Naisten sarjassa debytoineet Emmi Helminen ja Iina Kupiainen

Haukat antoi tiukan vastuksen

Otteluraportti Hyvinkää – Haukat 7.10.2017

8-2 (1-0, 2-1, 2-0, 3-1)

Lauantai-iltapäivän puhteena Hyvinkäälle saapui sarjan toinen paikallisvastustaja Haukat. Viime keväänä joukkueilla oli tiukat taistelut puolivälierissä. Lisäksi tänään oli Haukkojen sarja-avaus, joten oli jäälle odotettavissa tarmoa täynnä oleva vastustaja.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molemmilta joukkueilta. Ensimmäisessä erässä painopiste oli vahvasti vastustajan kenttäpäädyssä, mutta Hyvinkään hyökkäykset kilpistyivät haukkavahti Senni Virtaseen tai Haukkojen kolmioon. Hyvinkää otti kaksi samanaikaista jäähyä ensimmäisessä erässä, mutta Haukat ei onnistunut niiden aikana maalinteossa. Naisten sarjassa debytoinut Hyvinkään Iina Kupiainen laukoi Hyvinkään ensimmäisen maalin ajassa 11:51. Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Iiris Wilenius ja Kupiainen toistamiseen. Hyvinkää teki huolimattomuusvirheitä kun taas Haukat karvasi ja puolusti tehokkaasti. Haukat kavensi erätaukolukemiksi 3-1 aivan toisen erän lopussa ylivoimalla.

Ryhtiliike puoliajalla

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Hyvinkää. Muutama tolppalaukaus vaadittiin ennen kuin seuraavat maalit saatiin taululle. Elina Tahvanainen ja Riina Sallinen onnistuivat puolen minuutin sisällä toisistaan, ja lukemat olivat kolmannen erän jälkeen 5-1. Huomionarvoista on se, että kotijoukkueen maalivahti Roosa-Mari Heikkisellä ei ollut kolmannessa erässä ainuttakaan torjuntaa, kun taas vastustajan hienosti pelanneelle Virtaselle merkattiin 18 torjuntaa.

Pelin viimeinen erä oli Hyvinkään osalta tuskainen. Vastustaja puolusti sinnikkäästi ja vei kaksinkamppailuita, kun taas punapaidat tekivät harhasyöttöjä eivätkä olleet aivan 100% mukana pelissä. Siitä osoituksena myös kolme hyvinkääläisjäähyä viimeiseen erään. Hyvinkää onnistui kuitenkin tekemään kolme maalia, jotka kirjattiin Tahvanaiselle, Immoselle ja Tuomelle. Vastustaja teki ylivoimalla toisen maalinsa ja päätöslukemat olivat 8-2.

Päivärinteen Ruislastut sai tänään vastustajan #24 Minna Huurrekorpi. Kauppalankadun Subwayn lahjakortin sai hienon ottelun pelannut #88 Iina Kupiainen, ja päivän Twister-pelaaja oli #10 Riina Sallinen. Joukkueen päivän onnistujan mailan sai niin ikään upeasti debyyttiottelunsa naisissa pelannut #12 Emmi Helminen. Kiitos Paavolan pannuhuoneen 136 katsojalle sekä Hyvinkään Taitoluistelijoiden Aino Tonterille, joka esiintyi taitavasti puoliajalla!

Nuoret tyytyväisiä otteisiinsa

Debytantit Iina Kupiainen ja Emmi Helminen olivat hyvillä mielin pelin jälkeen. ”Oli tosi kivaa ja jäi hyvä fiilis pelistä, sain paljon onnistumisia”, tuumi Helminen pelin jälkeen. Myös Kupiaisen mielestä pelaamaan oli mukava tulla, eikä juuri jännittänyt ennen ottelua. ”B-nuorten sarjaan verrattuna naisten pelissä oli enemmän vauhtia ja vähemmän tilaa, ja piti vähän enemmän ajatella mitä seuraavaksi tekee”, summasi Kupiainen.

Hyvinkään pelit jatkuvat heti huomenna vierasottelulla Helsingissä. Odotettavissa on tiukka kamppailu, sillä Helsinki pelasi vielä viime kaudella SM-sarjassa. Helpolla eivät siis pisteet irtoa Helsingistä! Peli alkaa Pirkkolan jäähallissa klo 12.00, eli mukava sunnuntaiaamupäivä olisi katsojillekin luvassa – tervetuloa kannustamaan Hyvinkää voittoon!