Ringeten huippuja valmistautui kauteen Hyvinkäällä

18.9.2016

All Star -maalivahti: Meini Kärnä, EKS Espoo SM-sarjajoukkue
Kuva: Mikko Tuomi
All Star -maalivahti: Meini Kärnä, EKS Espoo SM-sarjajoukkue Kuva: Mikko Tuomi
All Star -puolustaja: Mira Sydänmaa, Hyvinkää Ringette
Kuva: Mikko Tuomi
All Star -puolustaja: Mira Sydänmaa, Hyvinkää Ringette Kuva: Mikko Tuomi
All Star -hyökkääjä: Tanja Eloranta, RNK Flyers
Kuva: Mikko Tuomi
All Star -hyökkääjä: Tanja Eloranta, RNK Flyers Kuva: Mikko Tuomi
All Star -keskushyökkääjä: Susanna Tapani, RNK Flyers
Kuva: Mikko Tuomi
All Star -keskushyökkääjä: Susanna Tapani, RNK Flyers Kuva: Mikko Tuomi

Uusi turnauskonsepti oli onnistunut

Ringeten naisten avausturnaus pelattiin viikonloppuna Hyvinkäällä. Turnauksessa pelattiin uudella konseptilla siten, että molempien sarjojen joukkueilla oli otteluita sekä oman että toisen sarjan joukkueiden kanssa.

 

Viime kauden SM-välieräjoukkueet RNK Flyers, NoU Nokia ja EKS Espoo olivat odotetusti turnauksen kärkijoukkueet ja voittivat osan otteluistaan suurinumeroisesti. Hyvinkään joukkue pelasi tasaisimmat ottelunsa kahden edelliskauden nousijajoukkueita Helsinkiä ja Lahtea vastaan. Lahdelle Hyvinkää hävisi numeroin 3-1, kun taas turnauksen viimeisessä ottelussa Hyvinkää otti Helsingin päänahan lukemin 2-1.

 

SM-sarjajoukkueiden lohkon voitti RNK Flyers Raisiosta, ja Ykkössarja-joukkueista kotijoukkue Hyvinkää Ringette otti lohkovoiton.

 

Hyvinkään valmentaja Kim Forsblom: ”Mahtavaa että saatiin Hyvinkään jäähalliin kovatasoisia joukkueita ja avausturnaus jälleen järjestettyä. Turnaus oli hyvä tasonmittari siitä, millä tasolla Suomen kärkijoukkueet pelaavat ja millä tasolla Ykkössarjan kärkijoukkueet pelaavat. Meidän joukkueellemme turnaus oli erinomainen keino nähdä, missä tällä hetkellä ollaan ja etenkin siitä, mitä asioita meidän pitää jatkossa harjoitella.

 

Turnauspäällikkö Sini Forsblom: ”SM-sarjan avausturnaus on aikaisempina vuosina ollut pitkä perinne, joka turnausjärjestäjien puuttuessa katkesi muutamia vuosia sitten. Päätimme järjestää turnauksen vähän uudessa muodossa ja kutsua samaan turnaukseen sekä SM- että Ykkössarjan joukkueet. Turnaus oli järjestelyjen puolesta onnistunut, ja viikonlopun aikana nähtiin taidokkaita otteita molempina päivinä.

 

Jännittävien ja taidokkaiden pelien lisäksi parasta turnauksesta oli ehdottomasti joukkueiden fanitapaamiset: nimmareita ja kuvia jaettiin sadoittain.

 

Turnauksessa palkittiin All Star -kentällinen:

Maalivahti Meini Kärnä, EKS Espoo SM-sarjajoukkue 
Puolustaja Emmi Merelä, NoU Nokia
Puolustaja Mira Sydänmaa, Hyvinkää Ringette 
Laitahyökkääjä Maija Väyrynen, EKS Espoo SM-sarjajoukkue 
Laitahyökkääjä Tanja Eloranta, RNK Flyers
Keskushyökkääjä Susanna Tapani , RNK Flyers

Kuvat palkituista - kuvaaja: Mikko Tuomi