Toinen finaali tasoitti puntit - Hyvinkää voittoon jatkoerässä

#9 Elina Tahvanainen tavoittelemassa rengasta Kuva: Mikko Tuomi
Elina Tahvanainen palkittiin joukkueen Onnistujan mailalla.

Otteluraportti 2. finaali Jyske – Hyvinkää

6-7 ja. (0-2, 1-1, 2-2, 3-1, 0-1)

Taistelu noususta SM-sarjaan jatkui tänään Laitilassa. Ensimmäinen finaali viime viikonloppuna päättyi Laitilan voittoon jatkoajalla ja Hyvinkää pelasi siis tänään selkä seinää vasten. Kahtena aikaisempana kautena Hyvinkää on ollut samassa tilanteessa ensimmäisen finaaliottelun jälkeen. Ennen peliä vastustajan #6 Julia Lukkala lauloi aivan upeasti Maamme-laulun, ja sen jälkeen vetäisi kypärän päähän ja ryhtyi pelaamaan.

Pelin alku oli hyvinkääläisittäin vahva. Elina Tahvanainen teki ottelun avausmaalin viiden minuutin jälkeen. Sitten Hyvinkää sai lyhyen ajan sisällä kaksi jäähyä, ja joutui pelaamaan hetken 3-2 alivoiman. Vastustaja ei kuitenkaan onnistunut rokottamaan siitä tällä kertaa. Camilla Tuomi täräytti tilanteeksi 0-2 kahden ylivoimalla pelikellon näyttäessä 11.20. Hyvinkää liikutti rengasta hyvin ja sai siten paremman otteen pelistä kuin vastustaja.

Hyvinkää johdossa pelin puolivälissä

Toisessa erässä puntit vähän tasoittuivat ja Laitilan karvaus alkoi tuottaa tulosta. Laura Kyllönen kavensi pelitilanteeksi 1-2 erän puolivälin paikkeilla, mutta Iiris Wilenius kuittasi maalin puolittaisen läpiajon päätteeksi lähes heti. Pitkälle erätauolle lähdettiin 1-3 lukemissa.

Veera Hakonen vei Hyvinkään 1-4 johtoon kolmannen erän aluksi röyhkeällä yksilösuorituksella. Laitila puolestaan kuittasi sen heti perään ja tilanne oli 2-4. Hyvinkääläisnuoriso oli vedossa tänään, sillä seuraavan maalin tinttasi ylivoimalla Iina Kupiainen. Tilanne oli siis 2-5 ja pelikello näytti 38:53. Jälleen vastustaja teki kavennusmaalin melkein välittömästi, ja tilanne oli 3-5 kun viimeinen erä alkoi.

Johtoasema hupeni hiljalleen

Laitila oli tuli päättäväisesti viimeiseen erään. 4-5 kavennusmaali tuli ajassa 45:42 ja sen jälkeen Laitila sai hienoisesti otteen pelistä. Kello näytti 50:26 kun vastustaja teki viidennen maalinsa ja peli olikin tutunoloisesti tasan 5-5. Molemmissa päissä oli vaarallisia tilanteita, mutta tilanne säilyi ennallaan melko pitkään. Hyvinkää sai hankalaan paikkaan jäähyn, kun vajaat kolme minuuttia oli jäljellä. Sen vastustaja armottomasti käytti hyväkseen aikalisän jälkeen, ja teki ylivoimalla johtomaalin 6-5.

Tästä eivät hyvinkääläiset kuitenkaan lamaantuneet, vaan muistivat, että peliä on jäljellä niin kauan kuin kellossa on sekunteja. Roosa-Mari Heikkinen tuli pois maalilta, kun peliä oli jäljellä noin puoli minuuttia ja rengas oli Hyvinkäällä hyökkäyspäässä. Nelikko Camilla Tuomi – Elina Tahvanainen – Iina Kupiainen – Veera Hakonen hyökkäsivät ahnaasti ja pitivät renkaan kynsin ja hampain hallussaan, ja 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Tahvanainen tykitti tasoitusmaalin Laitilan verkkoon! Lopussa vastustaja ehti vielä luoda vaarallisen maalipaikan, mutta ringettejumalat olivat tällä kertaa Hyvinkään puolella, eikä lisämaaleja syntynyt.

Tahvanainen ratkaisijana jatkoerässä

Jatkoerän alku pelattiin käytännössä kokonaan Laitilan kenttäpäädyssä. Muutaman torjuntaan päättyneen tilanteen jälkeen Hyvinkään Tuomi-Tahvanainen-Kupiainen -vitja laittoi tuulemaan ja pelikello pysähtyi aikaan 62:16 Tahvanaisen toimesta. Sitä myötä ottelusarjan voitot ovat tasan 1-1 ja huomenna sunnuntaina siis ratkaistaan se, kumpi pelaa SM-sarjassa kaudella 2018-2019.

Pelin parhaana pelaajana palkittiin Hyvinkäältä maalivahti Roosa-Mari Heikkinen ja vastustajalta Fanni Elo.

Kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan Hyvinkään jäähallissa sunnuntaina klo 16.30. Silloin jos koskaan tarvitaan kaikki kynnelle kykenevät katsomaan ja tuomaan meteliä Paavolan pannuhuoneeseen! Tervetuloa!