12.1.2019

Joukkueen oman kiertopalkinnon "110 lasissa" -paidan sai Nelli Kyttänen.
Pelin parhaana pelaajana palkittiin Nelli Kyttänen, kuva: Mikko Tuomi

Otteluraportti RNK Flyers- Hyvinkää 4-2 (0-1, 1-0, 2-1, 1-0)

Hyvinkää matkusti lauantaina Raisioon, jossa se kohtasi RNK Flyersin. Peli päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 4-2.

Hyvinkää sai pelin alkuun parhaan mahdollisen alun, kun vastustajan maalivahti Saara Viljanen kaivoi renkaan maalistaan, kun peliä oli pelattu 48 sekuntia. Renkaan maalin perukoille laukoi Veera Hakonen Iiris Wileniuksen ja Elina Tahvanaisen syötöistä. Tämän jälkeen peli siirtyi nopeasti päädystä päätyyn, sillä molemmat joukkueet käänsivät peliä nopeasti toisen joukkueen virheistä. Pelin seuraava maali syntyi tasoittaen pelin 1-1: een kuitenkin vasta, kun toista erää oli pelattu reilut 6 minuuttia. Maalintekijänä toimi Emilia Riikola. Hyvinkään peli oli ajoittain todella huolimatonta, kun syöttöjä ei saatu kiinni. Hyvinkää puolusti välillä pitkiäkin aikoja omassa päässä, kun peliä ei saatu toiseen päähän. Hyvinkään maalivahti Roosa-Mari Heikkinen kesti kuitenkin hienosti kovassa rinkulasateessa. Hyvinkää myös loi paljon maalipaikkoja, mutta viimeistelyn taso oli heikkoa.

Kolmatta erää kului kaksi ja puoli minuuttia, kun puolustaja Nelli Kyttänen teki ensimmäisen SM-sarjamaalinsa Mikaela Saukkosen syötöstä. Maalia ei ehditty kauaa juhlia, kun RNK:n Reetta Nikkola tasoitti heti seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 2-2 Fanny Impilän syötöstä. RNK pääsi johtoon ajassa 35.51, kun My Nilsson pääsi laukomaan vapaasti Hyvinkään puolustuksen keskeltä. Hyvinkää pääsi pelaamaan kaksi kertaa ylivoimaakin, mutta ilman tulosta.

Neljännen erän aikana vastustajan pelivahvuuteen liittyi Susanna Tapani, joka laukoi pelin viimeisen maalin Hyvinkään maalin yläkulmaan. Lopussa Hyvinkää vielä yritti maalintekoa kuudella kenttäpelaajalla, mutta maali jäi syntymättä ja peli päättyi RNK:n voittoon maalein 4-2.

Joukkueiden parhaina palkittiin Hyvinkäältä Nelli Kyttänen ja RNK:lta maalivahti Saara Viljanen. Joukkueen 110-paidan sai tänään pukea päälleen ensimmäisen SM-sarjamaalinsa tehnyt ja koko sydämellään pelannut Nelli Kyttänen. Kyttänen kertoi pelin jälkeen, että joukkue ei pelannut tänään omalla tasollaan. ”Saimme silti onnistumisia pelin eri osa-alueilla.”

Hyvinkään pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun se kohtaa lauantaina EKS:n Leppävaarassa ja sunnuntaina Lahti Ringeten Lahdessa.