Ykkössarjan finaalit käynnistyvät huomenna

18.3.2016

Hyvinkää lähtee finaaleihin kapteeninsa Mira Sydänmaan johdolla.

Kuva: Mikko Tuomi
Hyvinkää lähtee finaaleihin kapteeninsa Mira Sydänmaan johdolla. Kuva: Mikko Tuomi

Hyvinkää lähtee haastamaan runkosarjan voittajan

Hyvinkää Ringeten naisten edustusjoukkue taistelee viikonloppuna paikasta SM-sarjassa. Tällä kaudella Ykkössarjassa pelanneella joukkueella on tähtäin naisten pääsarjatasolla, missä Hyvinkää Ringette pelasi edellisen kerran kaudella 2013-2014.

Hyvinkään finaalivastustaja on Lahti Ringette, joka voitti runkosarjan. Lahti pelasi myös viime kaudella Ykkössarjan finaalissa, mutta hävisi SM-sarjapaikan niukasti Helsinki Ringetelle. Silloin Helsinkiä edustivat täksi kaudeksi Hyvinkäälle palanneet Sanni Korhonen ja Emmi Jusslin. Tällä kaudella Hyvinkään ja Lahden  keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet Lahden voittoon kahdesti ja Hyvinkäälle kerran.

Vastuuvalmentaja Kim Forsblom kommentoi tulevaa viikonloppua:  ”Koko kausi on tehty kovasti töitä, että olisimme kevään peleissä parhaassa iskussa. Nyt tulevissa peleissä nähdään, minne asti se lopulta riittää. Tärkeintä olisi saada oma, rento pelisuoritus esiin.”

Finaalit pelataan paras kolmesta –systeemillä. Sarjan ensimmäinen ottelu on Lahdessa lauantaina 19.3. Hyvinkäällä finaaliringetteä pelataan sunnuntaina 20.3. klo 16.30.