Edustukselle toinen tappio - Lapinlahti juhlii

Kuva: Mikko Tuomi

Otteluraportti 2. finaalista Hyvinkää - Lapinlahti

6-11 (1-3, 2-2, 1-2, 2-4)

Ottelusarja Hyvinkää-Lapinlahti 0-2

Melkein päivälleen vuosi sitten joukkueemme oli samassa tilanteessa kuin tänään; lähdimme toiseen finaalipeliin selkä seinää vasten, ja voitonpakko oli todellinen. Vastustajanakin oli jälleen kerran kivikova runkosarjavoittaja, joka ei tänä vuonna ollut hävinnyt otteluakaan. Olimme käyttäneet kuluneen viikon hyvään harjoitteluun ja tänään pyrkimyksemme oli parantaa peliä selvästi.

Saimme otteluun hyvän alun, ja olimme selvästi paremmalla jalalla liikenteessä kuin ensimmäisessä finaalissa. Jälleen vastustaja kuitenkin sai ensimmäisen erän aikana tehtyä ensimmäiset kolme maalia ja pääsi hieman niskan päälle, kun emme onnistuneet renkaallisessa pelissämme. Elina Tahvanainen avasi maalitilimme aivan erän loppusekunneilla ja ensimmäinen erä päättyi 1-3.

Siitä eteenpäin olimme hyvin pelissä mukana ja Tahvanainen kavensikin toisessa erässä tilanteeksi 2-3. Vähän sen jälkeen kuitenkin taas verkko soi meidän päässämme lyhyen ajan sisällä kahdesti. Camilla Tuomi kuitenkin kavensi heti perään, ja pitkälle erätauolle lähdettiin 3-5 lukemissa. Toinen erä oli meiltä vahva, minkä kertovat maalivahtien torjunnatkin (3-13). Erätauolla Hyvinkään Taitoluistelijoiden Vilma Peltola esiintyi ja luisteli hienosti!

Jälkimmäinen puolisko käynnistyi parhaalla mahdollisella tavalla meidän kannaltamme. Tahvanainen viimeisteli hattutemppunsa, ja toimitti renkaan vastustajan maaliverkkoon 17 sekunnin pelin jälkeen hienon nopean hyökkäyksen päätteeksi. Kamppailu oli tiukkaa ja tasaista pitkän aikaa. Vastustaja kuitenkin rokotti jälleen pariin otteeseen, emmekä me saaneet enää kolmannessa erässä onnistumisia maalinteossa.

Neljännen erän alkajaisiksi Tuomi teki toisen maalinsa ottelussa, ja se loi entistä enemmän uskoa siihen, että voisimme vielä päästä rinnalle ja ohikin. Sen jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin, ja viimeisen 10 minuutin alkaessa ottelu oli tilanteessa 6-9. Saimme luotua paikkoja, mutta viimeinen päättäväisyys maalintekoon ei ollut riittävää. Lapinlahti teki pelin loppuun vielä pari maalia ja voitti pelin 6-11.

Ottelun parhaina pelaajina Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin meiltä #19 Mira Sydänmaa ja vastustajalta #16 Mari Pohjola. Otteluisäntä Hyvinkään kaupungin palkinnot saivat meiltä #21 Camilla Tuomi ja vastustajalta #15 Mari Pohjola. Joukkueen kultakypärän sai #16 Emmi Jusslin.

Eipä tässä mitään uutta sanottavaa viime vuoteen verrattuna ole. Kautemme oli kahta voittoa vaille hyvä ja olemme ylpeitä tavasta, jolla taistelimme tänään. Tämä taisi olla se paras, mihin pystymme, ja enempää ei kai voi vaatia. Onnittelemme tällä kertaa Lapinlahtea SM-sarjapaikasta. Jos joku joukkue voittaa kauden aikana kaikki ottelunsa, niin ehkä he voittonsa ansaitsevat. Kiitos kaikille katsojille, joita tänään oli Paavolan pannuhuoneessa 258. Hieno tunnelma!

Haluamme kiittää kaudesta yhteistyökumppaneitamme: kiitos Hyvinkään kaupunki, Mona Lisa, K-Market Ukko-Pekka, Fillaricenter, Päivärinteen Ruislastu, Wibetech, Pneumacon, Vaiveronkadun Kioski, Kiinteistövälitys Johacon LKV, Leditaulu, Kahvila Ylärima ja Synsam Ajan Optiikka.  Iso kiitos kaikille meitä kauden aikana auttaneille vapaaehtoisille, juniorijoukkueiden vanhemmille ja junioreille avustanne ja tuestanne. Emme selviytyisi ilman teitä. Me jatkamme töiden tekemistä ja suuntaamme pienen tauon jälkeen katseemme ensi kauteen.