Kuva: Mikko Tuomi
Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin #5 Mirkku Miettinen Kuva: Mikko Tuomi
#33 Roosa-Mari Heikkinen

#33 Roosa-Mari Heikkinen Kuva: Mikko Tuomi

Otteluraportti Hyvinkää Ringette – FoPS                                    14.1.2017

15-0 (5-0, 1-0, 7-0, 2-0)

Tänään pääsimme pelaamaan vuoden ensimmäisen pelin ja avaamaan kevätkauden kotiluolassa. Vastustajaksi tuli ennakkoluulottomasti Ykkössarjaan tullut FoPS, joka horjutti ennakkoasetelmia kaatamalla Jyskeen juuri ennen joulua ja Haukat viime viikonloppuna. Meidän oli siis syytä vetää vetoketju ylös asti kiinni otteluun lähdettäessä, jos mielimme voittaa.

Pelin alku oli meiltä huolimatonta peliä. Menetimme helppoja renkaita, saimme tyhmiä jäähyjä ja pelasimme aivan kurittomasti. Muutamalla hyvällä onnistumisella pääsimme johtoasemaan, mutta taululla olleet 5-0 lukemat eivät kertoneet kaikkea ottelun kulusta. Toinen erä ei juuri tuonut tähän muutosta, emmekä myöskään onnistuneet maalinteossa kuin kertaalleen. Kun etsimällä etsitään positiiviset asiat ensimmäisestä puoliskosta, voidaan havaita, että meidän kuusi maalia olivat jokainen eri pelaajien käsialaa. Ja että maalissa Roosa-Mari ”Roosis” Heikkinen torjui muutamat erittäin pahat tilanteet mallikkaasti.

Erätauon jälkeen nähtiin jäällä aivan toinen Hyvinkää. Syötöt napsuivat kohdalleen, kaksinkamppailut voitettiin ja maaleja alkoikin syntyä hetimiten. Yksin kolmannessa erässä teimme seitsemän maalia, ja jäällä alkoi näkyä viitteitä syksyn ja talven aikana harjoitelluista asioista. Viimeinen erä oli meiltä myös ihan kelvollinen, vaikka välillä Heikkinen joutuikin helteeseen maalin suulla vastustajien pelinkääntöjen vuoksi. Erä päättyi 2-0 ja koko ottelu 15-0. Hiukan paremmalla viimeistelyllä vastustaja olisi voinut tehdä elostamme paljon vaikeampaa jo ensimmäisessä erässä, mutta Heikkinen päätti ottaa ohjat omiin käsiin ja sulki ovet tyystin! Tekemämme 15 maalia jakaantuivat yhdeksälle eri pelaajalle.

Päivärinteen Ruislastut saivat tänään vastustajan #18 Suvi Uschanow ja meiltä #5 Mirkku Miettinen. Joukkueen kultakypärän vastaanotti maalivahti #33 Roosa-Mari Heikkinen, joka pelasi ensimmäisen nollapelinsä naisten sarjassa. Aika hieno juttu! ”Tein itseni kanssa sopimuksen, että en ajattele nollapeliä ennen kuin pelikello näyttää 14.59 viimeisessä erässä. Onnistuin sulkemaan nollapeliajatukset melko hyvin pois mielestä pelin aikana”, summasi Heikkinen pelin jälkeen.

Vastuuvalmentaja Kim Forsblom veti yhteen ottelun seuraavasti: ”Kahdessa ensimmäisessä erässä renkaallinen peli oli huolimatonta, ja olimme kaukana omasta tasostamme. Siihen nähden pääsimme turvallisessa johdossa erätauolle. Kolmannessa erässä pelasimme hyvää ringetteä, ja neljäskin erä oli meiltä ihan hyvää. Valitettavasti emme pystyneet tänään pelaamaan ehjää 60-minuuttista kotiyleisön edessä.”

Seuraavan kerran pelaamme viikon päästä lauantaina Espoon Leppävaarassa ja sunnuntaina Hyrylän betonissa. Kotipelit jatkuvat 5.2. Hyvinkää100-juhlaottelulla Turkua vastaan. Tervetuloa katsomaan!