Kuva: Mikko Tuomi
#17 Vera Ketonen suojaa rengasta. Kuva: Mikko Tuomi
Vera Ketonen ja joukkueen tikkaat

Elina Tahvanaisella tehoilta

Torstai-iltana oli jälleen Ykkössarjapelin aika. Edustus lähti Järvenpäähän vierailulle hakemaan pisteitä Haukkalasta Hyvinkäälle. Ensimmäinen erä oli hieman tunnustelua, vaikka Hyvinkää pääsi hallitsemaan rengasta kohtalaisen hyvin. #6 Elli Tossavainen aloitti maalinteon vähän ennen kuin 10 minuuttia oli pelattu, ja ensimmäinen erä päättyi Hyvinkään 0-1 johtaessa.

Toinen erä alkoi pirteästi. #5 Mirkku Miettinen hassutti vastustajan kolmion ja laukoi yläkulmaan. Minuuttia myöhemmin Haukat pelasi kahden alivoimalla, jolloin koko illan tulessa ollut #9 Elina Tahvanainen teki ottelun ensimmäisen maalinsa Miettisen ja #13 Salla Junnin syötöistä. 23 minuutin kohdalla vastustaja rokotti alakulmavedolla, mutta sen jälkeen Tahvanainen kuittasi maalin välittömästi. Pitkälle erätauolle lähdettäessä peli oli tilanteessa 1-4.

Kolmas erä alkoi samoissa tahdeissa, mihin ennen erätaukoa oli jääty. Hyvinkää hallitsi peliä ja karvasi renkaan tiukasti vastustajilta pois. #3 Pauliina Auvinen pääsi yksin läpi ja teki lukemiksi hienosti 1-5. Siitä vähän ajan kuluttua Tahvanainen laukoi lukemiksi jo 1-6. Viime aikoina otteitaan huimasti parantanut #17 Vera Ketonen purjehti minuuttia myöhemmin puolustajien ohi ja teki harhautusten jälkeen hienon maalin. Vielä kun Miettinen laukoi illan toisen maalinsa, oli peli kolmannen erän päätteeksi 1-8.

Neljäs erä ei oikeastaan poikennut paljoa aiemmista, ei siinäkään mielessä että Tahvanainen viimeisteli vielä kaksi maalia. Vastustaja pääsi vielä lopussa tekemään yhden kavennusmaalin, ja loppulukemat tänään olivat 2-10. Hyvinkäältä ottelun parhaana palkittiin Mirkku Miettinen, ja joukkueen tikkaat sai ansaitusti Vera Ketonen. Erityismaininnan hyvistä suorituksista saavat REO-pelaajat Elli Tossavainen ja Emilia Arkkila.

Arkipeleistä johtuen edustuksen tiiviiseen pelitahtiin tulee mukava maajoukkueleirin mittainen tauko, mutta pelimme jatkuvat jälleen maanantaina kun edustus lähtee Tampereelle!

TPJEU: Haukkojen ensimmäisen maalin jälkeen Elina Tahvanaiselta meni tasan 9 sekuntia tehdä maali vastustajan verkkoon #19 Mira Sydänmaan ja Emilia Arkkilan syötöistä. Linkki ottelupöytäkirjaan.