Menestyksekkään peliuran päätteeksi Mira Sydänmaan pelipaita nostettiin hyvinkään jäähallin kattoon. Kuva:Timo Kupiainen
Mira Sydänmaa. Kuva: Timo Kupiainen

Hyvinkää-EKS 3-7 (0-4, 0-1, 0-1, 3-1)

Tänään Hyvinkäällä pelattiin Hyvinkää Ringeten 20-vuotis juhlaottelu. Juhlaottelun lisäksi pelin alussa kattoon nostettiin pitkän ja menestyksekkään uran Hyvinkäällä ja maajoukkueessa pelanneen Mira Sydänmaan pelipaita.

Ensimmäisen erän alku oli meille tänään vaikea ja Ira Merivaara iskikin EKS:n ensimmäisen maalin jo ajassa 2.03. Tämän jälkeen mentiin muutama minuutti maalitta, kunnes Emma-Julia Wood takoi EKS:n toisen maalin ajassa 8.35. EKS teki ensimmäisen erän loppupuolella vielä kaksi maalia laittaen EKS:n jo neljän maalin johtoon. Kolmannen maalin teki Tanja Ahonen ja neljännen Marianna Kuiko.

Toiseen erään mentäessä saimme nostettua tasoamme, joka näkyi myös tulostaululla. EKS onnistui tekemään erässä vain yhden maalin Ira Merivaaran viimeistelystä. Myös meillä oli monia mahdollisuuksia pistää verkot heilumaan, mutta viimeistely oli meille haastavaa ja monet vedoistamme paukkui yli maalin.

Kolmannen erän alussa pääsimme pelaamaan yhden pelaajan ylivoimaa, jota emme pystyneet kuitenkaan hyödyntämään. Tanja Ahonen pisti EKS:n kuuden maalin johtoon ajassa 36.33. Erän lopussa onnistuimme pitämään oman maalin tyhjänä, mutta maalinteko oli meille edelleen vaikeaa emmekä vieläkään onnistuneet maalinteossa.

Neljännen erän alussa Tanja Ahonen iski illan kolmannen osumansa pistäen EKS:n jo seitsemän maalin johtoon. Tästä emme kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoimme edelleen hyvää paineistamista. Lopulta Elina Tahvanainen avasi meidän maalihanamme iskien kaksi maalia alle minuutin sisällä. Minka Levander iski meidän kolmannen maalimme ajassa 55.20. Erän lopun 4-3 hyökkäysalueen ylivoimahyökkäyksistä huolimatta emme onnistuneet enää maalinteossa ja näin ottelu lopulta päättyi numeroin 3-7.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin EKS:ltä Gigantin tuotepalkinnolla ottelussa kaksi maalia tehnyt Ira Merivaara. Meiltä parhaana pelaajana palkittiin Emmi Helminen Subwayn lahjakortilla ja Gigantin tuotepalkinnolla. Päivän valopilkuksi valittiin Minka Levander ja sankarin viitan sai Mikaela Saukkonen.