Hyvinkäälle vierasvoitto lauantaina, tappio kotona sunnuntaina

12.3.2017

#24 Sanni Korhonen pelasi hyvän ottelun lauantaina.

Kuva: Mikko Tuomi
#24 Sanni Korhonen pelasi hyvän ottelun lauantaina. Kuva: Mikko Tuomi
#21 Camilla Tuomi palkittiin Päivärinteen Ruislastuilla sunnuntain kotipelissä.

Kuva: Mikko Tuomi
#21 Camilla Tuomi palkittiin Päivärinteen Ruislastuilla sunnuntain kotipelissä. Kuva: Mikko Tuomi
#24 Sanni Korhonen sai lauantaina joukkueen kultakypärän.
#24 Sanni Korhonen sai lauantaina joukkueen kultakypärän.
#5 Mirkku Miettinen 

Kuva: Mikko Tuomi
#5 Mirkku Miettinen Kuva: Mikko Tuomi
#5 Mirkku Miettinen palkittiin joukkueen kultakypärällä sunnuntaina.
#5 Mirkku Miettinen palkittiin joukkueen kultakypärällä sunnuntaina.

Lauantaina välierien avaus Laitilassa

Hyvinkää lähti tällä kertaa haastajan asemassa välieriin Laitilan Jyskettä vastaan. Viime kaudella välieräpari oli sama, mutta Hyvinkäällä oli silloin kotietu. Tällä kaudella Hyvinkää ei onnistunut voittamaan kumpaakaan runkosarjan ottelua Laitilaa vastaan, joten nyt oli revanssin paikka. Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa, ja finaalivoittaja nousee SM-sarjaan ensi kaudelle.

Lauantain ottelu oli Hyvinkäältä vahva. Maalipaikkoja rakennettiin monipuolisesti pitkin ottelua, vain viimeistelyyn jäi hieman parantamisen varaa. Vastustaja rokotti kahteen kertaan ylivoimalla Hyvinkäätä, ja vastustajan kolme muutakin maalia olivat suoraa seurausta hyvinkääläisten tekemistä virheistä. Hyvinkää onnistui puolustus- ja karvauspelissään erinomaisesti ja sai eliminoitua Jyskeen yritykset tehokkaasti. Maalissa Roosa-Mari Heikkinen pelasi varmoin ottein ja takasi ottelusarjan ensimmäisen voiton Hyvinkäälle numeroin 5-6.

 

Sunnuntaina tunnelmaa kotiluolassa

Sunnuntaina oli Hyvinkäällä kotiluolassa mahdollisuus laittaa ottelusarja poikki ja edetä finaaliin. Jyske pääsi ottelun alussa 0-2 johtoasemaan hyvinkääläisten vielä vähän käynnistellessä koneita. Peli lähti kuitenkin käyntiin ja joka tilanteessa käytiin kiivasta kamppailua. Toisessa erässä vastustaja onnistui maalinteossa, ja samalla heidän maalivahti Iida Salonen torjui Hyvinkään yritykset. Puolivälissä tilanne oli 2-5, maalivahtien torjunnat 18-25. Sama meno jatkui toisella puoliskolla. Hyvinkään takaa-ajoa hankaloittivat useat rangaistukset, eikä Jyskeen etumatkaa lopulta saatu kiinni. Jyske tasoitti ottelusarjan voittamalla maalein 3-8.

Ottelun parhaina pelaajina Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin kotijoukkueen #21 Camilla Tuomi ja vastustajan maalivahti #30 Iida Salonen. Hyvinkäällä oli sunnuntai-iltana kauden ennätysyleisö, 220 katsojaa! Kiitos kaikille katsojille upean tunnelman luomisesta Paavolan pannuhuoneeseen! Kiitos myös Hyvinkään Taitoluistelijoiden Minja Marteliukselle hienosta esityksestä.

"Lauantaina pelasimme hyvän ja kurinalaisen pelin. Sunnuntaina ei valitettavasti pystytty äänekkäälle kotiyleisölle esittämään parasta peliämme, vaan kuti jäi piippuun", kommentoi vastuuvalmentaja Kim Forsblom Hyvinkään viikonlopun otteita.

Finaalipaikka ratkaistaan keskiviikkona Laitilassa klo 18.30. Sitä ennen pelataan huomenna Hyvinkäällä B-Ykkössarjan välieräottelu Hyvinkää -VG-62 klo 19. Tervetuloa kannustamaan meidän B finaaliin!