Lapinlahti näytti kaapin paikan Hyvinkäällä

10.12.2016

Ottelussa Päivärinteen ruislastuilla palkittu #5 Mirkku Miettinen.

Kuva: Mikko Tuomi
Ottelussa Päivärinteen ruislastuilla palkittu #5 Mirkku Miettinen. Kuva: Mikko Tuomi
Ottelussa Hyvinkään kaupungin palkinnolla palkittu #3 Pauliina Auvinen.

Ottelussa Hyvinkään kaupungin palkinnolla palkittu #3 Pauliina Auvinen. Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen kultakypärän sai #3 Pauliina Auvinen.

Edustusjoukkueemme kohtasi tänään Ykkössarjaa puhtaalla pelillä johtavan Lapinlahden Luistimen. Tässä on otteluraportti pelistä:

Tänään Hyvinkäälle saapuivat lapinlahtelaiset, joita oli jo jonkun aikaa vieraaksi odotettukin. Osalle pelaajistamme LL-89 on menneiltä vuosilta tuttu vastus, mutta toiselle osalle tämä oli ensimmäinen kohtaaminen. Odotuksissa oli, että päästään pelaamaan aivan eri vauhdilla kuin muutamat viime ottelut, ja odotukset pitivät täysin paikkansa.

Pelin alku oli kuin äidit vastaan tyttäret. Löimme ohi helpoista renkaista emmekä laittaneet rengasta liikkeelle riittävän nopeasti. No sillähän ei pitkälle pötkitä, ja vastustaja teki avausmaalinsa ajassa 2.30. Seuraava maali meidän päähän tuli siitä 42 sekunnin jälkeen, kun Anne Pohjola täräytti renkaan yläkulmaan ensimmäisen kerran. Ja pysyimme edelleen telineissä, kun Kati Koskelin teki jo toisen maalinsa pelikellon näyttäessä 4.09. Oli harvinaisen selvää, että oman pelimme piti parantua, jos aioimme selvitä pelin loppuun asti elossa. Pystyimmekin parantamaan vaiheittain otettamme, ja vastustaja onnistui ensimmäisessä erässä vain kerran lisää. Elina Tahvanainen pääsi läpiajoon erän aikana kahteen kertaan, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

Toisessa erässä paransimme peliämme edelleen, ja pääsimme kunnolla hyökkäämäänkin heti erän alkuvaiheessa. Parhaimmillaan pelimme oli oikeinkin kelvollista ja loimme hyviä maalipaikkoja. Vastustajan maalivahti torjui kuitenkin yrityksemme. Takaiskumaali tuli 19. minuutin kohdalla, mutta Tahvanainenkin onnistui vihdoin, kun kellossa oli lukemat 21.08. Siitä heti perään Mirkku Miettinen laukoi renkaan rystyllä verkon perukoille ja peli olikin 2-4. Mutta kuten tiedämme, yhtään ei ole varaa hellittää. Liekö niin kuitenkin käynyt, sillä Pohjolan illan kolmas osuma tuli lähes seuraavassa vaihdossa. Toinen erä päättyi 2-2 ja pitkä erätauko alkoi tilanteessa 2-6.

Kolmanteen erään lähdettiin edelleen tekemään asioita paremmin kuin ensimmäisellä puoliskolla. Meillä oli hyviä tilanteita ja hyökkäsimme hanakasti. Voitimme kamppailuita ja onnistuimme puolustamaan päätypelissä vahvasti. 33.46 vastustaja teki tilanteeksi 2-7, mutta Tahvanainen kuittasi sen reilua minuuttia myöhemmin ja peli oli 3-7. Erän puoleen väliin asti olimme hyvin pelissä kiinni, mutta sitten jouduimme pelaamaan pitkiä jaksoja puolustuspäässä emmekä saaneet enää rengasta kunnolla hallintaan. Vastustaja rokotti meidän jokaisesta nukahduksesta ja kolmannen erän päätteeksi peli oli 3-10.

Neljännessä erässä emme onnistuneet kovinkaan montaa kertaa. Joka ikinen kerta kun teimme virheen, rengas löytyi verkon perukoilta. Vastustajan pelaajien vuosien – ellei tässä tapauksessa jopa vuosikymmenten – kokemus oli valttia. Ottelu päättyi lukemiin 3-15.

Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin tänään ansaitusti vastustajan 6+2 tehot merkkauttanut #15 Anne Pohjola ja meiltä #5 Mirkku Miettinen. Otteluisäntä Hyvinkään kaupungin palkinnot saivat vastustajan #14 Marjukka Virta ja meidän kauden parhaan pelinsä pelannut #3 Pauliina ”Paavi” Auvinen, joka ei säälinyt ketään eikä mitään. Paaville meni tänään myös joukkueen kultakypärä. Ennen loppukaneetteja vielä kiitokset upeasti väliajalla luistelleelle Hyvinkään Taitoluistelijoiden Alisa Heijastolle sekä 118-päiselle kotiyleisöllemme. Ja onnittelut E1-Tiikereille, jotka peittosivat tänään omassa ottelussaan Lahti Bluen! Jee!

Vastuuvalmentaja Kim Forsblom kommentoi ottelua seuraavasti: ”Silloin kun me pelasimme aivan omalla parhaalla tasollamme, olimme tasaväkisiä vastustajan kanssa ja jopa hetkittäin hallitsimme peliä. Mutta opin saunassa oli kuitenkin kovat löylyt. Joka ikinen kerta kun luultiin, että tämähän sujuu, eikä tehty ihan 110% suorituksia, niissä hetkissä jäimme aivan jalkoihin.”

Tätä tappiota emme jää nyt murehtimaan, sillä huomenna jälleen Paavolan pannuhuoneessa kihisee! Klo 16.30 alkavassa ottelussa kohtaamme sarjataulukossa meidän yläpuolellamme olevan Laitilan Jyskeen, ja runkosarjan toinen kierros starttaa. Sarja-avauksessa koimme heitä vastaan tappion, joten tavoitteena on ehdottomasti parantaa peliä siitä. Tervetuloa katsomaan!