Joukkueen "110-lasissa"-paidan ansaitsi tänään Riina Sallinen #10

Hyvinkää-Blue Rings 6-6
(1-2, 0-1, 2-1, 3-2)

Kotipeliviikonlopun ensimmäisessä taistelussa Hyvinkää kohtasi Paavolan Pannuhuoneella Blue Ringsin. Joukkueet kohtasivat kolmatta kertaa tällä kaudella. Edessä oli tiukka ilta, sillä Blue Rings oli pisteen Hyvinkäätä perässä.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli unessa ja Blue Rings sai otteen pelistä. Hyvinkään omanpään virhe kostautui ja Blue Rings teki pelin ensimmäisen maalin reilun viiden minuutin jälkeen. Maalin tekijänä Milja Veilo. Myös pelin toinen maali oli Blue Ringsin käsialaa, kun ajassa 8:57 Annika Haara siirsi vieraat 0-2 johtoon Taru Heikkilän syötöstä. Kotijoukkue onnistui kaventamaan 1-2 tilanteeseen 32 sekuntia ennen erän loppua, kun Mikaela Saukkonen ampui suoraan hyökkäyspään aloitusympyrästä renkaan maaliin.

Toisessa erässä kotijoukkue ei saanut omaa peliä edelleenkään käyntiin. Blue Rings pääsi pelaamaan pitkään 3-2 ylivoimaa, mutta Hyvinkään pakit sekä maalivahti Roosa-Mari Heikkinen taistelivat hienosti koko alivoiman, eikä vastustaja saanut rokotettua tästä. Erän ainoan maalin jälkeen rengas kaivettiin kuitenkin Hyvinkään repusta, kun Minna Seppälä osui Heikkilän ja Ida Adlerin esityöstä.

Pitkälle erätauolle siirryttiin siis vieraiden johdossa 1-3. Tauon aikana esiintyi Hyvinkään Taitoluistelijoiden Emilia Barinova. Kiitos upeasta esityksestä!

Kolmannessa erässä nähtiin erilainen kotijoukkue. Hyvinkää oli löytänyt taisteluilmettä ja sai otetta pelistä. Hyvinkää aloitti tässä erässä maalinteon ajassa 32:32. Iiris Wilenius haastoi kolmion keskelle ja ujutti renkaan Sannamari Rädyn taakse. Tasan minuutti myöhemmin Blue Rings onnistui jälleen, Seppälä onnistui toistamiseen Taru Heikkilän tarjoilusta. 36:27 kotijoukkue kavensi pelin 3-4 Veera Hakosen pistäessä renkaan etuyläkulmaan Elina Tahvanaisen toimiessa syöttäjänä. Tämä maali jäikin erän viimeiseksi.

Viimeisessä erässä nähtiin runsaasti maaleja. Peli pyöri tasaisesti molemmissa päädyissä. Erän ensimmäinen maali oli Hakosen käsialaa hänen osuessa toisen kerran illan aikana. Syöttäjinä toimivat Riina Sallinen sekä Wilenius. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue osui 3-2 ylivoimalla ja siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Tahvanaisen maalilla. Seuraavaksi olikin Blue Ringsin vuoro tulla tasoihin, maalintekijänä Heikkilä ja tarjoiluvuorossa Sanni Rask ja Jenna Vekkeli. Viimeiset minuutit olivat tiukkaa taistelua kentän joka osa-alueella. Blue Rings otti jälleen johtoaseman vajaa 3 minuuttia ennen loppusummeria, kun Jonna Vähäkangas onnistui tekemään illan ensimmäisensä Seppälän ja Katariina Nuttusen ollessa syöttäjiä. Hyvinkää taisteli itsenä tasoihin vielä vajaa kaksi minuuttia ennen loppua, kun hienon kuvion päätteeksi Wilenius laittoi renkaan maalinperukoille Hakosen ja Tahvanaisen tarjoillessa.

Maalivahtien torjunnat:
Hyvinkää Roosa-Mari Heikkinen 37
Blue Rings Sannamari Räty 38

Valmentaja Kim Forsblomin kommentit pelistä: Meiltä erittäin kaksijakoinen peli. Oltiin kaksi ensimmäistä erää todella unessa eikä saatu oikein mitään aikaiseksi. Heikkinen piti joukkuetta pystyssä ja toisen erän 3-2 ylivoiman Sydänmaa ja Auvinen pelasivat hienosti pois. Ketjumuutosten jälkeen saatiin lyöntiä toiselle puoliskolle. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun vaikka BR meni johtoon lopussa, niin kairattiin vielä itsemme tasoihin. Näytettiin luonnetta ja tahtoa, sekä parannettiin paljon loppuakohden.

Pelin parhaina palkittiin Unikulman tuotepalkinnoilla kotijoukkueesta Veera Hakonen ja Blue Ringsiltä Taru Heikkilä. Kakkospalkinnon Päivärinteen ruislastut vierailta sai Sannamari Räty ja kotijoukkeen kakkospalkinnon Kauppalankadun Subway-lahjakortin sai Iiris Wilenius. Joukkueen oman 110-lasissa paidan ansaitsi upealla pelillä Riina Sallinen.

Huomenna mennään taas kotihallissa klo 16.30, kun vastaan luistelee Espoon Kiekkoseura. Tervetuloa kannustamaan!