Rosa Kuronen teki Espoossa hattutempun Kuva: Mikko Tuomi
Sanni Korhonen pelasi sunnuntaina vahvan ottelun

Sanni Korhonen pelasi sunnuntaina vahvan ottelun Kuva: Mikko Tuomi

Otteluraportit

21.1.2017 EKS Espoo – Hyvinkää Ringette 1-15 (0-4, 1-4, 0-3, 0-4)

22.1.2017 Blue Rings Akatemia – Hyvinkää Ringette 1-16 (0-3, 1-5, 0-6, 0-2)

Lauantai-illan huumaa Espoossa

Tänä viikonloppuna pääsimme tositoimiin kahteen kertaan! Espoo piti viime viikonloppuna sarjajohtaja Lapinlahtea pinteessä viime minuuteille saakka. Oli siis jälleen asennoiduttava tekemään kovasti töitä, jotta voitto heltiäisi lauantai-iltana.

Meidän lähtömme otteluun oli vahva. Hallitsimme rengasta ja peli pysyi vastustajan päädyssä. Onnistuimme maalinteossa neljästi ja maalia vartioineen Heidi Kauremaan torjuntasarake näytti ensimmäisen erän jälkeen nollaa. Toinen erä jatkui samaan malliin. Vastustaja onnistui erän loppupuolella rikkomaan kuparisen, mutta meidän tehtyä myös neljä maalia lisää, peli oli puolivälissä tilanteessa 1-8.

Kolmannen erän alku oli totutusta poiketen vähän kehno meiltä, mutta paransimme otteitamme muutaman minuutin sähellyksen jälkeen. Sitten jatkettiin taas meidän tahtiin. Myös neljäs erä oli meidän hallintaa. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 1-15. Hatunnosto lähtee vastustajan maalivahdille Aleksandra Väyryselle, joka torjui yhteensä 63 torjuntaa.

Meillä oli yhdeksän eri maalintekijää, mikä oli ilahduttavaa! Joukkueen kultainen kypärä löytyi pelin päätteeksi hattutempun tehneen Rosa Kurosen päästä. Pelin jälkeen oli ajettava vauhdilla kotiin, koska sunnuntaiaamuna oli jo varhain lähdettävä seuraavaan peliin.

Sunnuntaina suuntana Hyrylä

Sunnuntaiaamuna suunnistimme Hyrylän urheilupuistoon Blue Rings Akatemian vieraaksi. Alussa otteemme olivat hieman unisia, mikä lienee aivan ymmärrettävää, kun edellisen pelin loppumisesta oli kulunut alle vuorokausi. Pelimme lähti kuitenkin siitä hyvin käyntiin, ja toisessa erässä maaleja alkoi syntyä melko reippaaseenkin tahtiin. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen pelin tilanne oli 1-8.

Kolmanteen erään tulimme hyvällä sykkeellä, ja onnistuimme erän alkupuolella lähes minuutin välein. Tolppiakin kolkuteltiin jokusen kerran. Neljäs erä oli sitten kosmetiikkaa, ja ottelu päättyi 1-16.

Joukkueen kultakypärän sai tänään #24 Sanni Korhonen! Sanni oli pelin päätyttyä tyytyväinen. ”Tämä oli joukkueelta hyvä viikonloppu. Meillä oli paljon eri maalintekijöitä kumpanakin päivänä, ja loimme hienoja maalipaikkoja ja niistä hienoja maaleja”, Korhonen tuumi.

Kapteeni Mira Sydänmaa oli Korhosen kanssa samoilla linjoilla. ”Olimme valmistautuneet tiiviiseen tuplaviikonloppuun hyvin. Pelasimme molemmat pelit joukkueena ja kokeilimme erilaisia juttuja peleissä. Niistä tuli hienoja onnitumisia kentän eri osa-alueilla ”, Sydänmaa kommentoi.

Ensi viikonloppuna on maajoukkuetauko. Eiköhän lähdetä porukalla Tikkurilaan ihailemaan maan parhaiden naisten ja nuorten otteita Tie Huipulle -tapahtumaan! Siellä meidänkin Pauliina, Mira, Elina ja Camilla pelaavat naisten maajoukkueiden sinivalkoisessa ottelussa, ja Nelli nuorten maajoukkueiden sinivalkoisessa ottelussa.

Seuraava kotimatsimme onkin Hyvinkää100-juhlavuoden ottelu Turkua vastaan 5.2.