Kauden ensimmäinen tappio edustukselle - Laitila vei 1. finaalin

#3 Pauliina Auvinen Kuva: Timo Kupiainen

#17 Vera Ketonen Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen onnistujan mailan sai tänään #3 Pauliina Auvinen.

Otteluraportti 1. finaali Hyvinkää Ringette – Laitilan Jyske

7-8 ja. (3-3, 2-3, 1-0, 1-1)

Kauden odotetuimmat pelit ovat vihdoin käsillä myös Ykkössarjassa. Kahtena aikaisempana vuonna välierissä kohdanneet Hyvinkää ja Laitila ovat jälleen vastakkain, mutta nyt finaaleissa. Kauden aikana Hyvinkää on voittanut Laitilan kerran Laitilassa, ja joukkueet pelasivat Hyvinkäällä tasan. Mika Ikosen upeasti laulaman Maamme-laulun jälkeen oli hienoa aloittaa peli - kiitos Mika!

Ottelun alku oli Laitilalle tehokas. Ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi rengas oli kotijoukkueen maalissa. Siitä alkoi tasaväkinen taistelu, jossa mentiin vuorotahtia maalinteon suhteen. Veera Hakonen tykitti tasoituksen taululle ajassa 3:45, mutta vastustajan Laura Kyllönen vei jälleen vieraat johtoon viiden minuutin kohdalla. Seuraavaksi Vera Ketonen tasoitti pelin, ja kotijoukkue meni ensimmäisessä erässä johtoonkin sekavan tilanteen päätteeksi, pöytäkirjaan merkittiin Laitilan oma maali. Hetken päästä siitä numerot olivat jälleen kuitenkin tasan, ja ensimmäinen erä päättyi 3-3.

Jäähyily haittasi Hyvinkään peliä

Ensimmäisen erän loppupuolella Hyvinkään saama jäähy aloitti todellisen jäähysuman, jota ilman kotijoukkueen olisi eittämättä ollut helpompi pelata. Hyvinkää pelasi 15 minuutin erästä noin 10 minuuttia alivoimalla, kun taas vastustaja vältti jäähyt täysin. Hienosta alivoimataistelusta huolimatta vastustaja rokotti armotta pariin otteeseen. Camilla Tuomi toi kuitenkin Hyvinkään tasoihin pariin kertaan, joten merkittävämmiltä takaiskuilta säästyttiin ja pitkälle erätauolle lähdettiin Laitilan johtaessa 5-6. Vastustajan maalivahti Miia Ketoniemellä oli puoliväliin mennessä 25 torjuntaa, Hyvinkään Roosa-Mari Heikkisellä 16.

Jälkimmäisellä puoliskolla Tuomi tasoitti pelitilanteeksi 6-6 Hyvinkään ollessa jälleen alivoimainen. Vastustajakin alkoi saada hiljalleen jäähyjä, mutta Hyvinkää ei onnistunut maalinteossa kahdenkaan ylivoimalla. Vastustajan maalivahti joutui huomattavasti enemmän töihin kuin Heikkinen; Heikkisellä erässä 6 torjuntaa ja Ketoniemellä 14. Tuomen osuma jäi erän ainoaksi ja viimeiseen erään siirryttiin tasatilanteessa.

Ratkaisu vasta jatkoajalla

Elina Tahvanainen onnistui maalinteossa pelikellon näyttäessä 48:27 ja vei Hyvinkään johtoon. Molemmilla joukkueilla oli useita paikkoja tehdä maali sen jälkeenkin, mutta vain Laitila siihen pystyi tasoittaen pelin reboundtilanteen päätteeksi ajassa 53:43. Sen jälkeen ei varsinaisella peliajalla enää maaleja nähty, joten mentiin jatkoajalle. Molemmilla joukkueilla olisi ollut paikat ratkaista ottelusarjan ensimmäinen voitto itselleen. Pelikello pysähtyi aikaan 64:30 kun vastustaja teki täsmälleen samanlaisen maalin, millä se pelin aloitti. Ensimmäinen ottelupallo siis Laitilaan lukemin 7-8.

Päivärinteen Ruislastut sai vastustajan Laura Kyllönen, kotijoukkueelta Ruislastut pokkasi Vera Ketonen. Youmoven lahjakortin sai Camilla Tuomi.

Kauden yleisöennätys rikki

Kiitämme runsaslukuista yleisöämme hienosta tunnelmasta – kauden yleisöennätys paukkui tänään Paavolan pannuhuoneella! Edes ringeten SM-sarjafinaaleissa ei toistaiseksi olla tällä kaudella nähty yli 250-päistä yleisöä. Kiitos myös Hyvinkään Taitoluistelijoiden Inka Virtaselle hienosta väliaikaesityksestä.

Seuraava finaaliottelu pelataan Laitilassa ensi lauantaina klo 14. Silloin Hyvinkää pelaa selkä seinää vasten; voitto on otettava jos mielii päästä SM-sarjaan. Finaalit pelataan ”paras kolmesta” -systeemillä ja Hyvinkää tulee tekemään kaikkensa, jotta kolmas finaalipeli päästään pelaamaan viikon päästä sunnuntaina Hyvinkäällä.