Suomen nuorilla tiukka taistelu Blue Ringsin SM-joukkueen kanssa

14.12.2015 klo 22:15

Peli ratkesi viime hetkillä

Maanantai-iltana nähtiin Hyvinkäällä harvinaista herkkua, kun tuleviin MM-kisoihin valmistautuva nuorten maajoukkue kohtasi harjoitusottelussa Blue Ringsin naisten SM-sarjajoukkueen. Tämä oli nuorten maajoukkueen viimeinen kokoontuminen ennen MM-kisojen alkua, ja seuraavan kerran nuoret kerääntyvätkin yhteen Tapaninpäivänä Helsingissä.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli Blue Ringsin hallintaa, ja havaittavissa oli, että nuorten maajoukkueen kaikki palikat eivät vielä olleet loksahtaneet kohdilleen. Blue Rings aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopussa, ja vaikka maajoukkue saikin ottelun tasoihin toisen erän alkupuolella Niina Piiroisen osumalla, Blue Rings jatkoi maalien tekemistä ollen 1-4 johdossa toisen erän kymmenen minuutin kohdalla. Ensimmäinen puolikas pelistä päättyi Blue Ringsin johtaessa 2-5. Maalintekijöinä Blue Ringsiltä kunnostautuivat Jonna Vähäkangas, Sara Yrjölä, naisten maajoukkuehyökkääjä Tiia Juvonen sekä kaksi maalia tehnyt Sanni Rask. Nuorten toisen maalin teki varakapteeni Fanni Elo.

Erätauon jälkeen peli tasoihin

Pitkällä erätauolla maajoukkue oli tehnyt läksynsä hyvin ja kolmas erä alkoi maajoukkueen tahdeissa. Esimakua tahdeista antoi Nea Sipola, joka maalasi kolmannen erän toisella minuutilla Maija Väyrysen ja Ella Hellstenin esityöstä. Väyrynen vastasi nuorten maajoukkueen seuraavista maaleista tehden puhtaan hattutempun kolmannen erän aikana. Syöttäjänä näissäkin maaleissa oli Hellsten. Juvonen teki Blue Ringsille yhden maalin, joten kolmen erän jälkeen tilanne oli 6-6.

Neljännessä erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin. Maajoukkueelta Fanni Elo osui kahdesti ja kapteeni Miranda Uusi-Kämppä kertaalleen ennen pelin viimeistä minuuttia. Blue Ringsin pitivät pelissä mukana Juvonen sekä kaksi maalia viimeistellyt Minna Seppälä, joka tasoitti pelin tilanteeksi 9-9 ajassa 59.38. Vain kuusi sekuntia ennen ottelun loppua Uusi-Kämppä täräytti etukulmaan suoraan hyökkäyspään aloituksesta ja ratkaisi ottelun kapteenin elkein nuorten maajoukkueelle 10-9.

Suurilukuinen katsomo sai nauttia vauhdikkaasta ja maalirikkaasta pelistä, kun joukkueet iskivät toinen toistaan hienompia maaleja. Päävalmentaja Jouni 'Jonne' Levanderin mukaan nuorilla oli peli vielä ensimmäisellä puoliskolla vähän hakusessa, ja puolustuspäässä oli hienoisia ongelmia varsinkin Blue Ringsin maajoukkuelaituri Juvosen kanssa. "Blue Rings antoi kovan paineen ja oli hyvä päästä pelaamaan korkeavauhtinen ottelu", sanoi Levander. Toinen puolikas oli Levanderin mukaan jo parempaa peliä, ja ottelu olikin nuorten osalta nousujohteinen. Levander on luottavainen harjoituspelin perusteella siitä, että joukkue on menossa oikeaan suuntaan ja tulee olemaan huippuiskussa kisojen loppupuolella, kun vastassa tulee olemaan päävastustaja Kanadan nuorten maajoukkue.

Hieno ringettetapahtuma Hyvinkäällä keräsi ilahduttavan suuren yleisön ja tunnelma hallissa oli katossa. Kiitos kaikille katsojille! Tsemppiä kisoihin Suomen tytöt!

Tilastot:

Nuorten maajoukkue: Maija Väyrynen 3+1, Fanni Elo 3+1, Ella Hellsten 0+4, Laura Kyllönen 0+3, Miranda Uusi-Kämppä 2+0, Nea Sipola 1+1, Niina Piiroinen 1+1, Hanna Ovaska 0+2, Emmi Merelä 0+2

Blue Rings: Tiia Juvonen 3+1, Minna Seppälä 2+1, Sanni Rask 2+0, Jonna Vähäkangas 1+2, Sara Yrjölä 1+1, Taru Åkesson 0+2, Taru Heikkilä 0+2, Jenna Vekkeli 0+2, Milja Veilo 0+2, Katariina Nuttunen 0+1

Maalivahtien torjunnat: Nuorten maajoukkue Roosa-Mari Heikkinen 12 torjuntaa, Annika Niskanen 21 torjuntaa. Blue Rings Vilma Rissanen 46 torjuntaa.