Jatkosarjan avauksesta pisteet Hyvinkäälle

7.12.2019

Kuva: Mikko Tuomi

Jatkosarjan ensimmäinen peli aloitettiin muistamalla tuoreita maailmanmestareita sekä nuorten maajoukkueen hopeamitalisteja. Hyvinkäältä kukitettiin naisten maajoukkueessa pelanneet Pauliina Auvinen ja Elina Tahvanainen sekä nuorten maajoukkueessa pelannut Mikaela Saukkonen. Vastustajajoukkueesta kukitettiin nuorten maajoukkueessa pelanneet Siiri Uusitalo ja Petra Hyökyvaara.

Saimme vahvan avauksen peliin, kun jo ajassa 0:19 Elina Tahvanainen laittoi renkaan maaliin Minka Levanderin ja Veera Hakosen syötöistä. Ilves kuitenkin pääsi pian tasoittamaan pelin 1-1 Lili Reunasen toimesta. Seuraavat kaksi maalia kuitenkin tehtiin Hyvinkään toimesta, kun Sanni Korhonen pääsi maalaamaan Vera Ketosen syötöstä ja tämän jälkeen Elina Tahvanainen jo toistamiseen Minka Levanderin syötöstä. Ajassa 5:54 Ilves pääsi kaventamaan ylivoimalla luvuiksi 3-2. Ensimmäisen erän loppuun kuitenkin nähtiin vielä kahteen otteeseen hyvinkääläisten taiturointia, kun Tahvanaisen hattutempun avulla alivoimalla lukemiksi saatiin 4-2 ja minuuttia myöhemmin vielä Iina Kupiaisen toimesta 5-2.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Hyvinkään puolustaja Nelli Kyttänen pääsi maalaamaan taululle luvut 6-2 Mikaela Saukkosen ja Sanni Korhosen esitöistä.

Kolmannessa erässä Ilves pääsi kaventamaan lukuja, kun ensin Neea Turunen pääsi maalin teon makuun ja kolme minuuttia myöhemmin Petra Hyökyvaara iski luvuiksi 6-4. Kolmannen erän lopussa nähtiin kuitenkin vielä huvinkääläisen Sanni Korhosen taiturointia ja neljänteen erään lähdettiin lukemissa 7-4.

Neljännessä erässä vierasjoukkue pääsi enää iskemään yhden kerran, Ilveksen viidennen maalin teki Neea Turunen Lili Reunasen ja Luna Reunasen esitöistä. Hyvinkääläiset tekivät kahdeksannen maalinsa Elina Tahvanaisen taidon näytteestä. Ottelun viimeisen ja Hyvinkään yhdeksännen maalintekijänä toimi Veera Hakonen. Ottelu päättyi Hyvinkään voittoon lukemin 9-5.

Ilveksen joukkueesta Gigantin tuotepalkinnolla palkittiin #77 Lili Reunanen, Hyvinkäältä palkittiin neljä maalia viimeistellyt #9 Elina Tahvanainen Kauppalankadun Subwayn lahjakortilla. Joukkueen sankarin viitan sai #18 Jessica Lehtinen.