Naisten kevätkausi alkoi vierasvoitolla Haukoista

#3 Pauliina Auvinen

Kuva: Mikko Tuomi
#3 Pauliina Auvinen Kuva: Mikko Tuomi

Järvenpään Haukat - Hyvinkää Ringette 3-8 (1-0, 1-1, 1-2, 0-5)

Edustusjoukkueen vuoden 2018 ensimmäinen ottelu oli Järvenpäässä Haukkoja vastaan. Edellinen haukkapeli päättyi Hyvinkään 8-2 voittoon, mutta peli pelattiin kauden alussa ja tiedossa oli, että Haukat ovat parantaneet peliään kauden edetessä erinomaisesti. Hyvinkää lähti otteluun ilman joukkueen maalihai Elina Tahvanaista, mikä toi ennakkoasetelmiin pienen lisämausteen.

Ensimmäinen erä oli sekavahko, molemmat joukkueet hyökkäsivät sekä karvasivat ahnaasti ja rengas vaihtoi omistajaa tiuhaan tahtiin. Haukkojen erinomaisesti pelannut maalivahti Yvonne Koch teki alusta alkaen selväksi, että maalinteko ei tulisi olemaan hyvinkääläisille tänään helppoa. Hyvinkää sai luotua muutaman todella hyvän maalipaikan, mutta rengasta ei saatu toimitettua vastustajan maalivahdin ohi. Sen sijaan Haukat aloitti maalinteon ensimmäisen erän loppupuolella, ja tilanne oli pitkään 1-0.

Toisessa erässä Hyvinkää ei ollut terävimmillään. Renkaita menetettiin ja syöttöjä hukattiin, minkä seurauksena pirteästi pelannut haukkaryhmä oli hienoisesti niskanpäällä. Iiris Wilenius tasoitti pelin ajassa 26:37, mutta Haukat pääsi erätauolle 2-1 johtoasemassa tehtyään johtomaalin 11 sekuntia ennen erän päättymistä. Kahden erän jälkeen torjunnat olivat vastustajan Kochilla 24 ja Hyvinkään Taina Jääskeläisellä 14.

Toinen puolisko ratkaisi ottelun

Hyvinkään joukkueen oli sekä syytä että varaa parantaa peliään ottelun toiselle puoliskolle, ja niin myös tapahtui. Camilla Tuomi pommitti tilanteeksi 2-2, kun vain 19 sekuntia oli pelattu kolmatta erää, ja siitä hyvinkääläisten hyvä vire jatkui. Mirkku Miettinen vei Hyvinkään 3-2 johtoon muutama minuutti myöhemmin hienolla rysty-yläkulmallaan, ja pelin painopiste oli koko kolmannen erän vahvasti vastustajan päädyssä. Haukat onnistui kuitenkin vielä tekemään 3-3 maalin hieman onnekkaastikin, ja viimeinen erä alkoi 3-3 lukemissa.

Kapteeni Tuomi johti joukkuetta esimerkillään myös neljännen erän alussa. Vain 20 sekuntia erän alkamisesta rengas oli Tuomen pilkuntarkan yläkulmavedon päätteeksi haukkamaalissa ja Hyvinkää meni johtoon, tällä kertaa pysyvästi. Hyvinkää hallitsi peliä viimeisessä erässä selkeästi. Riina Sallinen teki 3-5 maalin 49:36 ja siitä minuutin päästä Wilenius vei Hyvinkään 3-6 johtoon. Ajassa 53:30 Miettinen kilautti renkaan tolpan kautta maaliin ja peli alkoi olla selväntuntuisesti ratkennut. Mira Sydänmaa hassutti vielä kertaalleen vastustajan maalivahdin ja viimeisteli loppulukemat 3-8.

Ottelun parhaana palkittiin vastustajalta ansaitusti maalivahti Koch ja Hyvinkään joukkueesta kolmessa maalissa syöttäjänä ollut Iina Kupiainen. Joukkueen onnistujan mailan sai tänään Pauliina Auvinen.

Vastuuvalmentaja Kim Forsblomin ajatukset pelistä olivat kaksijakoiset. ”Kahdessa ensimmäisessä erässä meidän luomien hyvien maalipaikkojen vastapainoksi hävisimme kriittisiä kaksinkamppailuja ja siten päästimme myös Haukat maalipaikoille. Toisella puoliskolla kaksinkamppailupelaamisemme parantui merkittävästi, ja sen seurauksena pelinpainopiste oli oikeastaan kokonaan Haukkojen päässä. Vahvan toisen puolikkaamme ansiosta saimme pisteet tänään kotiin”, tuumi Forsblom ottelun jälkeen.

Edustusjoukkueen seuraava peli on ensi lauantaina kotihallissa klo 16.30 Turkua vastaan. Turku on sarjataulukossa kolmantena, joten sarjan kärkikamppailu on tiedossa. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!