Edustusjoukkueelle voitto kauden avauksessa

#6 Iiris Wilenius Kuva: Mikko Tuomi

Hyvinkää haki pisteet Laitilasta

Otteluraportti Laitilan Jyske – Hyvinkää Ringette 24.9.

5-7 (1-0, 1-1, 2-3, 1-3)

Ei kahta ilman kolmatta – jälleen kerran Hyvinkää aloitti runkosarjan matkustamalla Laitilaan Jyskeen kilpasiskojen vieraaksi. Avausturnauksessa oli otettu alkutahdit Jyskeen kanssa kauteen, ja kuten ennenkin, peli oli tasainen ja päättyi siellä 2-2.

Hyvinkää aloitti ottelun vahvasti. Pelitilanteet vaihtelivat nopeasti ja Jyskeen kova karvaus tuotti aika-ajoin vähän päänvaivaa. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit estivät maalintekoyritykset. Jyske onnistui kertaalleen ensimmäisessä erässä sekä kertaalleen toisen erän aluksi. Emännät ottivat toisen erän haltuunsa hyvinkääläisten tehdessä turhan monia huolimattomuusvirheitä. Toisen erän loppupuolella puntit alkoivat kuitenkin jälleen tasoittua, mistä osoituksena Iiris Wileniuksen tarkka yläkulmaveto aivan erän loppuun. Tauolle lähdettiin siis 2-1 tilanteessa.

Ratkaisuhetket toisella puolikkaalla

Sisuuntunut vierasjoukkue tasoitti ottelun kolmannen erän aluksi, mutta seuraavassa vaihdossa Jyske meni jälleen maalin johtoon. Sama toistui noin 10 minuuttia myöhemmin; Elina Tahvanainen teki toisen maalinsa putkeen ja tasoitti ottelun, mutta heti seuraavassa vaihdossa Jyske meni jälleen johtoon. Tällä kertaa Hyvinkää kuitenkin otti myös maalinjälkeisen vaihdon haltuunsa Camilla Tuomen 4-4 tasoituksella.

Vauhdikkaan ja aika ajoin fyysisenkin taistelun edetessä neljänteen erään Hyvinkää pääsi yhä enemmän kuljettajan paikalle. Maalilla vakuuttavasti torjunut Taina Jääskeläinen piti tärkeillä hetkillä joukkuetta pystyssä, ja Hyvinkää sai riittävän määrän maalintekotilanteita viimeisteltyä. Vera Ketonen vei joukkueen 4-5 johtoon, ja Mirkku Miettinen teki melko pian tilanteeksi 4-6. Jyske onnistui kaventamaan 5-6 osumalla, mutta Miettinen löi loppulukemat 5-7 viimeisellä minuutilla.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Iiris Wilenius, joka pelasi erittäin vahvan ottelun. Wilenius oli mielissään pelien alkamisesta: ”Oli tosi kiva päästä taas pelaamaan. Laitoin ihan kaiken peliin ja pelasin vaihto kerrallaan. Huomaan nyt pelin jälkeen, että olen aivan poikki enkä muista pelin kulusta oikein mitään. Vaikka välillä oltiin tappiolla, pidettiin päät kylminä ja jatkettiin peruspelaamista. Niin saimme tarvittavat maalit tehtyä. Välillä tuli sellaisia hurlumhei-vaiheita, mutta niistäkin selvittiin.”

Vastuuvalmentaja Kim Forsblom kommentoi pelin kulkua seuraavasti: ”Onnistuimme joukkueena erittäin hyvin. Pelin hallinta pysyi meillä, hyökkäsimme monipuolisesti ja pelin edetessä aloimme myös löytää tehoja hyökkäyksiin. Otimme ansaitusti pisteet kotiin tältä reissulta.”

Ensi sunnuntaina on jälleen aika avata Paavolan pannuhuoneen kausi, vieraaksemme saapuu paikallisvastustaja Blue Rings Tuusulasta. Peli alkaa klo 16.30! Tervetuloa kaikki katsomaan!