Kiitos Kim Forsblom

6.3.2019


Kauden 2018-2019 päätösottelussa kiitokseksi kukittamassa seuran toimesta hallituksen puheenjohtaja Petri Saarinen
Kauden 2018-2019 päätösottelussa kiitokseksi kukittamassa seuran toimesta hallituksen puheenjohtaja Petri Saarinen

Kausi 2018-2019
Kausi 2018-2019
Ykkössarjan mestaruus ja nousu SM-sarjaan
Kausi 2017-2018
Ykkössarjan mestaruus ja nousu SM-sarjaan Kausi 2017-2018

Kiitoskirje sinulle päävalmentajamme Kim Forsblom

 

Viime lauantaina 2.3.2019 koettiin runkosarjan viimeisen pelin jälkeen suuria tunteita. Päällimmäisenä tunteena olivat haikeat kyyneleet pitkän yhteisen matkan päättymisestä päävalmentajamme Kim Forsblomin kanssa. Osan kanssa matka Hyvinkään edustusjoukkueessa alkoi SM-sarjaan valmistautumisella keväällä 2010. Edellisellä kaudella nuori joukkue oli taistellut tiensä naisten pääsarjaan. Tulit joukkueeseen maalivahtivalmentajana. Neljän vuoden jakson aikana roolisi vaihtui monta kertaa, pelaajaksi et sääntöjen takia sentään päässyt. Näiden neljän vuoden aikana me pelaajat opimme todella paljon tavoitteellisesta treenaamisesta, joukkueen dynamiikasta sekä pitkäjänteisestä työstä, jota urheilijan on tehtävä kehittyäkseen ja sitä kautta menestyäkseen. Tärkein oppi oli se, että matka on aina määränpäätä tärkeämpi. Kaudella 2012-2013 toimit ensimmäistä kertaa urallasi päävalmentajana. Otit roolisi rohkeasti vastaan ja hyödynsit pitkän kokemuksesi valmentajana. Kausi oli onnistunut matka ja sitä kautta saavutimme myös tuloksellisesti jotain suurta. Voitimme pronssia, joka oli monelle pelaajalle ensimmäinen SM-mitali. Tästä projektista viimeisenä vuonna otit päävalmentajan tehtävän kesken kauden. Kyseinen kausi oli ollut joukkueelle todella haastava ja putoaminen Ykkössarjaan näytti enemmän kuin todennäköiseltä. Yhdessä saimme suunnan muutettua ja sitkeän taistelun jälkeen säilytimme sarjapaikan. Se ei valitettavasti riittänyt vaan joukkue hajosi ja Hyvinkäällä ei ollut edustusjoukkuetta kaudella 2014-2015.  Tällöinkin olit loppuun asti mukana ponnistelemassa sen eteen, että joukkue ei hajoaisi.

 

Hyvinkäällä on panostettu pitkän tähtäimen työhön. Siinä edustusjoukkueella on merkitys myös juniorijoukkueille. Pelaajat pystyvät oman seuran sisässä etenemään pelaajapolkua pienestä ringettekoululaisesta edustusjoukkueen pelaajaksi. Seura teki töitä sen eteen, että Hyvinkäälle saatiin edustusjoukkue kasaan kaudelle 2015-2016. Tätä orkesteria lähti johtamaan niin monelle pelaajalle tuttu mies Kim. Suuri osa edellisen projektin SM-joukkueesta teki paluun punaiseen paitaan ja loput pelaajat tulivat oman seuran muista joukkueista. Joukkueelle selkeä tavoite oli, että Hyvinkäällä tullaan pelaamaan laadukasta ringetteä SM-sarjassa. Kolme vuotta joukkue taisteli Ykkössarjan finaaleissa. Kahtena vuonna kausi päättyi tappioihin. Näiden tappioiden hetkellä valoit meihin uskoa siitä, että ei pidä vaipua synkkyyteen vaan uskoa joukkueeseen entistä enemmän. Keväällä 2018 riemu repesi, kun se palkinto sitten saavutettiin. Samalla myös Kimin systemaattinen valmennustyö pelaajien ja joukkueen kehittämiseksi sai arvoisena palkinnon.  Tämän nelivuotisprojektin viimeinen osa pelattiin SM-sarjassa. Kim valmensi joukkuetta koko kauden yksin. Se ei meille pelaajille kuitenkaan näkynyt: treenit olivat aina hyvin suunniteltuja, kävimme läpi tavoitekeskusteluja niin joukkueena kuin yksilöinä ja peleissäkin homma toimi. Ykkössarjan jälkeen ensimmäinen SM-sarjakausi ei ollut voitosta voittoon tanssia vaan kovaa kamppailua sarjapaikan säilyttämisestä. Mutta mikä parasta, me onnistuimme siinä. Iso kiitos siitä sinulle Kim, kentälle et päässyt, mutta muuten taistelit meidän kanssa kaikin voimin.

 

Vaikka Kimin aikakausi Hyvinkään edustusjoukkueessa nyt päättyy, on hänen jättämä perintönsä koko ringetelle ja erityisesti omalle seuralle todella merkittävä. Olet opettanut meille, mitä on kaikkensa antaminen joukkueen eteen, millaisia avaimia tarvitaan pitkäkestoiseen menestymiseen, millainen rikkaus joukkuelajin pelaaminen on ja miten valmentaja voi olla pelaajille mentori. Näitä oppeja vaalien meidän on hyvä jatkaa niin pelaajauraa kuin elämää kaukalon ulkopuolella. Meidän työmme on jatkaa sinun antamaa perintöä uusille junioreille.

 

 Kiitos Kim kaikista vuosistasi joukkueemme valmentajana!