Turnaussäännöt

C-nuorten SM-turnaus Hyvinkäällä 5.-7.4.2019

1. Pelaaminen

Turnauksessa noudatetaan Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ringeten Peli- ja Kilpailusääntöjä ja määräyksiä, kuitenkin poiketen niistä siltä osin kuin jäljempänä on esitetty.

 

2. Ottelujärjestys

Turnaukseen osallistuu 19 joukkuetta. Joukkueet pelaavat turnausaikataulun mukaisesti neljässä alkulohkossa A, B, C ja D yksinkertaiset sarjat. Joukkue saa voitosta kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy alkusarjassa tasapisteisiin, ratkaisee joukkueiden järjestyksen:

  1. Keskinäisen ottelun tulos
  2. Sarjan maaliero
  3. Tehtyjen maalien määrä
  4. Pienempi rangaistusminuuttimäärä turnauksessa
  5. Arpa

 

Puolivälieriin pääsee lohkojen kaksi parasta joukkuetta. Puolivälierät pelataan seuraavan kaavion mukaisesti A1 – D2, B1 – C2, C1 – B2, D1 – A2.

Näiden otteluiden voittajat pelaavat ohjelman mukaisesti välierät, joiden voittajat pelaavat loppuottelussa ja häviäjät pronssiottelussa.

Puolivälierien häviäjät pelaavat omat ohjelman mukaiset välieränsä, joiden voittajat pelaavat sijoista 5 – 6 ja häviäjät sijoista 7 – 8.

Lohkojen kolmoset pelaavat omat välieränsä kaavion A3 – D3 ja B3 – C3 mukaisesti.

Näiden otteluiden voittajat pelaavat sijoista 9 – 10 ja häviäjät sijoista 11 – 12.

 

Lohkojen neloset ja vitoset pelaavat seuraavasti:

A4, B4 ja D4 pelaavat yksinkertaisen välisarjan lohkossa E. Lohkon voittaja pelaa sijoista 13-14, lohkon toinen sijoista 15-16 ja kolmas sijoista 17-18. Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy välisarjassa tasapisteisiin, joukkueiden järjestys ratkeaa samalla tavoin kuten alkulohkoissa.

 

A5, B5, C4, ja D5 pelaavat seuraavasti: A5 – C4 ja B5 – D5 ja tämän jälkeen omat ohjelman mukaiset välieränsä, joiden voittajat sekä ottelun 2216 lucky loser jatkavat otteluihin sijoista 13-18. Ottelun 2216 häviäjä sijoittuu turnauksessa sijalle 19.

3. Peliaika

Otteluissa 2164 – 2223 sekä 2225 peliaika on 2x 15min, kokonaisaika kuitenkin 50min.

Ottelussa 2224 peliaika on 2x 15min.

Ottelussa 2226 peliaika on 2x 15min. Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 5min jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

 

HUOM! Jos ottelussa kokonaisaika päättyy ja ottelun tehokasta peliaikaa on jäljellä alle kaksi minuuttia, pelataan ottelu loppuun tehokkaan peliajan mukaan. Kokonaisajan lähestyessä loppua, kuuluttamalla ilmoitetaan kun kokonaisaikaa on jäljellä kuusi minuuttia, neljä minuuttia ja kaksi minuuttia.

 

Jos tehokasta peliaikaa on pelattu alle puolet ja tulee tekninen häiriö tai pelaajan vakava loukkaantuminen, joka kestää yli 10min, kokonaisaikakello pysäytetään 10minuutin katkon jälkeen ja ottelua jatketaan häiriön korjaamisen jälkeen jäljellä olevalla kokonaisajalla. Mikäli tehokasta peliaikaa on pelattu yli puolet, ei kokonaisaikakelloa pysäytetä.

