Pisteet jäivät Hyvinkäälle SM-sarjan kotiavauksessa

29.9.2018

Kotijoukkueen Kakkospalkinnolla palkittu Roosa-Mari Heikkinen, Kuva: Mikko Tuomi
Kotijoukkueen päivän parhaana pelaajamna palkittu Mira Sydänmaa, Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen kiertopalkinnolla palkittu Roosa-Mari Heikkinen

Otteluraportti Hyvinkää-LuKi-82 4-1 (0-0, 2-0, 1-0, 1-1)

Hyvinkään jäähallissa pelattiin SM-sarjaa yli neljän vuoden tauon jälkeen, kun edustusjoukkuetta vastaan luisteli LuKi-82 Luvialta. Ensimmäinen erä mentiin Hyvinkään hienoisessa hallinnassa. Maalinteko aloitettiin kuitenkin vasta toisen erän alussa, kun Hyvinkään kapteeni Annamari Ruusu siirsi kotijoukkueen johtoon 1-0. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Elina Tahvanainen laukoi renkaan ylänurkkaan ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-0. Kolmannessa erässä Ruusu teki päivän toisen maalinsa 5-3 ylivoimatilanteessa, jonka jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 3-0. Kolme ensimmäistä erää Hyvinkää hallitsi peliä ja rengas pyörikin enimmäkseen vastustajan päässä. Kolmannen erän jälkeen torjunnat olivat Hyvinkään Roosa-Mari Heikkisellä 15 ja Luvian Maria Perkkolalla 50. Neljännessä erässä kotijoukkueen ote hieman herpaantui ja Luvia pääsi peliin mukaan. Kuusi minuuttia ennen loppua Luvia kavensi tilanteeksi 3-1. Seuraavassa vaihdossa Hyvinkään Iiris Wilenius kuitenkin kuittasi saman tien taululle 4-1, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Päävalmentaja Kim Forsblomin kommentit pelistä: “Pelattiin kurinalainen ja jämäkkä peli. Puolustimme todella kurinalaisesti ja Heikkinen torjui hienosti. Olen ylpeä joukkueen esityksestä!”

Ottelussa palkittiin Iskun sponsoroimilla pelaajapalkinnoilla Luvialta komean torjuntamäärän kerännyt maalivahti Maria Perkkola, sekä Hyvinkäältä hyviä katkoja ja vahvaa puolustamista esittänyt Mira Sydänmaa. Subway:n lahjakortilla palkittiin ansaitusti hyvin torjunut ja muutaman tilanteen pelastanut Hyvinkään maalivahti Roosa-Mari Heikkinen. Heikkinen kuittasi itselleen myös joukkueen kiertopalkinnon ”110 lasissa”-paidan.