Hyvinkää Ringeten B-nuoret varmistivat pääsyn BSM-sarjaan

18.11.2017

Kuva: Timo Kupiainen

Ilves jäi karsintaviivan alapuolelle tasapelistä saadun pisteen turvin.

Hyvinkää Ringeten toista kautta B-nuorten sarjassa pelaava joukkue varmisti lauantaina historiallisen paikan BSM-sarjassa. Ennen peliä Hyvinkää ja Ilves olivat tasapisteissä, Hyvinkää maalieron turvin sarjataulukossa karsintaviivan yläpuolella ja Ilves alapuolella. Ilveksellä oli omat pelinsä pelattuna, kun taas Hyvinkäällä olisi mahdollisuus viikonloppuna vielä hankkia pisteitä Helsingiltä lauantaina ja Lahdelta sunnuntaina.

Liekö ollut pienoista hermostuneisuutta ilmassa, sillä hyvinkääläiset olivat tappioasemassa heti ensimmäisessä erässä maalein 2-0. Toisessa erässä Helsinki teki kaksi maalia lisää viidentoista sekunnin sisällä, ja pelikellon näyttäessä 19.46 Hyvinkää oli tappiolla jo 4-0. Tähän väliin otettu aikalisä toimi, ja joukkueen ajatukset saatiin vähän paremmin kasattua yhteen taistelua varten. Veera Hakonen aloitti hyvinkääläisten takaa-ajon avaamalla maalihanat ajassa 23.57. Pitkä erätauko alkoi siis Helsingin johtaessa Hyvinkään kehnon alkupuoliskon jälkeen ottelua 4-1.

Trillerin ainekset kolmannessa ja neljännessä erässä

Kolmanteen erään valmennuskaksikko Jouni Levander ja Janne Lehtinen lähettivät sisuuntuneen joukkueen. Iina Kupiainen kavensi ensimmäisessä vaihdossa ottelun tilanteeksi 4-2, ja heti seuraavassa vaihdossa, 13 sekunnin päästä Minka Levander toi hyvinkääläiset maalin päähän. Joukkueet taistelivat ottelussa tiukasti, ja lisämaaleja ei hetkeen nähty. Viimeisessä erässä Helsinki onnistui kasvattamaan johtoasemansa 5-3 erän alkupuolella. Hyvinkään punapaidat jatkoivat kuitenkin taistelua vimmatusti Helsingin painaessa päälle. Jessica Lehtinen laukoi maalinedustaistelun jälkeen kavennusmaalin, kun pelikello näytti 51.32, ja Minka Levander naulasi alivoimalla Kupiaisen ja Hakosen syötöistä pelin tasoihin viisi minuuttia ennen loppua. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten peli päättyi 5-5 ja Hyvinkää varmisti tarvittavan yhden pisteen pysyäkseen karsintaviivan yläpuolella.

B-joukkueen päävalmentaja Jouni Levander oli helpottunut pelin jälkeen. ”Ottelun ensimmäinen puoli oli meiltä kehno, liekö mennyt vähän ylilatauksen puolelle vai mistä oli kyse. Jälkimmäiset kaksi erää oli sitten toisennäköistä, pelasimme sillä tavalla miten osaamme pelata”, tuumi Levander. ”Tuntuu hyvältä, että siinä missä viime vuonna jäimme niukasti SM-sarjapaikasta ja olimme Ykkössarjan kärkikahinoissa, niin tänä vuonna onnistuimme selvittämään tiemme SM-sarjaan. Nousujohteisuuteen voi olla tyytyväinen.”

Hyvinkään viimeinen alkusarjan ottelu pelataan huomenna sunnuntaina 19.11. Hyvinkäällä klo 16.30. SM-sarja alkaa MM-kisatauon jälkeen joulukuussa, otteluohjelma julkistetaan lähiaikoina.