#19 Mira Sydänmaa omalla tontillaan Lahti-pelissä. Kuva: Mikko Tuomi
#19 Mira Sydänmaa ja joukkueen tikkaat

Tuplaviikonloppu päättyi kotitappioon 5-7

Tupla-kotiviikonloppumme jatkui tänään ensikohtaamisella Laitilan Jyskettä vastaan. Jyskettä ei ole hetkeen naisten sarjoissa nähty, mutta vuosi toisensa jälkeen Jyskeen C- ja B-juniorijoukkueet ovat olleet ikäluokassaan maan parhaimmistoa. Niinpä naisilla oli tiedossa hikinen kamppailu.

Pelin alku oli kotijoukkueelle haasteellinen. Tuli hyviä katkoja ja kaksinkamppailuvoittoja, mutta renkaallinen peli oli heikkoa eikä Hyvinkää saanut peliä painettua hyökkäyspäähän. Jyske sen sijaan karvasi tiukasti ja käytti tilaisuudet hyväkseen, minkä seurauksena Hyvinkää oli ensimmäisen erän jälkeen takaa-ajoasemassa 0-3. Jyskeen kovasta paineesta kertovat myös maalivahtien torjunnat;  #35 Heidi Kauremaa torjui 13 kertaa vastustajan #50 Miia Ketoniemen selvitessä kuudella torjunnalla.

Toinen erä alkoi Hyvinkäältä vähän reippaammin ja kavennusmaali onnistuttiin tekemään heti erän alkuun. Takaa-ajoa kuitenkin hidastivat jäähyt, jotka toki ansiosta tulivat. Boksista ei näitä pelejä voiteta, ja sen Jyskekin osoitti ylivoimamaalillaan toisen erän puolivälissä. Edelleen Hyvinkää tuskaili koko toisen erän rengaskontrollin kanssa, eikä saavuttaneet pelillisesti sitä tasoa, mihin parhaimmillaan voi yltää. Pitkän erätauon koittaessa tilanne oli 2-4.

Tiukka vääntö jatkui kolmannessa erässä, ja vaikka Jyske jatkoi armotonta karvaustaan, Hyvinkää pääsi vähän paremmin jo peliin mukaan. Pari yksittäistä suurta virhettä kuitenkin ajoi emännät kolmannen erän lopulla jo tilanteeseen 3-7. Hyvinkää on siinä määrin ilmeisesti saanut vaikutteita aivan naapurissa olevien hämäläisten hitaudesta, että takaa-ajo käynnistyi kunnolla vasta neljännessä erässä. Hyvinkää onnistui paineistamaan Jyskettä paljon tiukemmin ja hallitsi peliä. Emännät onnistuivat tekemään kaksi kavennusmaalia, mutta siihen takaa-ajom sitten kilpistyikin. Jyske sai kotimatkalleen mukaan kaksi pistettä, jotka olisivat hyvinkääläisillekin toki maistuneet.

Joukkueen parhaana palkittiin kovan päivätyön päätteeksi #21 Camilla Tuomi. Joukkueen tikkaat tänään kuitenkin sai kapteeni #19 Mira Sydänmaa, jonka peräänantamattomasta pelistä voisi moni oppia paljon. Onneksi juniorimme olivat jälleen löytäneet vanhempiensa kanssa katsomoon imemään vaikutteita Miran hienosta pelistä! Edustusjoukkue kiittää kotiyleisöä kannustuksesta! Nyt naiset huilaavat tämän ja huomisen, ja jatkaa tiistaina harjoituksia ja kehittymistä suunnitelmien mukaan. Urheilussa joskus voitetaan ja joskus hävitään, se kuuluu asiaan. Kauden edetessä ’kehittyminen’ on se avainsana, joka pitää meidät liikkeessä!

Kotiotteluidemme putki jatkuu ensi lauantaina 24.10. klo 16.00, jolloin radanvartta pohjoiseen ajelevat järvenpääläiset Haukat. Tiedossa on jälleen kamppailu, josta ei vauhtia puutu. Tervetuloa katsomaan!

TPJEU (Tsekkaa pöytäkirjasta jos et usko): Hyvä neljäs erämme näkyy myös maalivahtien torjunnoissa. Jyskeen maalivahdilla oli 12 torjuntaa, kun Heidi Kauremaa selvisi kolmella torjunnalla. https://ringette.torneopal.fi//taso/poytakirja.php?otteluid=378148&esikatselu=1