Hyvinkään SM-sarjajoukkue koossa

2.5.2018

Annamari Ruusu pelasi Hyvinkäällä kaudella 2012-2013, jonka päätteeksi Hyvinkää pokkasi kaulaansa SM-sarjapronssimitalit.
Kuva: Mikko Tuomi
Annamari Ruusu pelasi Hyvinkäällä kaudella 2012-2013, jonka päätteeksi Hyvinkää pokkasi kaulaansa SM-sarjapronssimitalit. Kuva: Mikko Tuomi
Elina Tahvanainen jatkaa pelaamista Hyvinkään paidassa myös tulevalla kaudella.

Kuva: Mikko Tuomi
Elina Tahvanainen jatkaa pelaamista Hyvinkään paidassa myös tulevalla kaudella. Kuva: Mikko Tuomi

Kauden 2017-2018 päätteeksi SM-sarjaan noussut Hyvinkää Ringette on julkaissut tulevan kauden joukkueensa. Hyvinkää lähtee haastamaan vuosikausia SM-sarjassa pelanneita joukkueita osin uudistuneella ryhmällä, jossa on kuitenkin myös paljon kokemusta. Joukkueen 18 pelaajasta kymmenellä on aikaisempaa kokemusta naisten SM-sarjasta kausilta ennen vuotta 2014, jolloin Hyvinkää edellisen kerran on pelannut pääsarjatasolla. Valmennuksesta vastaa edelleen Kim Forsblom, joka palkittiin viikonloppuna myös Ykkössarjan parhaan valmentajan palkinnolla.

Joukkueen runko pysyy pääosin samana kuin viime vuonnakin. Maajoukkuepelaajat Pauliina Auvinen, Mira Sydänmaa ja Elina Tahvanainen jatkavat edelleen Hyvinkäällä, samoin maalivahtikaksikko Roosa-Mari Heikkinen ja Taina Jääskeläinen.

 

Uusia nimiä rosteriin

 

Selkeä vahvistus joukkueeseen on paluumuuttaja Annamari Ruusu, o.s. Tuokko, joka pelasi Hyvinkäällä 2010-2014 ja oli myös tuolloin joukkueen kapteeni. Ruusu on pelannut SM-sarjassa syksystä 2001 lähtien ja on kuulunut naisten maajoukkueen vakiopelaajiin. ”Palaan Hyvinkään paitaan hyvillä mielin, vähän jännittääkin mikä on näillä pelivuosilla vain hyvä juttu”, tuumii Ruusu. ”Hyvinkäälle siirtymisen ratkaisi se, että kaipasin jotain uutta omaan pelaamiseen. Tiedän, että Hyvinkäällä on osaava valmennus ja kovasti töitä tekevä ryhmä. On hienoa päästä pelaamaan vanhojen pelikavereiden kanssa ja tutustua myös uusiin pelureihin.”

Joukkueeseen liittyvät uusina Hyvinkään B-joukkueesta nuorten maajoukkuerinkiin kuuluvat Mikaela Saukkonen ja Veera Hakonen, jotka ovat molemmat Hyvinkää Ringeten omia kasvatteja. Teija Lehtinen, joka siirtyy Hyvinkäälle Lahti Ringetestä, on myös nuorten maajoukkueringin pelaaja ja mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi tulevalla kaudella.

Kim Forsblom odottaa mielenkiinnolla alkavaa kautta. ”Joukkueemme on urheilullinen ryhmä, jossa on sopivassa suhteessa nuoria lupauksia mutta myös kokemusta. Odotan, että tulevan kauden aikana tapahtuu kehitystä niin yksilö- kuin joukkuetasolla.” Mitä Forsblom ajattelee joukkueen nuorista lupauksista? ”Molemmat joukkueeseen B-junioreista nostetut pelaajat ovat pelanneet joukkueemme kanssa play off -pelejä kuluneinta keväinä ja pärjänneet niissä hyvin. On tosi hienoa, että saamme omasta seurasta nuoria pelaajia edustusjoukkueeseen.”

 

Hyvinkää Ringeten SM-sarjajoukkue kaudella 2018-2019:

 

Maalivahdit:

Roosa-Mari Heikkinen

Taina Jääskeläinen

 

Kenttäpelaajat:

Pauliina Auvinen

Veera Hakonen

Jarna Immonen

Emmi Jusslin

Vera Ketonen

Sanni Korhonen

Rosa Kuronen

Nelli Kyttänen

Teija Lehtinen

Mirva Miettinen

Roosa Ravantti

Annamari Ruusu

Riina Sallinen

Mikaela Saukkonen

Mira Sydänmaa

Elina Tahvanainen

Camilla Tuomi

Iiris Wilenius

 

Toimihenkilöt:

Vastuuvalmentaja Kim Forsblom

Fysioterapeutti Antero Puisto

Joukkueenjohtaja Tapio Sallinen

Huoltajat Kari Kyttänen, Pekka Takala

Rahastonhoitaja Mikko Tuomi

Tiedottaja Sini Forsblom