Päivän onnistuja #3 Pauliina Auvinen ja Onnistujan maila

Tuplaviikonlopusta tuplavoitto

Otteluraportti Helsinki – Hyvinkää 8.10.2017

2-8 (0-1, 1-3, 0-2, 1-2)

18 tunnin kuluttua edellisestä pelistä Hyvinkään edustusjoukkue sai jälleen pukea punaiset pelipaitansa ylleen, tällä kertaa Pirkkolan jäähallissa. Vastassa oli viime kaudella SM-sarjasta Ykköseen pudonnut Helsinki.

Hyvinkää aloitti maalinteon ensimmäisellä minuutilla, kun Vera Ketonen viimeisteli Mirkku Miettisen ja Riina Sallisen hienosta esityöstä ottelun avausmaalin. Pelin painopiste pysyi Helsingin kenttäpäädyssä käytännössä koko ensimmäisen erän, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat: Hyvinkään Taina Jääskeläisellä 2 torjuntaa, Helsingin Heidi Kauremaalla 20. Toisessa erässä hyvinkääläiset tekivät kaksi maalia lisää, maalintekijöinä Elina Tahvanainen kahdesti ja Iiris Wilenius kerran. Myös vastustaja onnistui maalinteossa kertaalleen, ja kahden erän jälkeen tilanne oli hyvinkääläisille 1-4. Torjuntatilastot olivat samankaltaiset; 17-2.

Kolmas erä alkoi Hyvinkäältä hieman uneliaasti, ja Helsinki sai hetkellisesti pelin haltuunsa. Lisämaaleja ei Helsinki kuitenkaan onnistunut tekemään, kun taas Wilenius laukoi paluurenkaasta Hyvinkään kolmannen erän ensimmäisen laukauksen sisään ajassa 37.45 ja tilanne oli 1-5. Siitä hetken päästä rengas oli jälleen Helsingin maalissa, asialla Tahvanainen päivän kolmannella maalillaan. Myös viimeisessä erässä punapaitaiset onnistuivat lyhyen ajan sisällä maalinteossa kahdesti. Camilla Tuomi teki ylivoimalla 1-7 ja Tahvanainen päivän neljännen maalinsa ja tilanteeksi 1-8. Harmittavasti vastustaja pääsi kaventamaan vielä lopussa lukemiksi 2-8.

Maalivahtien torjunnat kertovat pelin kulusta oleellisen, Helsingin Kauremaalla 62 torjuntaa ja Jääskeläisellä 16. Joukkueen päivän onnistujan mailan sai tänään #3 Pauliina Auvinen.

Vastuuvalmentaja Kim Forsblom veti yhteen Helsinki-pelin sekä koko viikonlopun seuraavasti: ”Pelasimme pienellä materiaalilla erinomaisen peli joukkueena. Jokainen pelaaja onnistui hienosti, ja lopputuloksena olivat vähintäänkin ansaitut lukemat. Tänä viikonloppuna meillä oli molemmissa peleissä useampi maalintekijä, minkä näen hyökkäyspään onnistumisena jälleen.”

Nyt Hyvinkäällä on hieman erikoisesti peleissä kuukauden mittainen tauko juuri, kun on vasta päästy pelaamisen makuun. Seuraavan kerran Hyvinkää pelaa kotihallissaan su 5.11. klo 16.30 Nokiaa vastaan. Se ei olekaan mikä tahansa peli, vaan samalla hyvinkääläisen pitkän linjan ringettevelho Jouni Levanderin 50-vuotisjuhlaottelu! Nähdään silloin siis!