Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnan jäsen Ari Piekkari palkitsee Elina Tahvanaisen. Kuva: Mikko Tuomi

Jarna Immonen sai onnistujan mailan.

Otteluraportti Hyvinkää – Helsinki

8-6 (2-4, 0-0, 3-0, 3-2)

Pari pelitöntä viikonloppua ehti jälleen kulua ennen lauantain Helsinki-peliä. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat lokakuun alussa, ja silloin Hyvinkää vei voiton lopulta lukemin 2-8. Helsinki on pelannut nousujohteisen kauden, eikä ollut syytä olettaa mitään muuta kuin tiukkaa ja tasaista kamppailua. Ringetteviikon päätapahtuma Hyvinkäällä oli myös tänään; juniorijoukkueiden kannustuskisa, jossa palkintona oli pääsy Superparkiin!

Vierasjoukkue Helsinki aloitti maalinteon kuuden minuutin kohdalla, vaikka rengas oli vahvasti Hyvinkään hallinnassa pelin alusta lähtien. Roosa Ravantti tuikkasi tasoitusmaalin parin minuutin päästä, mutta Helsinki teki jälleen seuraavan maalin lähestulkoon seuraavassa vaihdossa. Iiris Wilenius teki tasoittavan maalin jälleen heti perään, mutta Helsinki onnistui jälleen maalinteossa seuraavassa vaihdossa ja peli oli kymmenen minuutin jälkeen 2-3. Hyvinkään kärsiessä kahta päällekäistä jäähyä Helsinki onnistui 3-2 ylivoimalla vielä kertaalleen ja ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat 2-4, vaikka näennäisesti Hyvinkää olikin hallinnut ottelua.

Maaliton toinen erä ja vaiherikas kolmonen

Toinen erä oli käytännössä Hyvinkää Ringette vs Kaisa Juntunen. Hyvinkää loi maalipaikkoja ja painosti jatkuvasti, ja Helsingin maalivahti Juntunen oli kuin muuri. Erän ainoat pöytäkirjamerkinnät olivat pari jäähyä ja maalivahtien torjunnat (1-19), sillä toinen erä oli maaliton ja pitkä erätauko alkoi lukemissa 2-4. Kun aikuiset pelaajat olivat poistuneet pukukoppeihin, pelivuoron saivat seuran nuorimmat eli G-juniorit. Hienot näytösottelut tuomitsivat hienosti D-joukkueen Sofi ja Tara. Kiitos Gepardeille ja tuomareille!

Hieman tehottoman alkupuolikkaan jälkeen jäälle asteli päättäväinen Hyvinkää. Wilenius teki Vera Ketosen jäätävästä syötöstä 3-4 kavennusmaalin reilun minuutin jälkeen. Kotijoukkue jatkoi kärsivällistä työtä ja iski tiukasti karvauksessa. Camilla Tuomi toi pelin tasoihin ajassa 39:38. Tiukka karvaus oli ilmeisesti tuomareiden mielestä liiankin tiukka, minkä seurauksena Hyvinkää sai jälleen kaksi samanaikaista jäähyä. Alivoima oli maalivahti Taina Jääskeläisen hienoilla torjunnoilla erittäin vahva, ja hyvän alivoiman kruunasi Sanni Korhosen pohjustama Elina Tahvanaisen läpiajomaali, jolla Hyvinkää meni pelissä ensimmäisen kerran johtoon. Tilanne oli kolmannen erän päättyessä 5-4.

Neljännessä erässä ratkaisun hetket

Neljännen erän aluksi Tahvanainen laittoi toistamiseen verkot töttörölle ylivoimalla, ja peli oli 6-4. Mikäli siinä vaiheessa jollekin tuli mieleen, että näin tämäkin peli on ratkaistu, hyvin pian se oletus osoittautui vääräksi. Helsinki kavensi jälleen ylivoimalla tilanteeksi 6-5 pelikellon näyttäessä 50:18, ja seuraavassa vaihdossa rengas oli jälleen kotijoukkueen verkossa ja puntit tasan 6-6. Kotijoukkueen pistelinko Tahvanainen oli kuitenkin päättänyt, että pisteet jäävät Hyvinkäälle, ja tykitti tilanteeksi 7-6 neljä minuuttia ennen loppua. Seuraavassa vaihdossa kapteeni Tuomi maalasi lukemat 8-6 Iina Kupiaisen ja Tahvanaisen esityöstä, ja siitä eivät vieraat enää toipuneet ja peli päättyi niihin lukemiin. Kotijoukkueen maalit tarjoaa tällä kaudella FysEmotion.

Otteluisäntä Hyvinkään kaupunki palkitsi ottelun jälkeen pelaajapalkinnoin vastustajan Jenni Lehtosaaren sekä ilmiömäisesti pelanneen maalivahti Kaisa Juntusen, joka sai myös mukaansa Päivärinteen Ruislastut. Kotijoukkueesta kaupunki palkitsi hattutempun tehneen Elina Tahvanaisen sekä Camilla Tuomen, joka pääsee syömään Kauppalankadun Subiin myös. Twister-pelaaja oli tänään Iiris Wilenius. Joukkueen onnistujan mailan sai tänään Jarna Immonen.

Wilenius nautti kotiyleisön tuesta

Kahden maalin Iiris Wilenius oli tyytyväinen pelin jälkeen. ”Pelin alku oli jotenkin unelias meidän osalta, mutta ihan luottavaisin mielin oltiin kuitenkin. Että kyllä tämä peli hoidetaan, vaikka olimmekin tappiolla”, kertasi Wilenius pelin jälkeen. Wilenius oli saanut rinnalleen uudet ketjukaverit ja oli tyytyväinen heidän luomiinsa maalipaikkoihin sekä karvaukseen. Kotiyleisön äänekkäästä kannustuksesta Wilenius kertoi saavansa paljon lisäenergiaa. ”Oli tosi siistiä pelata, kun kotiyleisö kannusti äänekkäästi. Kiitos kaikille kannustuksesta, erityiskiitokset omalle kummijoukkueelleni Gepardeille, jotka voittivat kannustuskisan!”

Huomenna Hyvinkää matkustaa Hyrylän betoniin Blue Ringsin vieraaksi. Seuraava kotipeli Paavolan pannuhuoneella pelataan ensi viikon sunnuntaina. Runkosarjan viimeisen kotiottelun vastustajaksi saapuu EKS Espoosta. Peli alkaa totuttuun tapaan klo 16.30 – tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!