Ei ollutkaan mahdoton tehtävä? - Hyvinkää Ringette Naisten Edustusjoukkue syntyi kaudelle 2022-2023

18.5.2022

Hannu Riento kertoo tehneensä kaikkensa saadakseen Hyvinkää Ringetelle jälleen edustusjoukkueen jalkeille. TERHI COLLIN
Hannu Riento kertoo tehneensä kaikkensa saadakseen Hyvinkää Ringetelle jälleen edustusjoukkueen jalkeille. TERHI COLLIN
Hannu Riento kertoo tehneensä kaikkensa saadakseen Hyvinkää Ringetelle jälleen edustusjoukkueen jalkeille. TERHI COLLIN
Hannu Riento kertoo tehneensä kaikkensa saadakseen Hyvinkää Ringetelle jälleen edustusjoukkueen jalkeille. TERHI COLLIN
Hyvinkää Ringette on järjestänyt tänä keväänä kolmet avoimet jäät saadakseen jälleen jalkeille edustusjoukkueen. TERHI COLLIN
Hyvinkää Ringette on järjestänyt tänä keväänä kolmet avoimet jäät saadakseen jälleen jalkeille edustusjoukkueen. TERHI COLLIN

Antoiko Hyvinkää Ringeten hallitus Hannu Riennolle mahdottoman tehtävän? – Ainakin haastavaksi se on osoittautunut (Aamuposti 14.4.2022)

...Muttei mahdottomaksi (Hyvinkää Ringette ry 1.5.2022)!!

Vielä huhtikuussa 14.4.2022 Hyvinkään Aamuposti julkaisi koko aukeaman kokoisen jutun Hyvinkää Ringetestä teemalla "Mies ja mahdoton tehtävä". Mutta toisin kuin huhut kaupungilla liikkuivat, Hyvinkään Ringette ry:n hallitus ja "mahdotonta tehtävää" toteuttanut Hannu Riento ilmoittivat aikuisten Ykkössarjan joukkueen käynnistävän toimintansa 1.5.2022.

Kaudella 2022-2023 Hyvinkää Ringette palaa aikuisten kilpajoukkueella takaisin Suomen kartalle Ykkössarjaan.

Edustusjoukkueessa on hyvä sekoitus pelaajia. Mukana on Hyvinkää Ringeten omia tulevaksi kaudeksi B-nuorista aikuisten sarjoihin siirtyviä nuoria pelaajia, entisiä Hyvinkää Ringeten aikuispelaajia paluumuuttajina muista seuroista sekä täysin uusia ulkopaikkakunnilta Hyvinkäälle pelaamaan siirtyneitä aikuispelaajia. Edustusjoukkueen taustat ja toimihenkilöt ovat kunnossa.

Nyt edustusjoukkueessa odotellaan innolla, että harjoitusajat jäähalliin jäiden osalta saadaan lyötyä kalentereihin ja aloittaa Ykkössarjan kausi myös suunnitelmallisesti jäähallin puolella. Nähtäväksi jää miten tämä aikuisten Ykkössarjan joukkueen käynnistäminen vaikuttaa Hyvinkään Jäähallin seuroille jo entisestään vähäisten jääaikojen jakojen suhteen.

Edustusjoukkueen lisäksi Hyvinkää RIngetellä on tarjota edelleen joukkue kaikkiin ikäluokkiin aina esikouluikäisestä toisenasteen Huippu-urheiluvalmennukseen asti.

Tulevalla kaudella 2022-2023 Hyvinkää Ringette ry ilmoittaa ringettelajiliiton sarjatoimintaan jokaiselle ikäryhmätasolle omat joukkueensa:

KILPASARJAT

Naisten Ykkössarja, Nuorten BSM-sarja, Nuorten CSarja

JUNIORISARJAT

D-juniorit, E-juniorit, F-juniorit, G-juniorit

MUU TOIMINTA

Luistelu- ja Ringettekoulu, Perheliikkari

 

Hyvinkää Ringette ry / hallitus

Olympiakomitean Tähtiseura

 

Alla kokonaisuudessaan Terhi Collinin kirjoittama ja Aamupostissa 14.4.2022 julkaistu juttu.


Antoiko Hyvinkää Ringeten hallitus Hannu Riennolle mahdottoman tehtävän? – Ainakin haastavaksi se on osoittautunut

Hyvinkää Ringetellä on haave saada naisten edustusjoukkue jälleen jalkeille, mutta lähtökohdat ovat haastavat.

Terhi Collin

14.4.2022 4:05

On käännetty kivet ja kannot. Näin kertoo Hannu Riento, joka on saanut tehtäväkseen Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen muodostamisen.

Vielä kaudella 2019–2020 Hyvinkään naiset pelasivat SM-sarjaa, mutta toukokuussa 2020 seura joutui yllättäen ilmoittamaan, ettei se pysty vastaanottamaan SM-sarjapaikkaa kaudelle 2020–2021 pelaajapulan takia. Tuon kevään jälkeen Hyvinkää Ringetellä ei ole ollut edustusjoukkuetta.

Hyvinkää Ringette luopui SM-sarjapaikasta – "Meillä kävi yllättävä pelaajakato"

Vuosi sitten Riento ja Jani Ronimus tekivät kaikkensa saadakseen edustusjoukkueen jälleen jalkeille. Kaksikko olisi vastannut myös joukkueen valmennuksesta.

– Pelaajarekrylista oli pitkä ja valonpilkahduksia näkyi. Moni päätti kuitenkin lopulta jatkaa edelliskauden seurassa. Hyvinkäälle ei ehkä sitten ollutkaan enää riittävän suuri houkutus lähteä, Ronimus kertoi Aamupostille viime syksynä ringettekauden kynnyksellä.

