16.12.2017

Joukkueen Onnistujan mailan sai Sanni Korhonen.

Otteluraportti Hyvinkää – Ilves 16.12.2017

12-7 (3-2, 0-1, 4-3, 5-1)

Edustusjoukkueen vuoden 2017 viimeinen kotipeli pelattiin tänään Hyvinkäällä Ilvestä vastaan. Ilves on hyvinkääläisille uusi tuttavuus Ykkössarjassa, sillä Ilves pelaa naisten sarjassa nyt ensimmäistä kauttaan.

Ottelun alku oli vähän tuntuman ottoa puolin ja toisin, mutta hyvin nopeasti kävi selväksi, että voittaakseen pelin Hyvinkään tulee olla koko ajan pelin ytimessä tänään. Ilves aloitti maalinteon viiden minuutin kohdalla, mutta tänäänkin maalinteossa kunnostautunut Elina Tahvanainen tasoitti pelin seuraavassa vaihdossa. Noin minuutin päästä Ilves teki jälleen maalin, ja siitä minuutin päästä Tahvanainen tasoitti pelin jälleen. Ensimmäisen erän loppupuolisko oli hienoista Hyvinkään hallintaa, ja Sanni Korhosen maalilla Hyvinkää siirtyi johtoon 3-2, kun pelikello näytti 12.07. Lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä enää nähty.

Toinen erä oli Hyvinkäältä heikohko. Emännät eivät onnistuneet maalinteossa lainkaan, ja vastustaja tasoitti pelin aivan erän lopussa. Erätauolle lähdettäessä tilanne oli siis tasan 3-3. Maalivahtien torjunnat kertovat ottelun kulun: Hyvinkään Taina Jääskeläisellä oli ensimmäisessä erässä kuusi torjuntaa, mutta toisessa erässä 12. Ilveksen Siiri Uusitalolla oli ensimmäisessä erässä torjuntoja 13 ja toisessa vain 7. Oli päivänselvä asia, että kotijoukkue Hyvinkään tuli parantaa omaa peliään huomattavasti mieliäkseen voittaa ottelun.

Parempi jälkimmäinen puolisko

Hyvinkään Taitoluistelijoiden Anni Huttusen esityksen jälkeen joukkueet palasivat pukukopeista jäälle, ja aikamoinen salama-alku saatiin kolmanteen erään. Ilves teki 3-4 johtomaalin vain seitsemän sekunnin jälkeen, ja siitä 10 sekunnin kuluttua eli ajassa 30.17 Camilla Tuomi täräytti pelin tasoihin 4-4. Ottelun kuva ei siitä juuri muuttunut kolmannessakaan erässä, niin tasatahtia maaleja tehtiin vuorotellen. Hyvinkään maalit nro 5 ja 6 teki Tahvanainen, ja ensimmäisen kerran Hyvinkää johti peliä 7-6 Jarna Immosen maalilla pelikellon näyttäessä 43.42.

Kuinka ollakaan, Ilves tasoitti pelin neljännen erän alkajaisiksi. Taikuri Tahvanainen oli kuitenkin jälleen tilanteen tasalla, ja teki 8-7 ja 9-7 maalit lähestulkoon heti perään. Niistä Ilves ei enää toipunut. Iiris Wilenius tuikkasi maalin edestä tilanteeksi 10-7 kuusi minuuttia ennen loppua ja peli alkoi olla vähän selvänoloinen. Roosa Ravantti teki 11. maalin erän viimeisellä minuutilla, ja vihoviimeisen naulan arkkuun löi kirjaimellisesti viime hetkellä Tuomi -  ajassa 60.00. Ottelu päättyi siis 12-7. Kotijoukkueen maalit tällä kaudella tarjoaa FysEmotion.

Päivärinteen Ruislastut pokkasi tänään vastustajan erinomainen maalivahti, 15-vuotias (!) Siiri Uusitalo. Kauppalankadun Subwayn lahjakortin sai kuuden maalin Elina Tahvanainen, ja päivän Twister-pelaaja oli Mira Sydänmaa. Joukkueen onnistujan mailan sai tänään erittäin pirteästi pelannut Sanni Korhonen.

Hyvinkään valmentaja Kim Forsblom veti yhteen ottelun seuraavasti: ”Ilveksen ennakkoluuloton esiintyminen ei pitänyt tulla yllätyksenä, mutta silti tuntuu, että emme olleet valmistautuneet tekemään ihan niin paljon töitä, kuin mitä noin hyvin liikkuvaa joukkuetta vastaan pitää tehdä. Perushuolellisuudessa jäi paljon parannettavaa. Kolmannen erän puolivälissä tehtyjen ketjumuutosten jälkeen numerot olivat meille 5-1, mutta huomiseen peliin jäi paljon parannettavaa siitä huolimatta.”

Viikonloppu tuo näille joukkueille samalla vähän harjoitusta kevään playoffeista, sillä heti huomenna sunnuntaina Hyvinkää matkustaa heti perään Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Peli alkaa Tesoman uunituoreessa jäähallissa klo 12.00!