Jyske nappasi pisteet Hyvinkäältä

11.12.2016

Kuva: Mikko Tuomi
#33 Roosa-Mari Heikkinen pelasi vahvan ottelun ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana Päivärinteen Ruislastuilla. Kuva: Mikko Tuomi
Roosa-Mari "Roosis" Heikkinen sai myös joukkueen kultakypärän tänään.

Edustusjoukkueen tiukka viikonloppu jatkui tänään kotiottelulla Laitilan Jyskettä vastaan. Lue ottelutapahtumista seuraavassa raportissa:

Otteluraportti Hyvinkää Ringette – Laitilan Jyske                    11.12.2016

4-7 (2-2, 1-2, 0-1, 1-2)

Eilisen Lapinlahden pyörremyrskyn jälkeen taistelumme jatkui tänään Laitilan Jyskettä vastaan. Runkosarjan ensimmäisen ottelun pelasimme heitä vastaan, ja silloin kärsimme tappion Laitilassa. Tänään oli siis revanssi mielessä.

Aloitimme ottelun samalla lailla, kuin eilenkin, eli heikolla renkaanhallinnalla. Siitä aiheutui meidän päähämme vastustajan vaarallisia tilanteita, jotka maalivahti Roosa-Mari Heikkinen kuitenkin torjui. Elina Tahvanainen teki ottelun avausmaalin pelikellon näyttäessä 6.14, ja tämä oli myös ensimmäinen vetomme maalia kohti. Jyske jatkoi painostamista ja onnistuikin tasoittamaan pelin 7.50. Me kuittasimme tämän maalin seuraavassa vaihdossa, Jarna Immonen tykitti renkaan hienosti yläkulmaan ajassa 8.04. Pääsimme vähän paremmin peliin mukaan erän loppupuolella. Vastustaja löi pelin tasoihin 10.12, maali oli toisinto heidän ensimmäisestä maalistaan. Erätauolle mentiin 2-2 lukemissa. Meidän Heikkisellä oli 14 torjuntaa, vastustajan Iida Salosella 9 torjuntaa.

Toinen erä alkoi vastustajan ollessa jäähyllä. Alivoimasta huolimatta rengas löytyi meidän maalista 16.43. Peli jatkui tasaväkisenä siitä eteenpäin ja kamppailu oli kovaa. Meillä oli hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli kelvotonta. Nelli Kyttänen onnistui kaukolaukauksella tasoittamaan ottelun ajassa 25.12. Siitä vähän ajan päästä jouduimme alivoimalle, ja vastustaja rokotti siitä armottomasti. Pitkä erätauko alkoi 2-3 lukemissa.

Jälleen kerran, kuin eilisestä pelistä toisintona, meidän kolmannen erän alku oli vahva. Loimme hyviä maalipaikkoja kerta toisensa jälkeen, mutta emme onnistuneet saamaan rengasta maaliin. Hiljalleen pelin hallinta kääntyi kolmannen erän kuluessa vastustajalle, ja kohta emme enää päässeetkään pois omasta päästä. Jyskeen erittäin tehokas 1-1 karvaaminen oli meille myrkkyä, ja vielä kun saimme jäähyjä kerta toisensa jälkeen, oli alivoimalla todella vaikea päästä omasta päästä pois. Erän loppupuolella alivoima kostautui, ja peli oli 3-5 kun ottelua oli yksi erä jäljellä.

Neljännen erän alkajaisiksi jatkoimme jäähyilyä, ja jäähyn alusta parinkymmenen sekunnin päästä rengas kaivettiin jälleen meidän maalista, tilanne oli 3-6. Eipä aikaakaan, kun punapaitainen peluri oli jälleen boksissa ja sininen peliväline jälleen meidän maalin perukoilla. Kyllä se tuli jälleen todistettua, että jäähyilemällä ei pelejä voiteta. Jos joku on sitä mieltä, että ringetessä alivoimat eivät nykysäännöillä vaikuta peliin riittävästi, voimme järjestää asiasta keskustelutilaisuuden mielellämme ja argumentoida toisin. Loppukirimme jäi melko laimeaksi. Vaikka Mira Sydänmaa kavensi 57.28 tilanteeksi 4-7 – meidän ollessamme ylivoimalla – parempaan emme silti kyenneet. Ottelu päättyi Jyskeen voittoon 4-7.

Päivärinteen Ruislastut olivat jälleen palkintona pelin parhaille pelaajille. Jyskeeltä palkittiin #54 Laura Kyllönen, joka teki ratkaisevat maalit Jyskeelle. Meiltä Ruislastut sai hyvän ottelun pelannut maalivahti #33 Roosa-Mari ”Roosis” Heikkinen, joka sai myös joukkueen kultakypärän.

Niin siinä kävi, että neljästä jaossa olleesta tärkeästä pisteestä emme saaneet tänä viikonloppuna ainuttakaan. Treenit siis jatkuvat tarpeellisina ja ensi viikonloppuna lähdemme radanvartta etelään parantamaan otteitamme Haukkoja vastaan. Peli alkaa Järvenpäässä lauantaina klo 17.30. Kiitos satapäiselle kotiyleisöllemme jälleen, ja kiitos erätauolla upeasti luistelleelle Hyvinkään Taitoluistelijoiden Lara Mulderille! Over and out.