Edustus välieriin, B:lle välierien kotietu

5.3.2017

#10 Riina Sallinen onnistui lauantain pelissä maalinteossa kahdesti.

Kuva: Mikko Tuomi
#10 Riina Sallinen onnistui lauantain pelissä maalinteossa kahdesti. Kuva: Mikko Tuomi
#10 Riina Sallinen palkittiin lauantaina joukkueen kultakypärällä.
#21 Camilla Tuomi pelasi vahvan viikonlopun.

#21 Camilla Tuomi pelasi vahvan viikonlopun. Kuva: Mikko Tuomi
#21 Camilla Tuomi sai joukkueen kultakypärän sunnuntaina.

Hyvinkää pelaa naisten Ykkössarjan välierissä - B saavutti kotiedun B:n Ykkössarjan välieriin

Hyvinkää Ringeten naisten edustusjoukkue kohtasi kuluneena viikonloppuna Ykkössarjan puolivälierissä Järvenpään Haukat. Hyvinkää eteni välieriin voittamalla molemmat ottelut, lauantaina kotona 8-3 ja sunnuntaina Järvenpäässä 4-7. Tarkemmat otteluraportit molemmista puolivälieräotteluista ovat alempana.

Välieräpelit alkavat ensi lauantaina Laitilassa klo 18.30. Sunnuntaina Hyvinkäällä pelataan klo 18.00, jolloin sarja on ensimmäisen kerran myös katkolla.

Myös Hyvinkään B-joukkueen play off -pelit alkavat pian. B-joukkue sijoittui ensimmäiseksi erittäin tiukassa B:n Ykkössarjassa ja kohtaa ensi lauantaina klo 15.30 kotihallissa VG-62:n Naantalista. Hyvinkään ja VG:n keskinäiset kohtaamiset ovat olleet kauden aikana erittäin tasaväkisiä, joten tulossa on varmasti jännittävä välieräkamppailu. B-Ykkössarjan finaalipaikka ratkaistaan yhdellä ottelulla, kuin myös B-Ykkössarjan voitto.

Naisten Ykkösarja

Ensimmäinen puolivälierä Hyvinkää - Haukat 8-3

Pelin alku oli vähän hermostunutta, mutta hiljalleen peli lähti käyntiin. Hyvinkää onnistui maalinteossa ottelun alussa pariin kertaan Mira Sydänmaan ja Elina Tahvanaisen nopeilla nousuilla, ja sen jälkeen olikin tasaista vääntöä jonkin aikaa. Toisen erän loppuun mennessä jokainen hyökkäysketju oli onnistunut maalinteossa, kun myös Iiris Wilenius, Jarna Immonen ja Sanni Korhonen olivat toimittaneet renkaan kertaalleen vastustajan maaliin. Puoliajalla tilanne oli kotijoukkueen hyväksi 5-1, ja maalivahtien torjunnat 12-20.

Ottelun kolmas erä meni Hyvinkään jäähyillessä ja päin maalivahtia laukoessa. Kotijoukkue alkoi saada painetta kuitenkin yhä enemmän vastustajan päätyyn. Hyökkäyksemme väsytti vastustajan kolmiota pitkiä aikoja ja kärsivällisyytemme maalinteossa alkoi tuottaa tulosta. Rosa Kurosen ja Riina Sallisen maaleilla numerot olivat lopulta 8-3.

Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin meiltä pirteästi pelannut #8 Jarna Immonen ja vastustajalta hyvin torjunut #2 Yvonne Koch. Joukkueen kultakypärän sai kahdesti maalannut #10 Riina Sallinen.

Lauantaina paikalle oli saapunut 164 katsojaa, mikä kyllä toi Paavolan Pannuhuoneeseen toivottua elämää.

Toinen puolivälierä Haukat - Hyvinkää

Ottelusarja oli heti sunnuntaina katkolla, ja Hyvinkään tavoitteena oli selvittää tiensä välieriin suoraan kahdella voitolla.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin molemmilta joukkueilta. Pelin painopiste oli oikeastaan koko pelin ajan vastustajan kenttäpäädyssä, mutta vahvasti lauantainakin pelannut vastustajan maalivahti Yvonne Koch jatkoi tänään vahvoja otteitaan. Jos ketju Tahvanainen-Tuomi-Miettinen teki jäi lauantaina yhteen maaliin, he kuittasivat tänään käytännössä joukkueen kaikki maalit omiin nimiinsä. Maajoukkuepuolustaja Mira Sydänmaa teki jälleen yhden maalin.

Hyvinkää karvasi vahvasti koko ottelun ajan ja teki useita nopeita pelinkääntöjä. Erittäin hyvän vastuksen molemmissa peleissä antanut Haukka-ryhmä pääsi yhden maalin päähän neljännen erän loppupuolella tehden tilanteeksi 4-5. Elina Tahvanainen ja Mirkku Miettinen tekivät ottelun lopullisesti ratkaisseet maalit neljännessä erässä 15 sekunnin välein, ja lopulta ottelu päättyi lukemin 4-7.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin meiltä #9 Elina Tahvanainen ja vastustajalta #18 Jasmin Pitkänen. Kultakypärän sai tänään #21 Camilla Tuomi, joka pelasi erinomaisen ottelun ja teki tänään tehot 2+5, vaikka pöytäkirja muuta väittää.

Päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi puolivälieräsarjaa: ”Jauhoimme kolmella kentällä kaksi todella kurinalaista peliä. Paljonhan peli oli me vastaan vastustajan maalivahti, mutta kurinalaisella työllä ansaitsimme kaksi selvää voittoa.”

Nyt käännetään katseet kohti ensi viikonloppua ja välieräsarjaa. Hyvinkää lähtee haastamaan Laitilaa ensin lauantaina Laitilassa klo 18.30 ja sitten kotiottelussa sunnuntaina klo 18. Tervetuloa kannustamaan!