Mahdoton tehtävä suoritettu – Hyvinkää Ringeten edustusjoukkue on jälleen luistimilla

18.10.2022

Uudenkaupungin Jää-Kotkien kaksikko yritti sunnuntaina tavoittaa Hyvinkää Ringeten Susanne Listalaa naisten Ykkössarjan ottelussa. UJK haki sarjapisteet tuloksella 3–10. Aino Ronimus teki kaikki kotijoukkueen kolme maalia. TERHI COLLIN
Uudenkaupungin Jää-Kotkien kaksikko yritti sunnuntaina tavoittaa Hyvinkää Ringeten Susanne Listalaa naisten Ykkössarjan ottelussa. UJK haki sarjapisteet tuloksella 3–10. Aino Ronimus teki kaikki kotijoukkueen kolme maalia. TERHI COLLIN
Laura Latostenmaa oli sunnuntaina hyvin hereillä Hyvinkään maalilla. Hänelle kertyi peräti 59 torjuntaa. TERHI COLLIN
Laura Latostenmaa oli sunnuntaina hyvin hereillä Hyvinkään maalilla. Hänelle kertyi peräti 59 torjuntaa. TERHI COLLIN
TERHI COLLIN
TERHI COLLIN
TERHI COLLIN
TERHI COLLIN

Nuori joukkue hakee kokemusta naisten peleistä hyvällä pelihuumorilla.

Mies onnistui mahdottomassa tehtävässään. Aamuposti uutisoi keväällä, kuinka Hannu Riento oli kääntänyt kivet ja kannot saadakseen Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen jälleen luistimille. Vuosi aiemmin Riento oli joutunut tunnustamaan tehtävän mahdottomaksi, mutta tällä kertaa hän onnistui houkuttelemaan Hyvinkäälle riittävästi paluumuuttajia ja kaupungissa on jälleen joukkue naisten Ykkössarjassa.

– Marika Montonen tuli [Järvenpään] Haukkojen SM-sarjajoukkueesta ja Oona Ruotsalainen sekä maalivahti Venla Rantila palasivat Blue Ringsistä Hyvinkäälle, edustuksen vastuuvalmentaja Riento luettelee ratkaisevia palasia.

Loistava lisä joukkueeseen oli myös Ilves Ringeten Hyvinkäähän vaihtanut U18-maajoukkuepelaaja Mimosa Kyttälä.

– Tärkeää on myös ollut tiivis yhteistyö B-joukkueen kanssa, mikä on toiminut hyvin.

Edustuksella on muun muassa yksi viikoittainen yhteisharjoitus B-juniorijoukkueen kanssa. Joukkueiden yhteiseen kolmen hengen valmennustiimiin kuuluvat Riennon lisäksi Veera Ketonen ja Mira Sydänmaa.

Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen vanhin pelaaja on vuonna 2001 syntynyt Oona Ruotsalainen. 2006 syntyneet Meeri Häkkinen ja Julia Hakala kuuluvat puolestaan nuorimpiin edustuksessa esiintyneisiin pelaajiin.

– Ollaan varmaan Ykkössarjan nuorin joukkue, Riento toteaa.

"Pyrimme hyvään pelihuumoriin"

Koska joukkue on nuori ja kokematon, on se lähtenyt kauteen ilman sen suurempia tavoitteita ja paineita.

– Nuorelle joukkueelle tavoitteiden täytyy olla saavutettavissa olevia.

– Meidän tavoitteena on luoda tiivis joukkuehenki, joka kantaisi pidemmälle tulevaisuuteen.

Vielä kaudella 2019–2020 Hyvinkään naiset pelasivat ringeten SM-sarjaa, mutta toukokuussa 2020 seura joutui yllättäen ilmoittamaan, ettei se pysty vastaanottamaan SM-sarjapaikkaa kaudelle 2020–2021 pelaajapulan takia.

Kun edustusjoukkue on nyt saatu jälleen suurella vaivalla jalkeille, haluaa seura välttää tulevaisuudessa kevään 2020 tilanteen.

– Olemme seurassa ajatelleet tämän olevan useamman vuoden projekti. Nyt luodaan pohjaa tulevaan, ettei tarvitsisi joka kevät miettiä, onko seuraavalla kaudella joukkuetta.

– Tavoite on jatkossa päästä aina hyvissä ajoin liikkeelle seuraavaa kautta kohden, mikä helpottaa kaikkea suunnittelua.

Edustusjoukkueen tulevaisuus turvataan Riennon mukaan varmimmin pitämällä homma hauskana ja mielekkäänä.

– Rakennamme joukkuehengen ympärille toimintaa. Pyrimme hyvään pelihuumoriin.

Hyvinkää Ringeten alkukausi Ykkössarjassa on ollut haastava. Joukkue on hävinnyt kaikki pelaamansa viisi otteluaan. Maaliero on 12–53. Pelihuumori on varmasti ollut koetuksella, mutta joukkue on vastuuvalmentajansa mukaan selvinnyt kunnialla koettelemuksista.

– Katsomosta on tullut palautetta, että meidän positiivinen ilmeemme on näkynyt sinne asti, vaikka numerot pelin sisällä olisivat mitä ovat.

– Porukka on myös innolla käynyt harjoituksissa, vaikka on tullut isonumeroisia tappioita, Riento toteaa ja muistuttaa vielä joukkueen lähtökohdista ja realiteeteista.

– Ei voi lähteä liikaa oikomaan.

Hyvinkää Ringeten edustusjoukkue:

Joukkueessa ovat tällä kaudella pelanneet maalivahdit Laura Latostenmaa (s. 2005) ja Venla Rantila (-03) sekä kenttäpelaajat Heidi Ruonela (-03), Silja Malhonen (-02), Oona Ruotsalainen (-01), Ella Martola (-03), Sara Ahovalli (-03), Emma Saarinen (-04), Marika Montonen (-04), Mimosa Kyttälä (-05), Nea Tast (-03), Susanna Listala (-04), Aino Ronimus (-02). Viivi Niinoja (-04) on vielä ollut sivussa loukkaantuneena.

Yhden pelin edustuksessa ovat toistaiseksi pelanneet B-ikäisten joukkueen Tytti Tiainen (-05), Emma Niinioja (-05), Matleena Pajari (-05), Julia Hakala (-06) ja Meeri Häkkinen (-06).

 

TERHI COLLIN; Aamuposti 18.10.1022