Edustusjoukkue raivasi tiensä Ykkössarjan finaaliin

Roosa-Mari Heikkinen pelasi hyvän viikonlopun. Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen onnistujan mailan sai Camilla Tuomi.

Otteluraportti 2. välierä Helsinki - Hyvinkää

1-3 (1-2, 0-1, 0-0, 0-0)

Vain 18 tuntia ehti kulua ensimmäisen välierän päättymisestä, kun Hyvinkää kohtasi Helsingin toisessa välieräottelussa Pirkkolan jäähallissa. Lauantai-illan kotivoiton myötä finaalipaikka oli katkolla Hyvinkää Ringetelle.

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä hyökkäysalueella. Erän puolivälin paikkeilla Hyvinkää siirtyi 0-1 johtoon, kun Elina Tahvanainen teki näyttävän kuvion päätteeksi ottelun avausmaalin. Reilu minuutti myöhemmin maalin eteen vapaaksi pelattu Iiris Wilenius nosti renkaan verkkoon siirtäen Hyvinkää 0-2 johtoon. Erän loppupuolella kotijoukkue kavensi erätulokseksi 1-2 Hyvinkään epäonnisen avauspelin seurauksena. Helsingin maalissa torjunut Kaisa Juntunen venyi 11 laukauksen eteen kun Hyvinkään maalia vartioinut Roosa-Mari Heikkinen pysäytti 9 laukausta.

Toisessa erässä tiukat paikat

Toisen erän alussa kotijoukkueelle tarjoutui loistava mahdollisuus tasoittaa peli kahden pelaajan ylivoimalla, mutta Sydänmaa-Tuomi -kaksikko yhdessä maalivahti Heikkisen kanssa nollasivat Helsingin ylivoiman. Erän edetessä Hyvinkää paransi karvauspelaamistaan aiheuttaen kotijoukkueelle suuria vaikeuksia päästä hyvinkääläispäätyyn. Vastaavasti Hyvinkää myllytti pitkiäkin aikoja Helsingin maalilla, mutta Juntusen torjunnat ja maaliraudat pitivät numerot tasoissa. Myös Helsingillä oli erässä muutama vaarallinen maalipaikka, mutta Heikkinen hoiti ne hienosti. Erän lopulla Hyvinkää pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla ja pitkälle erätauolle siirryttiin Tahvanaisen ylivoimamaalin turvin 1-3 hyvinkääläisjohdossa. Erän torjunnat kuvaavat hyvin pelinkulkua, sillä Juntusella oli 17 ja Heikkisellä 8 torjuntaa.

Hyvinkää ohjaimissa toisella puoliskolla

Pelin toisella puoliskolla otteluiden väliin jäänyt lyhyt palautumisaika rupesi näkymään pelinhallinnassa. Siinä missä Helsinki pelasi molemmat pelit kahdella kentällisellä, rummutti Hyvinkää käytännössä koko viikonlopun kolmella viisikolla. Peli pyöri koko erän kotijoukkueen päädyssä, ja loistavia otteitaan jatkanut Juntunen pysäytti  kaikki 16 hyvinkääläislaukausta. Helsinki laukoi kolmannessa erässä ainoastaan kolme laukausta kohti Hyvinkään maalia.

Viimeisessä erässä Hyvinkää loi hyviä maalipaikkoja, mutta Juntusen torjuntavire piti numerot kurissa. Vierasjoukkue myös tyytyi hallitsemaan pitkiä aikoja rengasta hyökkäyspäässä, jottei vastustajalle tarjota mahdollisuutta kaventaa peliä. Myös viimeinen erä päättyi maalittomana ja Hyvinkää nappasi ansaitusti toisen välierävoiton ja samalla paikan Ykkössarjan finaalissa. Ottelun torjunnat kuvastavat hyvin Hyvinkään hallintaa. Helsingin parhaana pelaajana ansaitusti palkittu Kaisa Juntunen torjui 52 laukausta ja Hyvinkään Roosa-Mari Heikkinen nappasi 25 kutia. Hyvinkään parhaana palkittiin kaksi maalia laukonut Tahvanainen.

Joukkueen onnistujan mailan sai kapteeni Camilla Tuomi, joka niputti välieräsarjan seuraavasti: ”Playoffeissa on aina oma lataus ja pieni jännitys. Oman joukkueen tekemiseen oli tosi vahva luotto kumpanakin päivänä, ja hoidimme voitot kotiin. Joukkueesta kuitenkin huokuu fiilis, että vielä ei olla maalissa, vaan haluamme enemmän!”

Ensimmäinen finaali pelataan Hyvinkään jäähallissa, ”Paavolan Pannuhuoneessa”, sunnuntaina 18.3. klo 18.30 alkaen. Tervetuloa!