Illan kotiottelusta pisteet Helsinkiin

13.10.2019

Kuva: Mikko Tuomi

Hyvinkää-Helsinki 3-7 (1-2, 0-4, 2-0, 0-1)

Tänään kotiottelussa kohtasimme Helsingin jo toistamiseen tällä kaudella. Luvassa oli tiukka kamppailu sarjapisteistä. Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja pääsimme ensimmäisenä avaamaan maalitilin ajassa 03:12, kun Elina Tahvanainen iski renkaan verkkoon Nelli Kyttäsen syötöstä. Ensimmäisen erän seuraavat maalit teki kuitenkin Helsinki, maalintekijöinä Taru Hämäläinen ja Helmi Laivuori. Erän lopussa jouduimme vielä kahden pelaajan alivoimalle, mutta saimme pidettyä maalimme puhtaana ja ensimmäinen erä päättyi tilanteeseen 1-2.

Toisessa erässä jatkoimme jäähyilyä ja Helsinki pääsi rokottamaan jopa neljästi. Erän ensimmäinen maali tuli ajassa 24:44, kun Laivuori iski jo illan toisen maalinsa. Seuraava maali syntyi Helsingin kahden pelaajan ylivoimalla Fanny Impilän toimesta. Erän loppupuolella Hämäläinen ja Camilla Ojapalo kasvattivat maalieroa vielä kahdella maalilla ja toiselle puoliajalle lähdettiin tilanteessa 1-6.

Toiselle puoliajalle lähdimme sisuuntuneena ja ajassa 32:48 Tahvanainen teki illan toisen maalinsa Minka Levanderin ja Rosa Kurosen syöttäessä. Erän lopussa Tahvanainen viimeisteli vielä hattutemppunsa Levanderin ja Kurosen toimiessa jälleen syöttäjinä.

Emme kuitenkaan saaneet jatkettua kiriämme neljännessä erässä vaan Helsinki kasvatti maalieroa, kun Laivuori viimeisteli vielä illan kolmannen maalinsa ajassa 46:59. Erässä ei enää maaleja nähty ja näin ollen peli päättyi Helsingin voittoon 3-7.

Valmentajamme Janne Lehtinen pohti peliä seuraavasti: ”Tämän päivän pelistä jäi kaksijakoiset fiilikset. Reilu kolme erää hyvää peliä, hyvällä sykkeellä taisteltiin, mutta toisen erän jäähysuman aikana vastustaja rankaisi tylyllä kädellä ja hankki loppujen lopuksi riittävän eron. Jatkoa ajatellen on saatava peli pidettyä kasassa neljä erää.”

Hyvinkäältä ottelun parhaana pelaajana palkittiin Kauppalankadun Subwayn lahjakortilla Elina Tahvanainen ja Helsingin parhaana pelaajana palkittiin Gigantin tuotepalkinnolla Fanny Impilä.

Tänään sankarin viitan otti harteilleen kovalla työmoraalilla pelannut ja hattutempun tehnyt Elina Tahvanainen.

Seuraava kotiottelu pelataan jo ensi viikon lauantaina 19.10. kun vastaan luistelee RNK Raisiosta.