Hyvinkään kaupunki palkitsi #11 Roosa Ravantin. Kuva: Mikko Tuomi
Kauppalankadun subwayn lahjakortilla palkittu #20 Minka Levander. Kuva: Timo Kupiainen

(1-2, 1-1, 1-3, 0-3)

Hyvinkää-NoU 3-9

Edustusjoukkue pelasi tänään ensimmäisen sarjapelinsä kotihallissa Hyvinkään kaupungin isännöitsemänä. Sarjan ensimmäisessä ottelusta vastaan asettui hallitseva Suomen mestari NoU.  Hyvinkään joukkue osasi varautua siihen, että pelistä tulisi haastava ja vastustaja tulisi nopealla luistelulla sekä nopeilla ratkaisuilla vastaan. Tämä näkyikin heti ensimmäisissä erissä.

Pelin alku oli tiukkaa. Vastustaja tuli odotetusti kovalla vauhdilla heti ottelun alkuun ja pääsikin kahden maalin karkumatkalle Elina Raesolan maaleilla. Hyvinkään ensimmäinen maali syntyi erän lopussa ajassa 14:43 viimeistelijänä ensimmäisen SM-sarja maalinsa tehnyt Minka Levander, syöttäjänä toimi Elina Tahvanainen. Ensimmäinen erä päättyi tasaiseen 1-2 tilanteeseen. Tasainen ja erittäin tiukka peli jatkui myös toisessa erässä.

Toinen erä oli ottelun tasaisin erä ja molemmat joukkueet pääsivät heiluttamaan maaliverkkoja kertaalleen. Hyvinkään toinen maali syntyi Iina Kupiaisen viimeistelemänä, syöttäjänä Venla Röpelinen. Nokian kolmannen maalin viimeisteli Jenni Linnamäki. Toinen erä päättyi tiukkaan 2-3 tilanteeseen. Tästä oli hyvä lähteä erätauolle.

Erätauon jälkeen jaksettiin painaa vielä kolmas erä, mutta neljänessä erässä tapahtui muutos huonompaan suuntaan. Kolmannessa  erässä saatiin luotua vielä yksi maali, kun Venla Röpelinen viimeisteli Iina Kupiaisen syötöstä. Kolmannen erän maali jäi joukkueen viimeiseksi. NoU alkoi ottaa ottelun ohjia omiin käsiinsä ja kasvattamaan maalieroa viimestelyillään. Neljännessä erässä havaittiin väsymystä ja huolimattomuutta, mikä näkyi renkaiden menetyksissä ja jäähyissä. Neljättä erää hallitsi selkeästi NoU. Pieniä virheitä tapahtui paljon viimeisen erän aikana, jolloin vastustaja pääsi rankaisemaan paikoista. NoU sai ottelun viimeiseen erään vielä kolme maalia ja ottelu päättyi Nokian 3-9 voittoon.

Kauppalankadun subwayn lahjakortilla palkittiin kotijoukkueesta Minka Levander ja Hyvinkään kaupunki palkitsi kotijoukkueen Roosa Ravantin ja Nokialta palkinnon sai Krista Järvelin. Gigantin palkinto meni vierasjoukkueen Hanna Ovaskalle.

Joukkueen kiertopalkinnon, sankarin viitan otti tänään harteilleen hienolla pelillään Minka Levander