#5 Mirkku Miettinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana

#5 Mirkku Miettinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana Kuva: Mikko Tuomi
Puoliajalla esiintyi Hyvinkään Taitoluistelijoiden Aino Tonteri!
Kultakypärän sai tänään #8 Jarna Immonen
Pelin jälkeen fanit olivat vastaanottamassa koppiin saapuvia pelaajia

Otteluraportti Hyvinkää Ringette – Turun Ringette 5.2.2017

9-4 (3-1, 2-1, 2-1, 2-1)

Hyvinkää100-juhlaotteluun saimme vastustajaksi Suomen Turun Ringeten! Turku oli ennen ottelua sarjataulukossa heti meidän jälkeemme, ja piti viimeemmäksi mm. Jyskettä pinteessä. Oli siis syytä jälleen kerran pistää parasta peliin, jotta saisimme pidettyä pisteet Hyvinkäällä.

Ottelu sai vauhdikkaan startin, kun Iiris Wilenius maalasi ajassa 1.29 ottelun avausmaalin. Vastustaja tasoitti kohta pelin ylivoimalla, mutta Elina Tahvanaisen ja Mira Sydänmaan osumilla johdimme peliä ensimmäisen erän jälkeen 3-1. Toisen erän alussa omissa soi toistamiseen, ja peli oli aika ajoin vähän säätämistä. Wilenius teki illan toisen maalinsa ja lukemat olivat 23 minuutin kohdalla 4-2. Mirkku Miettinen teki viidennen maalimme erän loppupuolella, pitkä erätauko alkoi lukemissa 5-2. Torjunnat olivat tässä vaiheessa 10-27.

Ensimmäisellä puoliskolla jäähyilimme jonkun verran, ja toinen puolikas jatkui samalla kaavalla. Vastustaja rokottikin kolmannen erän aluksi ylivoimalla. Onnistuimme siistimään otteitamme sen jälkeen, emmekä enää joutuneet boksiin. Seuraavasta Miettinen-Tahvanainen-Tuomi-kolmikon maalista vastasi Tuomi, ja siitä kaksi seuraavaa olivat Tahvanaisen käsialaa. Vastustaja onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, mutta ei saanut neljää maalia enempää. Pelin viimeinen maali oli kuin hyvinkääläinen lyhytelokuva ”Vera Ketosen kosto”: ensin Ketonen karvasi Rosa Kurosen kanssa renkaan hyökkäyspäässä, ja sen jälkeen ampui kylmän rauhallisesti renkaan etuylänurkkaan. Ottelun päätöslukemat olivat 9-4.

Ottelun parhaina pelaajina Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin meiltä #5 Mirkku Miettinen ja vastustajalta #7 Susanna Myllymäki. Kultakypärän sai tänään muutaman erittäin vaarallisen maalipaikan luonut #8 Jarna Immonen. Kiitos 135-päiselle yleisöllemme kannustuksesta sekä Hyvinkään kaupungille otteluisännyydestä! Ja kiitos Hyvinkään Taitoluistelijoiden Aino Tonterille upeasta esityksestä puoliajalla!

Miettinen-Tahvanainen-Tuomi-ketju oli tänään liekeissä. ”Saimme hyökkäyspäässä onnistumisia ja loimme paljon maalipaikkoja. Nämä olivat aikalailla sellaisia, mitä harjoittelimme myös kuluneella viikolla treeneissä. Silti tuntuu, että vieläkin jäi parannettavaa syötön vastaanottoihin, vaikka rengas liikkuikin hyvin”, summasi Miettinen ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Kim Forsblom oli positiivisin mielin: ”Vaikka peli ailahteli, olen tyytyväinen siihen että pystyimme kuitenkin pelaamaan ajoittain omalla tasollamme ja parantamaan peliä. Parhaimmillaan hyökkäyksemme oli tosi juonikasta, se oli hyvä juttu.”

Seuraava kotiottelu pelataan su 19.2. Nokiaa vastaan. Se on runkosarjan viimeinen kotiottelu ennen pudotuspelejä. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan meidät voittoon!