Edustusjoukkue jatkaa tappiottomana - nyt kaatui sarjakolmonen

#8 Jarna Immonen ennen joulua Ilvestä vastaan Kuva: Mikko Tuomi
Onnistujan mailan saanut Mira Sydänmaa

Otteluraportti Hyvinkää – Turku                        13.1.2018

8-2 (0-0, 5-1, 1-1, 2-0)

Edustusjoukkueen vuoden 2018 ensimmäinen kotipeli pelattiin lauantaina. Ottelu Turkua vastaan lukeutui sarjan kärkikamppailuihin, sillä Turku on runkosarjassa heti Jyskeen jälkeen kolmantena ja varmasti mielii saada pisteitä kivutakseen kärkikaksikkoon.

Ensimmäinen erä oli vähän tunnustelua molemmin puolin. Hiljalleen Hyvinkää pääsi niskanpäälle ja peli painottui vastustajan kenttäpäätyyn. Viimeistelyyn jäi kuitenkin toivomisen varaa, kummallakin joukkueella. Vierasjoukkuekaan ei onnistunut käyttämään maalipaikkojaan hyödyksi, joten erä päättyi maalittomana.

Toisessa erässä kaasu pohjaan

Toisen erän aluksi Iiris Wilenius täräytti 27 sekunnin jälkeen ottelun avausmaalin ylivoimalla. Turku ei siitä hätkähtänyt, vaan kuittasi parin minuutin päästä pelin tasoihin, niin ikään ylivoimalla. Camilla Tuomi vei kotijoukkueen jälleen johtoon heti seuraavassa vaihdossa ja käynnisti hyvinkääläisten tehojakson. Hetken päästä edellisestä maalista Roosa Ravantti laukoi renkaan maalin perukoille ja tilanne oli 3-1. Minuutti siitä, ja rengas oli jälleen vastustajan maalissa, tällä kertaa Mirkku Miettisen toimesta. Jarna Immonen teki hyvän nousun päätteeksi hienon maalin, ja peli oli toisen erän loppupuolella 5-1. Turun maalivahti Erika Lampi siirtyi vaihtoaitioon ja Saara Viljanen tuli hänen tilalleen torjumaan. Maalivahdin vaihto rauhoitti erän lopun, eikä lisämaaleja tullut ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä syntyi kaksi maalia; ensimmäinen Camilla Tuomen mailasta pelikellon näyttäessä 33:22 ja toinen maali oli vierasjoukkueen 6-2 kavennusmaali maalinedushässäkän päätteeksi. Muutoin kolmas erä oli tasaista peruspeliä, Hyvinkään osalta hieman keskinkertaista renkaanhallintaa.

Ottelussa oli viimeisessä erässä hienoinen pelailun maku ja peli tuntui ratkenneen hyvissä ajoin ennen peliajan loppua. Turku ei saanut takaa-ajoaan kunnolla käyntiin osin kotijoukkueen hyvän karvauksen vuoksi. Ravantti teki illan toisen maalinsa neljännen erän aluksi Immosen hyvän esityön jälkeen, ja myös Miettinen onnistui toistamiseen, kun peliä oli jäljellä 10 minuuttia. Lisämaaleja ei pelissä nähty, joten kärkikamppailu päättyi Hyvinkään voittoon 8-2.

Päivärinteen Ruislastut sai tänään vierasjoukkueen #13 My Nilsson. Kauppalankadun Subiin pääsee pirteästi pelannut Jarna Immonen, ja päivän Twister-pelaaja oli tänään kahden maalin Roosa Ravantti. Kotijoukkueen maalit tarjoaa tällä kaudella FysEmotion. Joukkueen Onnistujan mailan kuittasi tänään itselleen tasaisen varma maajoukkuepakki Mira Sydänmaa.

Monipuolisuutta ja kovaa työtä

Hyvinkää Ringette onnittelee tänään 80-vuotissyntymäpäiväänsä juhlistavaa Juhani "Juuso" Wahlstenia, joka on suomalaisen ringeten alullepanija. Wahlsten toi ringeten Suomeen vuonna 1979, eikä tätäkään ringetteottelua olisi pelattu ilman Wahlstenia!

Kauppalankadun Subway-lahjakortilla palkittu Jarna Immonen oli hyvillä mielin pelin jälkeen. ”Aina on tosi kiva pelata kotihallissa. Mielestäni me teimme kovasti töitä ja näytimme mitä osaamme”, kertasi Immonen pelitapahtumia ottelun jälkeen.

”Tämä oli oikein kelvollinen esitys. Pelasimme sellaisen, voisiko sanoa perusvarman pelin. Erityisesti mieltä lämmittää se, että viiteen ensimmäiseen maaliin tuli viisi eri maalintekijää”, kommentoi vastuuvalmentaja Kim Forsblom.

Hyvinkäällä on jälleen kolmen viikon tauko peleistä. Seuraavan kerran edustusjoukkueen naiset pelaavat su 3.2., jolloin Paavolan pannuhuoneeseen saapuu vieraaksi viime kaudella SM-sarjaa pelannut Helsinki Ringette. Tiedossa on tiukka matsi kauden aikana peliään parantanutta Helsinkiä vastaan. Tervetuloa katsomaan!

Sitä ennen, kahden viikon päästä on Tie Huipulle -tapahtuma, jossa U21-nuorten maajoukkue aloittaa leirityksensä vuoden 2019 MM-kisoja varten. Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueessa pelaava Riina Sallinen on kutsuttu U21-leiritykseen, ja Riinalle toivotamme tsemppiä leirille!