi toistamiseen, lisäksi Nea Nieminen laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi renkaan vastustajan maalin perukoille. Pitkällä erätauolla tilanne oli 5-2 ja maalivahtien torjunnoissa selkeä ero; Hyvinkään Taina Jääskeläisellä 7 torjuntaa, ja vastustajan Oona Keskisellä 25. Erätauolla 235-päiselle yleisölle esiintyi upeasti Hyvinkään Taitoluistelijoiden Ella Saastamoinen.

Kolmas erä jatkui samaan malliin kuin ensimmäiset kaksi erääkin. Hyvinkää hallitsi renkaallista peliä pääasiassa, mutta vastustaja sai välillä vaarallisia vastahyökkäyksiä ja onnistui niistä pariin kertaan kaventamaankin. Kotijoukkueen onneksi sekä Tahvanainen että Tuomi täydensivät hattutemppunsa kolmannen erän aikana ja johtoasema säilyi. Mira Sydänmaa viimeisteli kirjaimellisesti erän lopussa vahvan nousun jälkeen erätaukotilanteeksi 8-4.

Viimeinen erä oli lähinnä kosmetiikkaa. Vahvan iltapuhteen pelannut Tuomi teki vielä kaksi maalia ja Vera Ketonen ujutti renkaan ovelasti ohi Keskisen. Liekö kotijoukkueen keskittyminen vähän herpaantunut, sillä vastustaja pääsi kaventamaan vielä kahdesti erän lopussa. Loppulukemat olivat Jonnen juhlamatsissa 11-6. Tällä kaudella kotijoukkueen kotipelien maalit tarjoaa FysEmotion.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Unikulman tuotepalkinnolla vastustajan Jenni Linnamäki ja kotijoukkueesta Mira Sydänmaa. Päivärinteen Ruislastut sai vastustajan Kaisa Viren. Kotijoukkueesta Kauppalankadun Subiin pääsee Iiris Wilenius, ja Twister-pelaaja oli tänään Jarna Immonen. Joukkueen Onnistujan mailan sai tänään viiden maalin Camilla Tuomi.

Päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi viikonlopun pelejä seuraavasti: ”Saimme kaksi kovaa peliä, joissa piti oikeasti laittaa kaikki likoon, jotta saamme molemmista peleistä pisteet. Parhaimmillaan pelin jokainen osa-alue toimi todella hyvin, mutta samaan hengenvetoon on sanottava ettemme saaneet ehjiä 60 minuuttisia tänä viikonloppuna pelattuna. Kenties kuukauden pelaamattomuus heijastui siinä, vaikea sanoa. Hommia kuitenkin on vielä.”

Kiitos runsaslukuiselle kotiyleisölle kannustuksesta ja kutsuvieraillemme Respect-ryhmälle ja Tahkon Leideille vierailustanne! Seuraavan kerran Hyvinkäällä pelataan jälleen ensi sunnuntaina 5.11. klo 16.30. Vastustajaksi saapuu FoPS Forssasta, ja ottelu on viimeinen kotiottelu ennen MM-kisataukoa.

Kannattaa saapua paikalle, ottelun jälkeen Hyvinkään maajoukkuepelaajat Pauliina Auvinen, Mira Sydänmaa ja Elina Tahvanainen jakavat nimikirjoituksia maajoukkueen fanikortteihin ja Kuvaverkko tulee ottamaan myös fanikuvia jäähallin aulaan pelin jälkeen! Saattaapa muukin joukkue intoutua kirjoittelemaan nimikirjoituksia :)