 

Otteluissa 2204 – 2226 tilanteen ollessa, ottelusta riippuen, varsinaisen peliajan, kokonaisajan tai jatkoajan päättyessä tasan, suoritetaan voittomaalikilpailu. Tätä varten joukkueella on oltava esittää välittömästi peliajan päätyttyä kirjallisesti tuomarille kolme pelaajaa ja näiden suoritusjärjestys (pelaaja, joka on rangaistusaitiossa peliajan päättyessä, ei voi osallistua voittomaalikilpailuun). Kaikki kolme pelaajaa suorittavat rangaistuslaukauksen. Jos ottelu on tämänkin jälkeen tasan, jatketaan kilpailua pelaaja kerrallaan, kuitenkin eri pelaajilla kuin aiemmat kolme. Se joukkue jolla on tasavuoron jälkeen johtomaali, on ottelun voittaja.

 

Voittomaalikilpailun aloittaja valitaan arvalla. Arvan voittanut joukkue saa valita aloittajan.

 

Erätauko on kaikissa otteluissa yksi minuutti. Yksi aikalisä / joukkue sallitaan otteluissa 2224 ja 2226.

 

4. Rangaistukset

Ringeten sääntöjen mukaan, seuraavilla poikkeuksilla:

Jos turnauksessa,

1. pelaaja/toimihenkilö poistetaan ottelusta toisen kerran turnauksen aikana,

2. pelaajalle/toimihenkilölle tuomitaan ottelurangaistus,

turnausjury käsittelee asian rangaistustoimenpiteet turnauksen osalta ja asian mahdollisen jatkokäsittelyyn lähettämisen.

 

5. Ottelupöytäkirjat

Joukkueenjohtajan on tarkistettava ja allekirjoitettava ottelupöytäkirja turnaustoimistossa viimeistään 20 min ennen otteluohjelman mukaista pelin alkua.

 

6. Otteluiden alkaminen

Joukkueiden on oltava valmiina jäälle tuloon ja mahdollisesti ottelun aloittamiseen viisi minuuttia ennen otteluohjelmaan merkittyä ottelun alkamisaikaa, jotta ottelut alkavat otteluohjelman mukaisesti. Tätä sääntöä rikkonut joukkue voidaan tuomita hävinneeksi 7 – 0.

Turnauksen juryllä on oikeus otteluohjelmien ja aikataulujen muutoksiin, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

 

7. Otteluraporttien ja vastalauseiden ratkaiseminen, turnausjury

Turnauksen juryn tehtävänä on turnauksen aikana esiin tulleiden otteluraporttien ja vastalauseiden ratkaiseminen ja päätöksien antaminen turnauksen osalta. Jury voi myös lähettää turnauksen osalta käsitellyn otteluraportin tai vastalauseen jatkokäsittelyyn liiton kurinpitoryhmälle.
 

Vastalause, joka koskee peliä, on jätettävä kirjallisena turnaustoimistoon 30 min ko. pelin päättymisen jälkeen. Muu kuin pelitapahtumiin liittyvä huomautus tai vastalause voidaan jättää kirjallisena juryn käsiteltäväksi milloin tahansa turnauksen aikana.

Vastalausemaksu on 100 €.

 

Juryn valta ei koske pelkästään kaukalossa tapahtuvaa toimintaa. Koko turnauksen ajan, muuallakin sattuneisiin rikkeisiin ja väärinkäytöksiin, juryllä on velvollisuus puuttua, mikäli osallisena on turnaukseen osallistuva pelaaja tai toimihenkilö.

 

Turnauksen jyryn muodostavat:

  •  turnausjärjestäjän edustaja
  •  liiton edustaja
  •  erotuomareiden edustaja

Juryn tarkempi kokoonpano yhteystietoineen löytyy turnauksen aikana turnaustoimistosta.

 

8. Kilpailuluvat (Ice Card)

Jokaisella turnauksen otteluihin osallistuvalla pelaajalla ja toimihenkilöllä on oltava voimassa oleva Ice Card. Todistukset voimassaolevista kilpailuluvista on oltava mukana turnauksessa tarkistusta varten.