#ringetteovereverything - Sinin kiitokset!

30.4.2018


Kolme vuotta sitten oli jännät paikat. Hyvinkää Ringette ry oli saanut Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea päätoimisen työntekijän palkkaamiseen, ja sain mahdollisuuden siirtyä työntekijäksi liikunnan ja urheilun pariin. Seurallamme ei ollut aikaisemmin ollut palkattua työntekijää, joten kirjaimellisesti piti aloittaa aivan alusta.

Jännitti, että miten pääsen työssäni alkuun. Mitä pitäisi tehdä ensin, mitä seuraavaksi? Mitkähän lajinlevitystapahtumat olisi hyvä hoitaa ensisijaisesti? Keneltä saisin apua ongelmatilanteissa? Kuinka minut otetaan vastaan? Tuleekohan kukaan meidän tapahtumiin? Saammeko ringettekouluun enemmän osallistujia kuin parina edellisenä vuotena? Kuinka jääkiekkoseurassa otetaan uusi luisteluvalmentaja vastaan?

No ei muuta kuin tuumasta toimeen. Puheenjohtaja Tapsan kanssa olimme yhteydessä säännöllisen tiiviisti, jotta saatiin työt alkuun. Oma toimisto rakentui jäähallin toiseen kerrokseen syksyn aikana, sitä ennen kotitoimisto oli ainoa vaihtoehto. Ensimmäinen vuosi meni uuden opetteluun, jotta pääsin kärryille, mitä missäkin vaiheessa vuotta yleensäkään tapahtuu. Järjestimme ensimmäistä kertaa mm. Respect-tapaamisen aiemmille edustusjoukkueen jäsenille, järjestimme Minigames-leirin ja tekniikkaleirin. Saimme käynnistettyä toisen asteen opiskelijoiden aamuharjoitukset.

Toisena vuonna oli jo vähän helpompaa käynnistää kausi, kun oli yhden vuoden verran kokemusta. Järjestimme pitkästä aikaa naisten kilpasarjojen avausturnauksen, joka oli ollut tauolla muutamia vuosia. Jatkoimme edellisenä vuonna järjestettyjen tapahtumien sarjaa, ja jatkoin päiväkoti- ja kouluvierailuiden tekemistä. Liisa Panda näki päivänvalon suunnittelukilpailun ja äänestysten jälkeen. Järjestimme ensimmäistä kertaa koulujenvälisen ringetteturnauksen 1-4-luokille, se oli hauska tapahtuma ja innoitti kuluneena talvena myös muita seuroja järjestämään vastaavan omissa kaupungeissaan. Yhteistyö Jää-Ahmojen kanssa alkoi sujua entistä paremmin ja käynnistimme myös paikallisen naispalloiluyhteistyön. Saimme käyntiin Vehkojan urheiluluokan aamuharjoitukset ja saimme keväällä vieraita kanadalaisesta urheilukoulusta. Toisen kauden päätteeksi ringettekoululisenssejä oli Hyvinkäällä hankittu 59, joka oli kymmeneen vuoteen suurin määrä.

Kolmas vuosi alkoi kahden vuoden kokemuksella jo vähän hallitummin. Alkoi olla aika selvää, keneen kannattaa milloinkin olla yhteydessä, ja mitä missäkin vaiheessa vuotta tapahtuu. Kahtena aiempana vuonna käynnistettyjen toimintojen lisäksi käynnistimme nyt nuorten harrasteryhmä Iisi Ringeten. Kaupungin Liikkuva koulu -hankkeen avulla kävin syksyn ajan pitämässä Martinkulman koulussa saliringettekerhoakin. Naisten Ykkössarjapelien katsojakeskiarvo oli pitkälti yli 100, ja edustusjoukkueemme nousi kauden päätteeksi SM-sarjaan. Seuramme palkittiin Vuoden Ringetteseurana kauden päätteeksi.

Vuodet Hyvinkää Ringeten seuratyöntekijänä ovat olleet työntäyteisiä, opettavaisia ja ennen kaikkea antoisia. Olen saanut paljon tärkeää kokemusta ja näkemystä vapaaehtoistyöstä ja valmennuksesta, lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä seuratyöstä kokonaisuutena. 

Nyt on kuitenkin aika siirtyä työelämässä eteenpäin, ja on kiitosten aika. Kiitos puheenjohtajallemme Tapio Salliselle väsymättömästä työstä ja kiitos myös Jää-Ahmojen puheenjohtajalle Ari Torikalle, sekä Timo Virmalalle, jonka kanssa yhteistyö alun perin käynnistettiin. Kiitos Jää-Ahmojen Tero Berg ja Elisa Parviainen sekä koko Hyvinkään jäähallin mahtava henkilökunta mukavasta työilmapiiristä. Kiitos Hyvinkään kaupungille sekä hyvinkääläisille urheiluseuroille yhteistyöstänne viime vuosina. Kiitos Merja Markkaselle sekä SRKL:n väelle, ringetteverkostolle, seuratyöntekijöille. Isoin kiitos kuuluu kuitenkin seuramme väelle; kaikille huikeille pelaajille, valmentajille, omistautuneille toimihenkilöille, ringetteperheille. Oli ilo ja suuri kunnia tehdä töitä kanssanne ja teidän hyväksenne. Kiitos koko Hyvinkää Ringette ry:lle mahdollisuudesta tehdä unelmistani totta!

Ringetteterveisin,

Sini Forsblom