Edustusjoukkue pelaa Ykkössarjan finaaleissa!

15.3.2017

#33 Roosa-Mari Heikkinen torjui vakuuttavasti keskiviikkona.

Kuva: Mikko Tuomi
#33 Roosa-Mari Heikkinen torjui vakuuttavasti keskiviikkona. Kuva: Mikko Tuomi
#33 Roosa-Mari Heikkinen sai joukkueen kultakypärän.
#33 Roosa-Mari Heikkinen sai joukkueen kultakypärän.

Keskiviikkona pelattiin kolmas ja finaalipaikan ratkaiseva välierä. Hyvinkää oli lauantaina voittanut Jyskeen ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja sunnuntaina Jyske tasoitti sarjan voittamalla oman vierasottelunsa. Kevät on ringetenpelaajan parasta aikaa!

Ottelun ensimmäinen puolisko oli Hyvinkään osalta vähän sekavaa. Osittain pystyttiin hallitsemaan peliä, kun taas toisaalta tuli liuta helppoja virheitä, joista vastustaja sitten rokotti. Eniten kirpaisi aivan toisen erän lopussa tullut Jyskeen tasoitusmaali, mutta se oli pyyhittävä erätauolla mielestä.

Jälkimmäisellä puoliskolla Hyvinkää ryhdistäytyi ja paransi peliään huomattavasti. Erittäin vahvan ottelun pelannut Camilla Tuomi täydensi jo kolmannen erän ensiminuuteilla hattutemppunsa. Vastustajan kova prässi ei tehonnut, vaan hyvinkääläiset pystyivät hallitsemaan rengasta ja samalla peliä. Jyske kavensi pelin 10min ennen loppua tilanteeseen 4-6, mutta Elina Tahvanainen toimitti renkaan heti seuraavassa vaihdossa vastustajan maaliin ja etumatka oli jälleen kolme maalia. Jyske teki vielä viidennen maalin pelin lopussa, mutta Hyvinkään tiivis puolustus torppasi emäntien loput yritykset. Maalissa Roosa-Mari Heikkinen torjui varmoin ottein, ja kruununa hienolle pelilleen torjui vielä rangaistuslaukauksen ajassa 59.28.

Peli päättyi siis 5-7, ja Hyvinkää raivasi tiensä Ykkössarjan finaaliin viime vuoden tapaan. Kultakypärän sai tänään #33 Roosa-Mari Heikkinen, ja jos kypäriä olisi ollut jaossa enemmän, sellaisen olisi voinut ojentaa mm. myös aivan upean pelin pelanneelle #2 Janette Rauniolle tai #21 Camilla Tuomelle, ja monelle muullekin!

”Oltiin tehty kotiläksyt tosi hyvin viikonlopusta. Saimme ratkaisupeliin paljon rennomman ja kurinalaisemman suorituksen kuin sunnuntain kotipelissä, ja menimme ansaitusti finaaliin”, kommentoi päävalmentaja Kim Forsblom.

Neljä maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä antanut Camilla Tuomi oli syystäkin tyytyväinen pelin jälkeen. ”Ennen peliä joukkueessa oli rento ja positiivinen tunnelma, ja oli hyvä lähteä pelaamaan. Jäällä piti kamppailla kovasti ja puolustaa piti todella kovaa. Emme istuneet tänään niin paljoa jäähyllä, kuin aiemmissa peleissä, ja se helpotti pelaamista paljon”, summasi Tuomi pelin päätteeksi.

Kiitämme Jyskettä tiukoista peleistä, olisipa näitä tiukkoja taisteluita kauden aikana enemmän. Toivotamme myös Jyskeelle tsemppiä pronssiotteluun!

Sunnuntaina alkaa siis viimeinen taistelu SM-sarjapaikasta. Matkaamme Lapinlahdelle silloin, ja kotifinaali pelataan Paavolan pannuhuoneessa la 25.3. klo 16.00. Tervetuloa!!