Voitto kotijoukkueelle

9.2.2020

Kuva:Timo Kupiainen

Tänään kohtasimme Ilveksen kotihallissa. Aloitimme ottelun vahvasti, vaikka ensimmäisen maalin tekikin vierasjoukkueen Petra Hyökyvaara. Pian pääsimme kuitenkin pyörittämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan, ja Veera Hakonen tasoitti pelin tarkalla laukauksella. Hallitsimme peliä koko ensimmäisen erän ajan ja saimme pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn. Erän loppupuolella Elina Tahvanainen viimeisteli vielä Minka Levanderin syötöstä, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2-1 johdossa.
Toisessa erässä Hakonen maalasi toistamiseen Tahvanaisen syötöstä. Erän puolivälissä jouduimme viidellä kolmea vastaan alivoimalla, jonka kuitenkin selvitimme kovan taistelun ja Roosa-Mari Heikkisen upean torjunnan ansiosta. Pian Elina Tahvanainen iski toisen maalinsa Levanderin syötöstä. Lähes heti perään Tahvanainen viimeisteli hattutemppunsa tällä kertaa Hakosen toimiessa syöttäjänä. Juuri ennen erätaukoa Ilveksen Neea Turunen pääsi vielä Luna Reunasen syötöstä kaventamaan tilanteeksi 4-2.
Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Rengas liikkui päästä päähän vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet saivat maalipaikkoja. Kolmannessa erässä pöytäkirjaan kuitenkin merkittiin vain yhdet jäähyt kummallekin, eikä maaleja siis syntynyt.
Neljäs erä alkoi osaltamme hyvin, kun kotijoukkueen Venla Röpelinen lisäsi johtoamme yllättävällä laukauksella. Maalin syötti Riina Sallinen. Neljännessä erässä meillä ote pelistä hieman herpaantui ja Ilves pääsi vielä kahdesti rokottamaan. Ensin maalin iski Emilia Salonen siirretyn rangaistuksen aikana ja seuraavaksi Maria Wetterstrand ylivoimalla Salosen esityöstä. Onnistuimme kuitenki säilyttämään johtomme loppuun asti, ja ottelu päättyi siis voittoomme lukemin 6-4.
Pelin parhaina pelaajina palkittiin Unikulman tuotepalkinnolla Ilveksen Petra Hyökyvaara ja kotijoukkuesta Kauppalankadun Subwayn ja Seikkalusveitsin lahjakorteilla Minka Levander. Sankarin viitan sai tänään esimerkillisesti taistellut Riina Sallinen