Hyvinkää Ringetellä on vakaa aikomus koota edustusjoukkue tuleville vuosille – "Valonpilkahduksia näkyi, mutta moni päätti lopulta jatkaa edelliskauden seurassa"

Tänä keväänä on ollut uusi yritys. Hyvinkää Ringeten hallitus nimesi jo tammikuun kokouksessaan Riennon, Vera Ketosen ja Mira Sydänmaan valmennustiimiin, jonka tehtäväksi tuli aloittaa kauden 2022–2023 Ykkössarja- ja B-joukkueiden muodostaminen. Riento myöntää tehtävän Ykkössarjajoukkueen muodostamisen osalta vaikeaksi.

– Tänään on viimeinen avoin jää. Sen jälkeen lähdetään kyselemään niiltä pelaajilta, jotka ovat avoimilla jäillä käyneet, että mikä on heidän ajatuksensa ensi kaudesta, Riento juttelee tiistai-iltana Hyvinkään jäähallilla.

– Meillä on sikäli hankala tilanne, että lähdemme tyhjästä. Meillä ei ole mitään runkoa, vaan joudumme kasaamaan joukkueen nollasta.

Minne lähtivät Hyvinkään ringettepelaajat? – "Joukkueen hajoaminen tuli kyllä yllätyksenä varsinkin, kun säilytimme SM-sarjapaikan."

Ajatuksissa Riennolla on ollut mahdolliset paluumuuttajat, joiden varaan joukkueen voisi rakentaa. Noin tusinan verran hyvinkääläislähtöisiä pelaajia pelasi tällä kaudella naisten SM-sarjassa. Jo peliuransa lopettaneidenkin hyvinkääläispelureiden perään on kyselty, mutta vastakaikua ei ole tullut.

"Ideaali olisi, että olisimme omavarainen seura." (Hannu Riento)

– Olen laittanut viestiä aika monellekin, mutta tuntuu, ettei kiinnostus enää riitä.

Tiistaina yhdessä seuran B-juniorijoukkueen kanssa järjestetyllä avoimella jäällä oli noin parikymmentä pelaajaa, joista puolet oli potentiaalisia edustusjoukkueen pelaajia. Mikäli Hyvinkää Ringette saisi edustusjoukkueen kasaan, tekisi se tiivistä yhteistyötä B-nuorten kanssa.

– Meillä olisi yhteisiä jäitä ja yhteisiä testipäiviä. Jopa kesätreenit olisi ajatus tehdä yhdessä B:n kanssa.

B-juniorijoukkueen kustannuksella seura ei halua edustusta rakentaa.

– Meillä on iso C-joukkue, mikä ratkaisee myös paljon, kuinka paljon pelaajia pystyisimme nostamaan B:stä suoraan edustuksen runkoon. Tärkeintä on kuitenkin pitää B:stä kiinni, sillä haluamme pitää ketjun katkeamattomana.

– Ideaali olisi, että olisimme omavarainen seura.

Vaikka naisten Ykkössarjajoukkueenkin kasaaminen tuntuu kovin haastavalta, on viime keväänä Hyvinkää Ringeten toimintaan mukaan tulleella Hannu Riennolla vielä suurempi visio.

– Akatemia-ajatuksella olen liikkeellä. Pitkässä juoksussa on tarkoitus rakentaa seuran toiminta niin, että akatemia-joukkue pelaisi naisten Ykkössarjaa ja edustus SM-sarjaa. Silloin B:stä mentäisiin akatemia-joukkueeseen ja akatemiasta edustukseen, Blue Ringsistä Hyvinkäälle siirtynyt Riento visioi.

Pienellä alueella pelaa ensi kaudella jo neljä naisten SM-sarjajoukkuetta: Kiekko-Espoo, Helsinki Ringette, Blue Rings sekä nousijajoukkue Järvenpään Haukat. Nurmijärvi Seven Ringettes pelaa naisten Ykkössarjaa. Riittääkö pelaajia kaikkiin joukkueisiin?

– Riippuu millainen on nuoren mieli, tykkääkö pelata SM-sarjaa, nurmijärveläistä ringeten erikoisseuraa aikoinaan perustamassa ollut Riento vastaa.

Vuosi sitten Hyvinkää Ringeten edustusjoukkue aloitti toukokuussa kesäharjoittelun pienellä porukalla, mutta pian kävi selväksi, ettei toimintaa kannattaisi jatkaa.

– Ne pelaajat, jotka oli mukaan saatu, löysivät onneksi joukkueen muualta, esimerkiksi oma tyttäreni pelaa Ykkössarjaa nyt Helsingissä. Kenenkään ei tarvinnut lopettaa, Joni Ronimus kertoi syksyllä.

Tällä kertaa päätä ei aiota väkisin hakata seinään.

– Viime vuonna yritettiin samalla tavalla tyhjän päältä kasata joukkue. Silloin jahkaaminen meni liian pitkälle. Se ei ole enää pelaajillekaan reilua, Riento toteaa ja lupaa Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen kohtalon selviävän aivan lähiaikoina.

– Jo ensi viikolla pyritään tekemään jonkinnäköinen ratkaisu, miltä kokonaisuus näyttää.

Naisten SM-sarjassa tällä kaudella pelanneet hyvinkääläislähtöiset pelaajat: Blue Rings Iina Kupiainen, Emmi Helminen ja Riina Sallinen; Espoo Minka Levander; Helsinki Veera Hakonen, Veera Reilin ja Vilma Reilin; Lahti Rosa Kuronen, Roosa Ravantti, Roosamari Heikkinen ja Kia Vuorio.